Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII

 

Prezentul document prin continutul sau pune la dispozitia tertilor utilizatori Regulamentul privind termenii si conditiile de utilizare a site-ului Filamente 3D (www.filamente3d.ro).

Site-ul Filamente 3D (www.filamente3d.ro) este operat de societatea SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL, cu sediul in str. Comana nr. 40, etaj 1, Bucuresti - sector 1, Bucuresti, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J40/5764/2015. Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.

Administratorul site-ului Filamente 3D (www.filamente3d.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile de utilizare a serviciilor, pentru a le putea consulta in orice moment.

 

Site-ul www.filamente3d.ro este proprietatea ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL, cu sediul social in Strada Valea Merilor, nr.39, parter Sector 1, Bucuresti; nr. de inregistrare la Registrul Comertului J40/5764/2015, CUI RO34508187, cont bancar: RO40 BACX 0000 0011 5425 1000 deschis la Unicredit Bank – suc. Titulescu si cont trezorerie: RO86 TREZ 7015 069X XX01 7955 deschis la Trezoreria Sectorului 1, e-mail: comenzi@filamente3d.ro, tel. 0799-780-393.

Adresa noastra de corespondenta este strada Valea Merilor nr. 39, parter, sector 1, Bucuresti, e-mail: comenzi@filamente3d.ro, tel. 0799-780-393.

 

Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos si de aceea iti recomandam citirea cu atentie a acestora.

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara o alta notificare. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numita „Termeni si conditii”.

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL garanteaza utilizatorului acces limitat, in interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul www.filamente3d.ro si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral site-ul, de a reproduce partial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL fara acordul prealabil scris al acesteia.

Dreptul de a crea o legatura web – link – catre www.filamente3d.ro este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.

 

[1]        DREPTUL DE AUTOR

Intregul continut al site-ului www.filamente3d.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date – este proprietatea SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL si a furnizorilor sai si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (Legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala.

Folosirea fara acordul SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului www.filamente3d.ro numai in limitele mentionate in prezentul document. In cazul in care constatati incalcarea drepturilor de autor va rugam sa ne contactati la adresa comenzi@filamente3d.ro.

 

[2]        PRODUSELE SI SERVICIILE. POLITICA DE PRETURI

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL isi rezerva dreptul de a-si selecta clientii. Produsele comercializate prin intermediul www.filamente3d.ro sunt noi, in ambalajul original al producatorului si in momentul livrarii sunt insotite de factura fiscala, conform legislatiei in vigoare. Produsele si serviciile sunt oferite in conditiile respectarii prevederilor prezentului document si in limita stocului disponibil. Din acest motiv SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL isi asuma dreptul de a nu onora o anumita comanda in cazul in care respectivul produs nu se mai regaseste in oferta curenta a importatorului.

Preturile sunt actualizate periodic, in functie de cursul BNR. Preturile prezentate includ TVA (19%) si nu includ costurile de livrare, in afara cazului in care se specifica in mod expres pe site. Pretul de achizitie tiparit pe factura va fi acelasi cu cel stabilit de consultantul de vanzari SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL in momentul confirmarii comenzii ca fiind comanda ferma.

In ciuda eforturilor noastre, un mic numar de produse pot avea pe site preturi gresite, stabilite in mod eronat de catre aplicatia informatica utilizata. In aceste conditii, intotdeauna se considera pret final cel acceptat de catre client in cadrul discutiilor purtate cu consultantii de vanzari SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL.

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL ofera garantie doar pentru produsele la care este specificat acest lucru in mod expres, conform legislatiei in vigoare.

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL nu ofera nici o garantie, in mod expres, nici implicit, in ceea ce priveste inclusiv, dar fara limitare la functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor sau serviciilor conexe se face pe propriul risc. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, accesorii, aspect etc.).

