POLITICA DE RETUR

1. CONDITII RETUR

- Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat: in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele/sigiliile intacte si documentele care l-au insotit, inclusiv o copie dupa factura fiscala;

Returnarea produselor se poate face prin orice firma de curierat preferata de client respectand pasii mai sus mentionati.

Puteți utiliza formularul nostru de retur, dar nu este absolut necesar pentru a obtine returnarea. Vă rugăm să includeți informatiile de returnare (cupon valoric sau cont IBAN) înainte de expirarea perioadei de returnare.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client. Returnarea se va face in termen de 14 zile calendaristice de la achiziție, prin solicitarea de retragere / renuntare / returnare.

Ne rezervam dreptul de a refuza returul ( in situatia in care nu sunt indeplinite conditiile legale) sau redirectiona produsul in Service ( in cazul in care produsul prezinta neconformitati ) in vederea aduceri la conformitate / stare initiala.

Dacă vă retrageți din contract, vă vom rambursa suma/sumele primite de la Dvs., cu excepția taxelor de livrare, în termen de maxim paisprezece zile de la data la care am primit notificarea de anulare a acestui contract. Pentru această rambursare vom avea nevoie ca Dvs. sa ne transmiteti contul IBAN in care sa va realizam rambursarea. Nu vi se va percepe nicio taxă suplimentară pentru rambursare. Putem refuza rambursarea până când nu vom primi bunurile originale sau până când nu ați furnizat dovada că ați returnat mărfurile.

Vă rugăm să returnați mărfurile în cel mult paisprezece zile de la data achiziției și tot în maximum paisprezece zile de la care ne-ați informat despre anularea acestui contract (retur).

Termenul limită va fi considerat îndeplinit dacă trimiteți mărfurile înainte de termenul de paisprezece zile.

Nu pot fi revocate contractele pentru furnizarea de bunuri care nu sunt prefabricate, care au fost fabricate special pentru o persoană/Client sau au fost personalizate sau au fost adaptate nevoilor personale ale consumatorului individual. Articolele personalizate nu sunt eligibile pentru returnare.

Dacă ati beneficiat de transport gratuit pentru comanda / comenzile Dvs. prin intermediul site-ului web și cu condiția ca returul să nu se datoreze unor cauze atribuibile Filamente3D.ro, din suma care va fi rambursată vor fi deduse cheltuielile aferente transportului comenzii / comenzilor Dvs.

Ca dovadă a restituirii, vom emite o factura de rectificare corespunzătoare cu informatiile Dvs., cu indicația articolului plătit și referința comenzii căreia îi corespunde precum si cu deducerile (daca este cazul) aferente.

Returnarea sumei se face in contul bancar al persoanei care a facut comanda. Nu se accepta returnarea sumei in contul unei alte persoane.

 2. CUM RETURNEZ PRODUSELE?

Puteti returna produsele fie prin curier (puteti alege orice firma de curierat), fie le puteti returna personal.

Costurile de retur vor fi suportate de catre client.

3UNDE RETURNEZ PRODUSELE?

- La adresa: ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL, str. Valea Merilor nr. 39, sector 1, Bucuresti

Te rugam sa ne contactezi la 0799.780.393 sau comenzi@filamente3d.ro pentru o mai eficienta solutionare a cererii de retur.

4. CE PRODUSE SUNT ACCEPTATE LA RETUR

RETURNAREA produselor este acceptata daca te afli in urmatoarele situatii:

A. Produsele pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului:

- Nu este necesara o justificare;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre client.

Vă rugăm să vă asigurați că articolele sunt ambalate în siguranță pentru a preveni apariția oricărei avarii de transport.

Categoriile de produse care nu pot fi returnate decat sigilate si neutilizate:

- Consumabile;

- Licente software;

- Imprimante si echipamente electronice care au fost desigilate si folosite sau ale caror consumabile au fost desigilate si folosite;

B. Produsul nu este conform specificatiilor sau prezinta vicii ascunse:

- Daca produsul pe care l-ai comandat nu este conform specificatiilor tehnice sau prezinta vicii ascunse poti solicita returnarea lui cu rambursare integrala, inlocuirea cu un alt produs cu rambursare partiala sau facturare cu diferenta in cazul unui produs mai scump;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro.

C. Comanda a fost livrata gresit

- In cazul in care produsele livrate nu sunt cele comandate de tine te rugam sa ne contactezi imediat pentru a putea inlocui produsele primite cu cele corecte;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro;

- Returnarea va fi platita de catre client in cazul in care acesta a completat adresa de livrare gresit.

