LIVRARE si TRANSPORT

Filamente 3D (filamente3d.ro) va pune la dispozitie urmatoarele metode de livrare:

 1. Ridicare personala de la sediu (doar in Bucuresti) - consultati conditiile de mai jos
 2. Prin serviciile de curierat Fan Courier Express si GLS Romania

Filamente 3D (filamente3d.ro) va ofera TRANSPORT GRATUIT pentru comenzile peste 250 lei prin Fan Courier Express * sau GLS Romania * cu exceptia echipamentelor (a caror asigurare este necesara) in localitatile cu centre FAN COURIER EXPRESS.  [* cu exceptia produselor care fac parte din comenzi speciale (produse care nu se aduc in stoc decat in urma unei comenzi speciale - atat in ce priveste materialul, brandul, cantitatea precum si numarul de bucati comandate).]

CAND AJUNGE COMANDA?

In perioadele din preajma sarbatorilor legale (Paste, Craciun, Revelion) sau ale promotiilor (ex. Black Friday) este posibil sa apara intarzieri in livrari datorita incarcarii foarte mari a serviciilor de curierat. Va asiguram ca atat noi, Filamente3D.ro, cat si companiile de curierat facem tot posibilul ca produsele comandate de Dvs. sa ajunga in cel mai scurt timp posibil. Va multumim pentru intelegere.

Metoda de plata: transfer bancar. Pentru o procesare mai rapida a comenzii, va rugam sa ne transmiteti pe email confirmarea platii. Pentru platile efectuate si confirmate pe email pana la ora 14.00, comenzile se expediaza in aceeasi zi, in toate celelalte cazuri comenzile se expediaza in urmatoarea zi lucratoare.

.

 1. RIDICARE PERSONALA DE LA SEDIU (DOAR IN BUCURESTI)  A COMENZII - aflati mai multe detalii AICI

Daca va grabiti, puteti alege sa ridicati personal comanda.

Adresa de la care puteti prelua comanda: strada Valea Merilor nr. 39, sector 1, Bucuresti.

Program de lucru: de luni pana vineri intre 9:00 si 17:00

Google Mapshttps://g.page/Filamente3D

.

Pentru a putea ridica personal comanda trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:

 1. Efectuati comanda online
 2. Achitati cu cardul prin PayU sau EuPlatesc.ro

Daca introduceti o adresa de Bucuresti si selectati una din urmatoarele metode de plata: PayU sau EuPlatesc.ro sau transfer bancar, se va activa in cadrul magazinului metoda de livrare: “Ridicare personala de la sediu (doar in Bucuresti)”.

Dupa achitarea prin PayU sau EuPlatesc.ro veti primi un email de confirmare a platii precum si factura in format electronic (verificati toate folderele, inclusiv cel de Spam). Pentru a va asigura ca email-urile intra in casuta Dvs. de mail, va recomandam sa ne adaugati adresa in agenda Dvs.

Daca achitati prin transfer bancar, va rugam sa ne transmiteti confirmarea de plata pe email comenzi@filamente3d.ro. Dupa confirmarea platii, confirmare realizata de departamentul Contabilitate al societatii noastre, veti primi un email de confirmare.

ATENTIE! Daca selectati aceasta metoda de plata (transfer bancar/OP), exista posibilitatea ca, in functie de protocoalele bancilor, sa dureze 1-2 zile pana primim confirmarea de plata de la departamentul Contabilitate al societatii noastre.

 1. Asteptati pana primiti SMS si/sau email de confirmare de ridicare a comenzii (in cca 30 min)

In momentul in care comanda este pregatita (ambalata) veti primi SMS pe numarul de telefon pe care l-ati lasat in comanda Dvs. prin care se va specifica intervalul orar in care puteti ridica comanda (programul nostru de lucru este de luni pana vineri intre orele 9.00 - 17.00), precum si adresa de la care o veti ridica: str. Valea Merilor nr. 39, sector 1, Bucuresti. De asemenea, la scurt timp veti primi si email-ul de confirmare a comenzii in care veti gasi toate informatiile, inclusiv un link de Google Maps pentru o localizare mai usoara a sediului nostru.

 .

Comenzile NU se pot achita la sediul nostru, nici cash, nici cu cardul.

ATENTIE! Comenzile plasate dupa ora 16.00, in zilele lucratoare, pot fi ridicate de Dvs. DOAR in urmatoarea zi lucratoare (ex. luni).

Comenzile plasate in weekend pot fi ridicate de Dvs. DOAR incepand cu prima zi lucratoare (ex. luni).

.