Continutul www.filamente3d.ro (texte, descrieri ale produselor, specificatii tehnice, imagini, simboluri) este alcatuit colaborand si cu reprezentantii producatorilor respectivi in tara noastra. Din acest motiv, SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile si specificatiile produselor afisate in site-ul www.filamente3d.ro, acestea fiind puse la dispozitia noastra de catre reprezentantii fiecarei marci sau de catre importatorii agreati de acestia. SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL si partenerii sai isi rezerva dreptul sa modifice descrierile si specificatiile produselor fara o notificare prealabila.

 

[3]        PLATA PRODUSELOR

Produsele comandate trebuie achitate integral, in caz contrar nu se va efectua livrarea. Plata produselor comandate de pe site-ul www.filamente3d.ro conform acestor „Termeni si conditii” se poate efectua in avans sau la livrarea produselor. SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL isi rezerva dreptul ca in anumite cazuri sa solicite plata produselor in avans. Plata in avans se poate realiza prin ordin de plata, dovada platii trebuie trimisa catre SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL la adresa de e-mail comenzi@filamente3d.ro. Livrarea va fi efectuata numai dupa intrarea banilor in contul SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL.

 

[4]        LIVRAREA PRODUSELOR

Livrarea produselor se va face oriunde in tara. SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL isi rezerva dreptul sa efectueze confirmarea comenzilor inainte de onorarea lor prin contactarea clientilor.

Metoda: acoperire nationala prin transport prin curierat rapid.

Costurile de livrare le puteti consulta la adresa: https://www.filamente3d.ro/info/livrare

Comenzile plasate pana in ora 14:00 sunt livrate in 24 de ore. Comenzile plasate dupa ora 14:00 sunt livrate in 24-48 de ore. Comenzile plasate vineri dupa ora 14:00 vor fi procesate luni incepand cu ora 09:00.

Tarifele sunt valabile pentru comenzile cu o greutate maxima de 10 kg si pentru orasele aflate in aria de acoperire a serviciului de curierat. Greutatea suplimentara si kilometri exteriori se taxeaza suplimentar, costurile actualizate fiind incluse pe noua factura dupa ce sunt comunicate telefonic clientului.

In cazul in care clientul nu este gasit la adresa mentionata, in intervalul orar stabilit de comun acord, curierul nostru va reveni inca o data dupa ce reuseste sa ia contact cu acesta, dupa care comanda va fi anulata si produsul returnat la sediu, clientul urmand sa suporte costurile unei noi livrari, indiferent de valoarea produselor comandate.

Receptia produselor reprezinta acceptul clientului ca produsele au ajuns in stare buna si corespund cantitativ si calitativ cu ceea ce s-a comandat si aceasta este facuta in momentul semnarii documentelor fiscale legale ce insotesc coletul. Factura constituie contract de vanzare/cumparare conform legislatiei romanesti in vigoare. Clientul isi exprima acordul explicit la semnarea facturii cu privire la faptul ca a primit produsele care sunt conform cu comanda si cu nevoile acestuia.

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL isi rezerva dreptul sa intarzie sau sa anuleze livrari ale produselor comandate daca acestea nu pot fi onorate din motive independente de SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL care includ: incendii, explozii, inundatii, epidemii, greve, actiuni guvernamentale, razboaie, acte de terorism, proteste, rascoale, tulburari civile sau alte impedimente de forta majora conform uzantelor legii romanesti.

Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL de la acest client.

 

[5]        PROMOTII SI CONCURSURI

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL stabileste regulamentele promotiilor si ale concursurilor pe care le organizeaza. Aceste regulamente sunt aduse la cunostinta eventualilor participanti numai prin intermediul site-ului propriu. De aceste promotii beneficiaza doar comenzile care respecta intocmai regulile afisate pe site. De asemenea promotiile se aplica doar comenzilor care sunt inregistrate de catre companie in perioada de timp specificata in regulament si in care promotia este valida si numai in limita stocului disponibil. Nu garantam disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promotie si o putem intrerupe sau anula in orice moment fara nici o notificare prealabila.