D. Produse care nu functioneaza in primele 24 ore de la receptionarea coletului:

- In cazul in care unul din produsele primite nu functioneaza in primele 24 ore de la receptia coletului te rugam sa ne contactezi pentru inlocuirea produsului;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro;


CONDITII DE RETUR

FILAMENTE

POT FI RETURNATE:

Filamente ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate.

Filamente comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate

Filamente cu diametrul necorespunzator echipamentului de printare 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate

NU POT FI RETURNATE:

Filamente ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) au fost desigilate.

Filamente care au fost utilizate, indiferent de lungimea de filament consumata.

Filamente care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. filamente care sunt disponibile numai cu precomanda, filamente in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

 

MOSTRE DE FILAMENTE

POT FI RETURNATE:

Mostre de filamente ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate.

Mostre de filamente comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate

Mostre de filamente cu diametrul necorespunzator echipamentului de printare 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate

NU POT FI RETURNATE:

Mostre de filamente ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) au fost desigilate.

Mostre de filamente care au fost utilizate, indiferent de lungimea de filament consumata.

Mostre de filamente care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. mostre de filamente care sunt disponibile numai cu precomanda, mostre de filamente in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

 

RASINI

POT FI RETURNATE:

Rasini ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle nu au fost desigilate/deschise.

Rasini comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle nu au fost desigilate/deschise.

Rasini cu lungimea de unda necorespunzatoare echipamentului de printare 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle nu au fost desigilate/deschise.

Rasini care sunt in termenul de valabilitate.

 

NU POT FI RETURNATE:

Rasini ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle au fost desigilate.

Rasini care au fost utilizate, indiferent de cantitatea de rasina consumata.

Rasini care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. rasini care sunt disponibile numai cu precomanda, rasini in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

Rasini ale caror termen de valabilitate este foarte scurt sau depasit.

 

ACCESORII (Aderenta de platforma, curatare, post-procesare, adezivi, uscare filament, printare multicolora, accesorii-piese)

POT FI RETURNATE:

Accesorii ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle / recipiente nu au fost desigilate/deschise.

Accesorii comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle / recipiente nu au fost desigilate/deschise.

NU POT FI RETURNATE:

Accesorii ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle / recipiente au fost desigilate.

Accesorii care au fost utilizate, indiferent de cantitatea consumata si indiferent de perioada de utilizare.

Accesorii care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. accesorii care sunt disponibile numai cu precomanda, accesorii in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

Accesorii ale caror termen de valabilitate este foarte scurt sau depasit.

De asemenea nu pot fi returnate spray-uri sau alte solutii, inclusiv solutii de lipire, de lubrefiere si/sau post-procesare, care nu pot fi verificate dpdv al integritatii si/sau folosirii.

 

IMPRIMANTE 3D

POT FI RETURNATE:

Imprimante 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile nu au fost desigilate.

Imprimante 3D comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile nu au fost desigilate.

Imprimante 3D in tehnologia necorespunzatoare (ex. LCD in loc de FDM etc.) ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile nu au fost desigilate.

NU POT FI RETURNATE:

Imprimante 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile au fost desigilate.

Imprimante 3D comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile au fost desigilate.

Imprimante 3D in tehnologia necorespunzatoare (ex. LCD in loc de FDM etc.) ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile au fost desigilate.

Imprimante 3D care au fost utilizate, indiferent de perioada de timp utilizata.

Imprimante 3D care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. imprimante 3D care sunt disponibile numai cu precomanda, imprimante 3D in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

 

PIESE DE SCHIMB SI ACCESORII IMPRIMANTE 3D. INTRETINERE IMPRIMANTE 3D

Din cauza imposibilității verificării utilizării, componentele electronice / piese de schimb nu pot fi returnate sau schimbate.

POT FI RETURNATE:

Produse ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle / recipiente nu au fost desigilate/deschise.

Produse comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle / recipiente nu au fost desigilate/deschise.

NU POT FI RETURNATE:

Produse ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) / sticle / recipiente au fost desigilate.

Produse care au fost utilizate, indiferent de perioada de timp de utilizare si indiferent de cantitatea consumata.

Produse care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. produse care sunt disponibile numai cu precomanda, produse in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

 

CREIOANE 3D

POT FI RETURNATE:

Creioane 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile nu au fost desigilate.

Creioane 3D comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile nu au fost desigilate.

NU POT FI RETURNATE:

Creioane 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile au fost desigilate.

Creioane 3D comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile au fost desigilate.