In cazul ridicarii personale a comenzii de la sediul nostru: comanda poate fi ridicata in termen de 180 de zile de la data confirmarii comenzii (trimitere SMS si email). Dupa scurgerea acestui termen, produsele comandate si neridicate vor fi considerate abandonate si vor fi valorificate de magazin.

De asemenea, in cazul in care Clientul nu ridica comanda in termen de 10 zile de la data confirmarii (trimitere SMS si email), incepand cu a 11-a zi se va percepe taxa de inmagazinare de 1 leu/zi lucratoare.

 

 1. Livrare prin FAN COURIER EXPRESS

Livrarea prin Fan Courier Express a comenzilor de peste 250 lei, cu exceptia echipamentelor, este gratuita doar pentru localitatile cu centre Fan Courier Express.

Pentru localitatile in care companiile de curierat percep taxe suplimentare pentru kilometri suplimentari, acestia se vor tarifa conform tarifelor companiei de curierat.

In cazul Fan Courier Express tariful pentru 1 km suplimentar este de 0.80 lei + taxa carburant + TVA.

Tarifele pentru km suplimentari NU sunt acoperite de oferta Filamente 3D de transport gratuit.

Oferta Filamente 3D de transport gratuit nu acopera livrarea echipamentelor.

 

Costurile de livrare ale echipamentelor sunt:

Cost de livrare (cu asigurare) prin Fan Courier Express - Imprimanta 3D Zortrax M200 Plus – 210 lei (TVA inclus)

Cost de livrare (cu asigurare) prin Fan Courier Express - Dispozitiv de filtrare HEPA Cover pentru Zortrax M200 / M200 Plus – 340 lei (TVA inclus)

Cost de livrare (cu asigurare) prin Fan Courier Express - Imprimanta 3D Zortrax M300 Plus – 340 lei (TVA inclus)

Cost de livrare (cu asigurare) prin Fan Courier Express - Imprimanta 3D Zortrax M300 Dual – 340 lei (TVA inclus)

Cost de livrare (cu asigurare) prin Fan Courier Express - Dispozitiv de filtrare HEPA Cover pentru Zortrax M300 / M300 Plus / M300 Dual – 75 lei (TVA inclus)

Cost de livrare (cu asigurare) prin Fan Courier Express - Ultrasonic Cleaner – 65 lei (TVA inclus)

Cost de livrare (cu asigurare) prin Fan Courier Express - Polymaker Polysher - 69 lei (TVA inclus)

Echipamentele se livreaza in EXCLUSIVITATE prin Fan Courier Express.

Costurile de mai sus sunt valabile NUMAI pentru localitatile cu centre Fan Courier Express.

Pentru alte locatii, care presupun kilometri suplimentari, va vom contacta pentru o cotatie personalizata.

 

Puteti calcula taxele pentru kilometrii suplimentari aici:

Fan Courier Express: https://www.fancourier.ro/acoperire/

 

In cazul in care comanda nu depaseste 250 lei costul livrarii produselor se va calcula in functie de greutate, conform grilelor de mai jos, in functie de tarifele practicate de serviciile de curierat.

 • curier Fan Courier Express, Livrare in 1-2 zile, Grila de calcul in functie de greutate
  0 kg. - 3 kg.: 30,00 RON
  3 kg. - 4 kg.: 35,00 RON
  4 kg. - 5 kg.: 40,00 RON
  5 kg. - 6 kg.: 45,00 RON
  6 kg. - 7 kg.: 50,00 RON
  7 kg. - 8 kg.: 55,00 RON
  8 kg. - 9 kg.: 60,00 RON
  9 kg. - 10 kg.: 65,00 RON

.

LIVRARE SAMBATA (Fan Courier Express) - NERECOMANDAT

Atentie aceasta metoda de livrare poate fi aleasa doar pana VINERI la ora 14.00 si presupune un cost suplimentar de 15 lei.

Metoda de livrare "Livrare Sambata (Fan Courier Express)" NU se aplica in cazul in care ziua de sambata este o sarbatoare legala, iar serviciul de curierat nu lucreaza.

NU recomandam selectarea acestei metode de livrare deoarece serviciul de curierat Fan Courier Express lucreaza sambata doar pana la ora 12.00 / 13.30 (in functie de zona) si exista o posibilitate foarte mare ca sa nu aiba timpul fizic sa livreze comanda Dvs.

Pentru livrarile la care a fost solicitata "Livrare Sambata" si care, dintr-un motiv sau altul, motive care tin fie de compania de curierat, fie de Client, nu se efectueaza sambata, taxa suplimentara de 10 lei aplicata nu se poate returna.

.