 

[6]        GARANTIA PRODUSELOR

Conditiile de garantie sunt in conformitate cu Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect in ambalajul original, impreuna cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscala si certificatul de garantie in original. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

Responsabilitatea potentialelor defectiuni ale produselor comercializate pe site-ul www.filamente3d.ro si repararea lor revine in sarcina importatorului si a service-ului autorizat de acesta (SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL). Toate produsele sunt insotite de certificatul de garantie original emis de importator sau furnizor. Valoarea maxima a daunelor ce pot fi platite de SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL fata de orice client in cazul nelivrarii sau a livrarii necorespunzatoare este valoarea sumei incasate de SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL de la acest client.

In conformitate cu Legea nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, declaram ca produsele livrate corespund documentatiei de executie a producatorului si/sau declaratiei de conformitate a produsului.

Garantia de conformitate se aplica numai Consumatorilor definiti in Legea nr. 449/2003: „Consumator – orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii, care, in cadrul contractelor care intra sub incidenta prezentei legi, actioneaza in scopuri din afara activitatii sale comerciale, industriale sau de productie, artizanale ori liberale”.

 

[7]        DREPTUL CONSUMATORILOR DE DENUNTARE UNILATERALA A CONTRACTULUI

Va rugam sa va asigurati ca ati verificat specificatiile produsului si compatibilitatea acestuia prin vizitarea paginii producatorului inainte de a-l cumpara. Raporturile comerciale dintre cumparator si Filamente 3D (filamente3d.ro) sunt reglementate oficial de Ordonanta Guvernului 130/2000, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

 

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.

 

Administratorul Filamente 3D (filamente3d.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare). Atentie: fotografiiile au caracter informativ si pot contine accesorii care nu sunt incluse in pachetele standard.

 

[8]        DREPTUL DE RETRAGERE

In conformitate cu Ordonanta de Urgenta 34/2014, aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile calendaristice. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand:

– de la ziua incheierii contractului (in cazul unui contract de prestari de servicii sau al unui contract pentru furnizarea de apa, gaze naturale, energie electrica, atunci cand acestea nu prevad vanzarea intr-un volum limitat sau cantitate stabilita, de energie termica sau continuturi digitale care nu sunt livrate pe un suport material)

sau

– de la ziua la care intrati Dvs. sau o terta parte, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produselor (in cazul unui contract de vanzare)

sau

– de la ziua la care intrati Dvs. sau o terta parte, alta decat transportatorul, indicata de Dvs., in posesia fizica a ultimului produs (in cazul unui contract privind bunuri multiple comandate de consumator printr-o singura comanda si livrate separat)

sau

– de la ziua la care intrati Dvs. sau o terta parte, alta decat transportatorul, indicata de Dvs., in posesia fizica a ultimului lot sau a ultimei piese (in cazul unui contract privind livrarea unui produs constand din mai multe loturi sau parti)

sau

– de la ziua la care intrati Dvs. sau o terta parte, alta decat transportatorul, indicata de Dvs., in posesia fizica a primului produs (in cazul unui contract pentru livrarea periodica de produse pe o perioada de timp determinata)

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta sau e-mail.

In acest scop, puteti folosi formularul de contact; folosirea lui nu este insa obligatorie. De asemenea, puteti transmite electronic prin email. Daca folositi aceasta optiune, va vom transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la Dvs., inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile calendaristice de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceeasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru o alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Returul produselor la furnizor presupune achitarea costului de transport (de catre client).

Nu se accepta pentru retur produse care prezinta urme de uzura sau consum.

Nu se accepta pentru retur consumabile (ex. filamente, hot-end-uri etc) al caror ambalaj a fost desigilat.