Creioane 3D care au fost utilizate, indiferent de perioada de timp utilizata.

Creioane 3D care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. creioane 3D care sunt disponibile numai cu precomanda, creioane 3D in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

 

 

SCANNERE 3D

POT FI RETURNATE:

Scannere 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile/accesorii nu au fost desigilate.

Scannere 3D comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile/accesorii nu au fost desigilate.

Scannere 3D in tehnologia necorespunzatoare ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile/accesorii nu au fost desigilate.

NU POT FI RETURNATE:

Scannere 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile/accesorii au fost desigilate.

Scannere 3D comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile/accesorii au fost desigilate.

Scannere 3D in tehnologia necorespunzatoare ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile/accesorii au fost desigilate.

Scannere 3D precum si consumabile/accesorii care au fost utilizate, indiferent de perioada de timp utilizata.

Scannere 3D precum si consumabile/accesorii care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. scannere 3D precum si consumabile/accesorii care sunt disponibile numai cu precomanda, scannere 3D precum si consumabile/accesorii in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

 

 

ACCESORII SCANARE 3D

POT FI RETURNATE:

Accesorii scanare 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate.

Accesorii scanare 3D comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate.

Accesorii scanare 3D in tehnologia necorespunzatoare ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) nu au fost desigilate.

NU POT FI RETURNATE:

Accesorii scanare 3D ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) au fost desigilate.

Accesorii scanare 3D comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) au fost desigilate.

Accesorii scanare 3D in tehnologia necorespunzatoare ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) au fost desigilate.

Accesorii scanare 3D care au fost utilizate, indiferent de perioada de timp utilizata.

Accesorii scanare 3D care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. accesorii scanare 3D care sunt disponibile numai cu precomanda, accesorii scanare 3D in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).

 

ECHIPAMENTE DE RECICLARE (EXTRUDERE FILAMENT, USCATOARE, TOCATOARE FILAMENT)

POT FI RETURNATE:

Echipamente de reciclare (extrudere filament, uscatoare, tocatoare filament) ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile nu au fost desigilate.

Echipamente de reciclare (extrudere filament, uscatoare, tocatoare filament) comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile nu au fost desigilate.

NU POT FI RETURNATE:

Echipamente de reciclare (extrudere filament, uscatoare, tocatoare filament) ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile au fost desigilate.

Echipamente de reciclare (extrudere filament, uscatoare, tocatoare filament) comandate in cantitatea gresita, ale caror cutii/sigilii (folii de sigilare) precum si consumabile au fost desigilate.

Echipamente de reciclare (extrudere filament, uscatoare, tocatoare filament) care au fost utilizate, indiferent de perioada de timp utilizata.

Echipamente de reciclare (extrudere filament, uscatoare, tocatoare filament) care au constituit o comanda speciala realizata de Client (ex. echipamente de reciclare (extrudere filament, uscatoare, tocatoare filament) care sunt disponibile numai cu precomanda, echipamente de reciclare (extrudere filament, uscatoare, tocatoare filament) in cantitati special adaptate nevoilor particulare ale Clientului etc.).


5. TAXE DE RETUR

Dacă ati beneficiat de transport gratuit pentru comanda / comenzile Dvs. prin intermediul site-ului web și cu condiția ca returul să nu se datoreze unor cauze atribuibile Filamente3D.ro, din suma care va fi rambursată vor fi deduse cheltuielile aferente transportului comenzii / comenzilor Dvs. catre Dvs. (tur)

Cheltuielile asociate transportului produsului / produselor pe care doriti sa le returnati le puteti regasi aici (in functie de nr de kg):

https://www.filamente3d.ro/info/transport

Daca doriti ca produsul / produsele pe care doriti sa le returnati sa fie ridicate de noi de la Dvs. (retur), si cheltuielile asociate acestui transport vor fi suportate de Client, in conformitate cu nr. de kg si cu tarifele publicate la:

https://www.filamente3d.ro/info/transport

Astfel, daca doriti sa returnati unul sau mai multe produse, care respecta conditiile de retur afisate mai sus si cu condiția ca returul să nu se datoreze unor cauze atribuibile Filamente3D.ro, si doriti ca Filamente3D.ro sa aranjeze si preluarea produslui / produselor, din suma achitata se vor deduce taxele aferente tur-retur.

Cheltuielile asociate acestor transporturi le puteti regasi aici (in functie de nr de kg):

https://www.filamente3d.ro/info/transport


Actualizat: 22.02.2022

Produse de comparat (/4)