LOCALITĂȚI DIN AFARA ARIEI DE ACOPERIRE

Serviciul de livrare door-to-door este disponibil doar în anumite zone din țară, datorita numarului mare de kilometri suplimentari.

Vezi aria de acoperire Fan Courier Express

Produsele se livrează la adresa solicitată doar dacă Clientul plăteşte anticipat comanda precum si diferenţa rezultată din numărul de kilometri suplimentari.

In acest caz, Clientul va fi contactat de magazinul online Filamente3D.ro si va fi informat de acest aspect.

In cazul in care Clientul nu doreste achitarea anticipata a comenzii, Clientul poate opta pentru ridicarea comenzii de la cea mai apropiata agentie Fan Courier Express, livrarea facandu-se gratuit pentru comenzile de peste 250 lei prin Fan Courier Express, exceptie facand echipamentele. Produsele ajung în sediul Fan Courier Express în 24-36 ore de la expedierea comenzii.

In cazul in care Clientul considera inacceptabila deplasarea la cea mai apropiata agenție FAN Courier Express, Clientul poate solicita anularea comenzii plasate.

 

LOCALITĂȚI CU ACCES LIMITAT/DIFICIL

Serviciul de livrare door-to-door este indisponibil în anumite zone din țară, din cauza accesului dificil sau restricționat.

In acest caz, Clientul va fi contactat de magazinul online Filamente3D.ro si va fi informat de acest aspect.

În aceste localități, livrările pot fi preluate doar de la cele mai apropiate agenții FAN Courier Express, livrarea facandu-se gratuit pentru comenzile de peste 100 lei prin Fan Courier Express, exceptie facand echipamentele. Produsele ajung în sediul Fan Courier Express în 24-36 ore de la expedierea comenzii.

In cazul in care Clientul considera inacceptabila deplasarea la cea mai apropiata agenție FAN Courier Express, Clientul poate solicita anularea comenzii plasate.

.

Filamente3D.ro isi rezerva dreptul de a expedia coletele prin intermediul uneia dintre firmele de curierat cu care are contract, incercand sa respecte preferintele Clientului si cu respectarea protocoalelor GDPR in vigoare. Alegerea unei companii de curierat de catre Filamente3D.ro se va realiza in exclusivitate in interesul Clientului pentru a optimiza timpul de livrare, astfel incat Clientul sa poata primi coletul / coletele in cel mai scurt timp posibil.


LIVRARE în lockere FANbox

 

Serviciul FANbox permite livrarea de plicuri şi colete cu greutate maximă de 30 kg.

Sunt acceptate doar expediţii cu 1 colet sau 1 plic/expediţie cu conditia ca acestea să se încadreze în limitele dimensionale maxime ale compartimentelor S, M şi L, conform specificaţiilor de mai jos:

 

COMPARTIMENT TIP S cu dimensiunea ≤ 9.2x44.3x45 cm  - adică pot fi livrate:

DOAR filme FEP, adezivi şi alte accesorii

 

COMPARTIMENT TIP M cu dimensiunea ≤ 19.6x44.3x45 cm - adică pot fi livrate:

FILAMENTE:               ► maxim 2 filamente de până la 1kg

                                     maxim 1 filament de 2.0 kg până la 4.5kg

 

RĂŞINI şi PULBERI     maxim 4 recipiente de max. 1kg

FILME FEP, ADEZIVI ŞI ALTE ACCESORII care se încadrează în dimensiuni, cu excepţia foliilor BuildTak cu dimensiunea de 500 mm x 500 mm şi 609 mm x 609 mm

 

COMPARTIMENT TIP L cu dimensiunea ≤ 40.4x44.3x45 cm - adică pot fi livrate:

FILAMENTE:               ► maxim 4 filamente de până la 1kg

                                     maxim 2 filamente de 2.0 kg până la 2.5kg

                                     maxim 1 filament de 2.5 kg până la 4.5kg

 

RĂŞINI şi PULBERI     maxim 6 recipiente de max. 1kg

FILME FEP, ADEZIVI ŞI ALTE ACCESORII care se încadrează în dimensiuni, cu excepţia foliilor BuildTak cu dimensiunea de 500 mm x 500 mm şi 609 mm x 609 mm

 

 

NU SE POT LIVRA PRIN FANbox următoarele produse:

►Echipamente de printare 3D

►Echipamente de postprocesare

►Echipamente de uscare filament

Echipamente de reciclare filament

►Acetonă

►Alcool Izopropilic

►Alcool etilic

  

De la momentul alimentării lockerelor, destinatarii au la dispoziţie 3 zile calendaristice pentru a prelua expediţiile. După expirarea acestui termen, expediţiile nepreluate de către Clienţi vor fi returnate Filamente3D pe cheltuiala Filamente3D, conform tarifelor contractuale Fan Courier Express.

