Transport

CAND AJUNGE COMANDA?

Metoda de plata: transfer bancar. Pentru o procesare mai rapida a comenzii, va rugam sa ne transmiteti pe email confirmarea platii. Pentru platile efectuate si confirmate pe email pana la ora 14.00, comenzile se expediaza in aceeasi zi, in toate celelalte cazuri comenzile se expediaza in urmatoarea zi lucratoare.

.

LIVRARE PRIN FAN COURIER EXPRESS SAU PRIN TNT EXPRESS ROMANIA

Comenzile plasate de Luni pana Vineri pana la ora 12.00 sunt preluate de serviciile de curierat Fan Courier Express si/sau TNT Express Romania in aceeasi zi.

Comenzile plasate Sambata si Duminica, precum si in zilele de sarbatori legale vor fi predate catre serviciile de curierat in prima zi lucratoare (ex. pentru sambata si duminica - in ziua de luni).

Livrarea comenzii se face in termen de 24-36 ore de la expedierea comenzii, cu exceptia sarbatorilor legale si a altor evenimente cand serviciile de curierat sunt foarte aglomerate (ex. Black Friday) sau au personal redus (ex. perioada de vacante de vara/iarna).

 

Livrarea comenzilor se face de Luni pana Vineri. Livrarea Sambata se poate face doar prin Fan Courier Express cu achitarea unei taxe suplimentare de 6 lei+TVA pentru expeditie.

Aflati mai multe detalii aici: https://www.fancourier.ro/livrare-sambata/

 

In toate cazurile, magazinul online Filamente3D.ro va pune la dispozitie serviciul de AWB tracking pentru va putea informa de starea comenzii Dvs.

Pentru a utiliza acest serviciu trebuie sa accesati:

Fan Courier Express: https://www.fancourier.ro/

si sa introduceti la rubrica AWB tracking numarul AWB-ului pe care l-ati primit de la magazinul online Filamente3D.ro in email-ul denumit: Confirmare comanda expediata - nr. AWB disponibil in email

.

TNT Express RomaniaAccesati https://www.tnt.com/express/ro_ro/site/shipping-tools/tracking.html si introduceti numarul de AWB primit in email-ul denumit: “Confirmare comanda expediata - nr. AWB disponibil in email”

.

TRANSPORT si LIVRARE

Filamente 3D (filamente3d.ro) va pune la dispozitie urmatoarele metode de livrare: serviciul de curierat prin Fan Courier Express si serviciul de curierat TNT Express Romania.

Filamente 3D (filamente3d.ro) va ofera TRANSPORT GRATUIT pentru comenzile peste 100 lei prin Fan Courier Express sau TNT Express Romania cu exceptia echipamentelor (a caror asigurare este necesara) in localitatile cu centre FAN COURIER EXPRESS sau TNT Express Romania.

Filamente 3D NU ofera gratuit serviciile TNT Express Romania - 9:00 EXPRESS (livrare pana in ora 9.00), 10:00 EXPRESS (livrare pana in ora 10.00), 12:00 EXPRESS (livrare pana in ora 12.00) sau Time Critical.

Daca doriti acest serviciu, personalul Filamente3D.ro va va contacta pentru o cotatie de transport personalizata solicitarii Dvs.

 

Livrare prin FAN COURIER EXPRESS

Pentru localitatile in care companiile de curierat percep taxe suplimentare pentru kilometri suplimentari, acestia se vor tarifa conform tarifelor companiei de curierat.

In cazul Fan Courier Express tariful pentru 1 km suplimentar este de 0.80 lei + TVA (ex. 60 km suplimentari fata de locatia Fan Courier Express implica un cost suplimentar de 48 lei + TVA ;  57,12 lei TVA inclus).

 

Tarifele pentru km suplimentari NU sunt acoperite de oferta Filamente 3D de transport gratuit.

Oferta Filamente 3D de transport gratuit nu acopera livrarea echipamentelor.

 

Puteti calcula taxele pentru kilometrii suplimentari aici:

Fan Courier Express: https://www.fancourier.ro/acoperire/

 

In cazul in care comanda nu depaseste 100 lei costul livrarii produselor se va calcula in functie de greutate, conform grilelor de mai jos, in functie de tarifele practicate de serviciile de curierat.

 • curier Fan Courier Express, Livrare in 1-2 zile, Grila de calcul in functie de greutate
  0 kg. - 1 kg.: 21,42 RON
  1 kg. - 2 kg.: 22,49 RON
  2 kg. - 3 kg.: 23,56 RON
  3 kg. - 4 kg.: 24,63 RON
  4 kg. - 5 kg.: 25,70 RON
  5 kg. - 6 kg.: 26,77 RON
  6 kg. - 7 kg.: 27.84 RON
  7 kg. - 8 kg.: 28,91 RON
  8 kg. - 9 kg.: 29.98 RON
  9 kg. - 10 kg.: 31,05 RON

 

LOCALITĂȚI DIN AFARA ARIEI DE ACOPERIRE

Serviciul de livrare door-to-door este disponibil doar în anumite zone din țară, datorita numarului mare de kilometri suplimentari.