 

[9]        COMENTARIILE UTILIZATORILOR pe site-ul www.filamente3d.ro

Utilizatorii care acceseaza site-ul www.filamente3d.ro pot face comentarii la adresa produselor oferite, care pot fi publicate pe site dupa o aprobare prealabila. SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL isi rezerva dreptul, dar nu si obligatia, de a nu publica pe site comentarii cu continut ilegal, obscen, amenintator, defaimator, care tulbura in vreun un fel viata privata a altor persoane, incalca drepturile de proprietate intelectuala, contine virusi, texte reprezentand mail-uri in masa sau orice alta forma de spam.

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL nu va purta responsabilitatea si nici nu va putea fi obligata la nici un fel de despagubiri pentru orice fel de daune produse de asemenea comentarii sau comunicari electronice, ele fiind oferite sub aceeasi limitare a responsabilitatii ca si restul continutului de pe site, conform articolelor din acest document. In cazul trimiterii unor informatii, altele decat cele legate de procesul de cumparare/vanzare a unor produse, se considera ca utilizatorul confera societatii SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL si partenerilor acesteia dreptul neexclusiv, nelimitat, gratuit, irevocabil si retransmisibil de a folosi, reproduce, modifica, adapta, publica, traduce, precum si dreptul de a o distribui prin orice mijloc media oriunde.

Utilizatorul garanteaza ca are toate drepturile asupra continutului pe care il transmite prin orice modalitate pentru a fi publicat pe site sau nu, astfel incat, prin folosirea acestui continut, sa nu cauzeze prejudicii nici unei alte persoane.

 

[10]       CALITATEA SERVICIILOR DE HOSTING, LINK-URILE CATRE ALTE SITE-URI, ERORI DE FUNCTIONARE

Site-ul www.filamente3d.ro este gazduit de serverele unei terte firme, SC SHOPMANIA NET SRL (vezi Politica de confidentialitate si de prelucrare a datelor personale). SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate. SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea site-ului www.filamente3d.ro. SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL nu raspunde de continutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legaturi de pe site-ul www.filamente3d.ro. Pentru respectivele site-uri, raspunderea integrala o poarta proprietarii site-urilor in cauza.

 

[11]       ABONAREA SI DEZABONAREA LA NEWSLETTER

Abonarea si dezabonarea la newsletter-ul site-ului www.filamente3d.ro este gratuita si voluntara, si implica acceptarea urmatorilor termeni de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va puteti dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Mesajele trimise respecta Legea Comertului Electronic si Regulamentul GDPR in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia romaneasca, europeana si internationala.

Utilizarea newsletter-ului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document, iar politica de confidentialitate si de prelucrare a datelor personale este descrisa pe larg in sectiunea dedicata acesteia. SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL detine toate drepturile asupra continutului newsletter-ului trimis catre abonati in aceleasi conditii ca si pentru informatiile publicate pe site, in concordanta cu prevederile acestui document.

Abonatii newsletter-ului www.filamente 3d.ro  pot retrimite aceste comunicari comerciale si altor persoane, pe raspunderea lor, si in conditiile in care nu au modificat nici structura, nici continutul mesajelor respective. Persoanele care au primit de la abonatii newsletter-ului www.filamente3d.ro mesajele comerciale, se considera ca au fost informate in prealabil de catre abonati despre prevederile prezentului articol. In acest context, SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL nu poate fi facut raspunzatoare sub nici o forma de actiunile abonatilor sai.

SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca SC ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

 

[12]       FRAUDA

In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. Filamente 3D (www.filamente3d.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.

 

[13]       DREPT APLICABIL

Prin folosirea site-ului Filamente 3D (www.filamente3d.ro), utilizatorul se declara de acord asupra faptului ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii Filamente 3D (www.filamente3d.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia. In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instanta, in conformitate cu legile romane in vigoare.

 

[14]       DISPONIBILITATEA SERVICIULUI

 

Administratorul Filamente 3D (filamente3d.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului Filamente 3D (filamente3d.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.

 

Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email comenzi@filamente3d.ro