 

ATENŢIE! O EXPEDIŢIE TIP FANBOX NU SE POATE REDIRECŢIONA

.

 1. Livrare prin GLS ROMANIA

Pentru localitatile in care companiile de curierat percep taxe suplimentare pentru kilometri suplimentari, acestia se vor tarifa conform tarifelor companiei de curierat.

Livrarea prin GLS Romania se face doar pentru comenzi ≤ 2kg.

Tarifele de livrare sunt aceleasi ca la Fan Courier Express (pct. 2).

.

LIVRARE PRIN FAN COURIER EXPRESS SAU PRIN GLS ROMANIA

Comenzile plasate de Luni pana Vineri pana la ora 14.00 sunt preluate de serviciile de curierat Fan Courier Express si/sau GLS Romania in aceeasi zi.

Comenzile plasate Sambata si Duminica, precum si in zilele de sarbatori legale vor fi predate catre serviciile de curierat in prima zi lucratoare (ex. pentru sambata si duminica - in ziua de luni).

Livrarea comenzii se face in termen de 24-36 ore de la expedierea comenzii, cu exceptia sarbatorilor legale si a altor evenimente cand serviciile de curierat sunt foarte aglomerate (ex. Black Friday) sau au personal redus (ex. perioada de vacante de vara/iarna).

Livrarea comenzilor se face de Luni pana Vineri.

Livrarea Sambata se poate face doar prin Fan Courier Express cu achitarea unei taxe suplimentare de 10 lei inclusiv TVA pentru expeditie. ATENTIE! Aceasta metoda de livrare, si anume, “Livrare Sambata” se poate selecta DOAR pana vineri, ora 14.00. Toate comenzile sosite dupa aceasta ora NU VOR PUTEA FI LIVRATE SAMBATA.

Aceasta taxa suplimentara se aplica inclusiv pentru Ridicarea din sediul Fan Courier Express.

.

In toate cazurile, magazinul online Filamente3D.ro va pune la dispozitie serviciul de AWB tracking pentru va putea informa de starea comenzii Dvs.

Pentru a utiliza acest serviciu trebuie sa accesati:

Fan Courier Express: https://www.fancourier.ro/

si sa introduceti la rubrica AWB tracking numarul AWB-ului pe care l-ati primit de la magazinul online Filamente3D.ro in email-ul denumit: “Confirmare comanda expediata - nr. AWB disponibil in email

.

GLS Romania: Accesati https://gls-group.eu/RO/ro/urmarire-colet si introduceti numarul de AWB primit in email-ul denumit: “Confirmare comanda expediata - nr. AWB disponibil in email”

In mod uzual timpul de livrare prin serviciile de curierat este de 1-2 zile lucratoare. Cu toate acestea, pot aparea, din motive obiective, independente de noi, intarzieri in livrare (ex. Paste, Craciun, Black Friday etc.) Va recomandam sa comandati din timp produsele de care aveti nevoie. Filamente 3D (Atelier Concept & Design Studio SRL) nu isi asuma moral sau financiar nici o intarziere cauzata de companiile de curierat sau de neridicarea produselor de la sediu de catre Client in timpul programului afisat pe website.

.

ATENTIE! NU SE LIVREAZA PARTIAL COMENZILE. IN CAZUL IN CARE DORITI LIVRARE PARTIALA, COMANDA SE VA IMPARTI IN CATE LIVRARI PARTIALE DORITI, IAR DISCOUNTURILE SE VOR APLICA PE FIECARE COMANDA IN PARTE.

.

Disclaimer: Atelier Concept&Design Studio SRL (Filamente3D.ro) nu este raspunzator pentru intarzierile provocate de serviciile de curierat sau pentru nelivrarea coletelor in ziua de sambata (pentru metoida de livrare: livrare sambata prin Fan Courier).

Atelier Concept&Design Studio SRL (Filamente3D.ro) garanteaza doar predarea coletelor catre curier conform politicii afisate pe site (predare colete in aceeasi zi lucratoare pentru comenzile plasate pe website pana la ora 14.00).

.

POLITICA DE RETUR

 1. CONDITII RETUR

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat: in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele/sigiliile intacte si documentele care l-au insotit, inclusiv o copie dupa factura fiscala;

Returnarea produselor se poate face prin orice firma de curierat preferata de client respectand pasii mai sus mentionati.

Puteți utiliza formularul nostru de retur, dar nu este absolut necesar pentru a obtine returnarea. Vă rugăm să includeți informatiile de returnare (cupon valoric sau cont IBAN) înainte de expirarea perioadei de returnare.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client. Returnarea se va face in termen de 14 zile calendaristice de la solicitarea de retragere / renuntare / returnare.

Ne rezervam dreptul de a refuza returul ( in situatia in care nu sunt indeplinite conditiile legale) sau redirectiona produsul in Service ( in cazul in care produsul prezinta neconformitati ) in vederea aduceri la conformitate / stare initiala.

Dacă vă retrageți din contract, vă vom rambursa suma/sumele primite de la Dvs., cu excepția taxelor de livrare, în termen de maxim paisprezece zile de la data la care am primit notificarea de anulare a acestui contract. Pentru această rambursare vom avea nevoie ca Dvs. sa ne transmiteti contul IBAN in care sa va realizam rambursarea. Nu vi se va percepe nicio taxă suplimentară pentru rambursare. Putem refuza rambursarea până când nu vom primi bunurile originale sau până când nu ați furnizat dovada că ați returnat mărfurile.

Vă rugăm să returnați mărfurile în cel mult paisprezece zile de la data la care ne-ați informat despre anularea acestui contract (retur).

Termenul limită va fi considerat îndeplinit dacă trimiteți mărfurile înainte de termenul de paisprezece zile.

Nu pot fi revocate contractele pentru furnizarea de bunuri care nu sunt prefabricate, care au fost fabricate special pentru o persoană/Client sau au fost personalizate sau au fost adaptate nevoilor personale ale consumatorului individual. Articolele personalizate nu sunt eligibile pentru returnare.

Dacă ati beneficiat de transport gratuit pentru comanda / comenzile Dvs. prin intermediul site-ului web și cu condiția ca returul să nu se datoreze unor cauze atribuibile Filamente3D.ro, din suma care va fi rambursată vor fi deduse cheltuielile aferente transportului comenzii / comenzilor Dvs.

Ca dovadă a restituirii, vom emite o factura de rectificare corespunzătoare cu informatiile Dvs., cu indicația articolului plătit și referința comenzii căreia îi corespunde precum si cu deducerile (daca este cazul) aferente.

Returnarea sumei se face in contul bancar al persoanei care a facut comanda. Nu se accepta returnarea sumei in contul unei alte persoane.

 1. CUM RETURNEZ PRODUSELE?

Puteti returna produsele fie prin curier (puteti alege orice firma de curierat), fie le puteti returna personal.

Costurile de retur vor fi suportate de catre client.

 1.  3UNDE RETURNEZ PRODUSELE?

- La adresa: ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL, str. Valea Merilor nr. 39, sector 1, Bucuresti

Te rugam sa ne contactezi la 0799.780.393 sau comenzi@filamente3d.ro pentru o mai eficienta solutionare a cererii de retur.

 1. CE PRODUSE SUNT ACCEPTATE LA RETUR

RETURNAREA produselor este acceptata daca te afli in urmatoarele situatii:

 1. Produsele pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului:

- Nu este necesara o justificare;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre client.

Vă rugăm să vă asigurați că articolele sunt ambalate în siguranță pentru a preveni apariția oricărei avarii de transport.

Categoriile de produse care nu pot fi returnate decat sigilate si neutilizate:

- Consumabile;

- Licente software;

- Imprimante si echipamente electronice care au fost desigilate si folosite sau ale caror consumabile au fost desigilate si folosite;

 1. Produsul nu este conform specificatiilor sau prezinta vicii ascunse:

- Daca produsul pe care l-ai comandat nu este conform specificatiilor tehnice sau prezinta vicii ascunse poti solicita returnarea lui cu rambursare integrala, inlocuirea cu un alt produs cu rambursare partiala sau facturare cu diferenta in cazul unui produs mai scump;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro.

 1. Comanda a fost livrata gresit

- In cazul in care produsele livrate nu sunt cele comandate de tine te rugam sa ne contactezi imediat pentru a putea inlocui produsele primite cu cele corecte;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro;

- Returnarea va fi platita de catre client in cazul in care acesta a completat adresa de livrare gresit.

 1. Produse care nu functioneaza in primele 24 ore de la receptionarea coletului:

- In cazul in care unul din produsele primite nu functioneaza in primele 24 ore de la receptia coletului te rugam sa ne contactezi pentru inlocuirea produsului;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro;

AFLA MAI MULTE DESPRE POLITICA DE RETUR

 

Actualizat: 24.05.2023

Produse de comparat (/4)