Vezi aria de acoperire Fan Courier Express

Produsele se livrează la adresa solicitată doar dacă Clientul plăteşte anticipat comanda precum si diferenţa rezultată din numărul de kilometri suplimentari.

In acest caz, Clientul va fi contactat de magazinul online Filamente3D.ro si va fi informat de acest aspect.

In cazul in care Clientul nu doreste achitarea anticipata a comenzii, Clientul poate opta pentru ridicarea comenzii de la cea mai apropiata agentie Fan Courier Express, livrarea facandu-se gratuit pentru comenzile de peste 100 lei prin Fan Courier Express, exceptie facand echipamentele. Produsele ajung în sediul Fan Courier Express în 24-36 ore de la expedierea comenzii.

In cazul in care Clientul considera inacceptabila deplasarea la cea mai apropiata agenție FAN Courier Express, Clientul poate solicita anularea comenzii plasate.

 

LOCALITĂȚI CU ACCES LIMITAT/DIFICIL

Serviciul de livrare door-to-door este indisponibil în anumite zone din țară, din cauza accesului dificil sau restricționat.

In acest caz, Clientul va fi contactat de magazinul online Filamente3D.ro si va fi informat de acest aspect.

În aceste localități, livrările pot fi preluate doar de la cele mai apropiate agenții FAN Courier Express, livrarea facandu-se gratuit pentru comenzile de peste 100 lei prin Fan Courier Express, exceptie facand echipamentele. Produsele ajung în sediul Fan Courier Express în 24-36 ore de la expedierea comenzii.

In cazul in care Clientul considera inacceptabila deplasarea la cea mai apropiata agenție FAN Courier Express, Clientul poate solicita anularea comenzii plasate.

.

Filamente3D.ro isi rezerva dreptul de a expedia coletele prin intermediul uneia dintre firmele de curierat cu care are contract, incercand sa respecte preferintele Clientului si cu respectarea protocoalelor GDPR in vigoare. Alegerea unei companii de curierat de catre Filamente3D.ro se va realiza in exclusivitate in interesul Clientului pentru a optimiza timpul de livrare, astfel incat Clientul sa poata primi coletul / coletele in cel mai scurt timp posibil.

.

Livrare prin TNT EXPRESS ROMANIA

Pentru localitatile in care companiile de curierat percep taxe suplimentare pentru kilometri suplimentari, acestia se vor tarifa conform tarifelor companiei de curierat.

Filamente 3D NU ofera gratuit serviciile TNT Express Romania - 9:00 EXPRESS (livrare pana in ora 9.00), 10:00 EXPRESS (livrare pana in ora 10.00), 12:00 EXPRESS (livrare pana in ora 12.00) sau Time Critical.

Daca doriti acest serviciu, personalul Filamente3D.ro va va contacta pentru o cotatie de transport personalizata solicitarii Dvs.

.

In mod uzual timpul de livrare prin serviciile de curierat este de 1-2 zile lucratoare. Cu toate acestea, pot aparea, din motive obiective, independente de noi, intarzieri in livrare (ex. Paste, Craciun, Black Friday etc.) Va recomandam sa comandati din timp produsele de care aveti nevoie. Filamente 3D (Atelier Concept & Design Studio SRL) nu isi asuma moral sau financiar nici o intarziere cauzata de companiile de curierat sau de neridicarea produselor de la sediu de catre Client in timpul programului afisat pe website.

.

.

.

POLITICA DE RETUR

 1. CONDITII RETUR

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat: in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele/sigiliile intacte si documentele care l-au insotit, inclusiv o copie dupa factura fiscala;

Returnarea produselor se poate face prin orice firma de curierat preferata de client respectand pasii mai sus mentionati.

Puteți utiliza formularul nostru de retur, dar nu este absolut necesar pentru a obtine returnarea. Vă rugăm să includeți informatiile de returnare (cupon valoric sau cont IBAN) înainte de expirarea perioadei de returnare.

Cheltuielile de returnare sunt suportate de Client. Returnarea se va face in termen de 14 zile calendaristice de la solicitarea de retragere / renuntare / returnare.

Ne rezervam dreptul de a refuza returul ( in situatia in care nu sunt indeplinite conditiile legale) sau redirectiona produsul in Service ( in cazul in care produsul prezinta neconformitati ) in vederea aduceri la conformitate / stare initiala.

Dacă vă retrageți din contract, vă vom rambursa suma/sumele primite de la Dvs., cu excepția taxelor de livrare, în termen de maxim paisprezece zile de la data la care am primit notificarea de anulare a acestui contract. Pentru această rambursare vom avea nevoie ca Dvs. sa ne transmiteti contul IBAN in care sa va realizam rambursarea. Nu vi se va percepe nicio taxă suplimentară pentru rambursare. Putem refuza rambursarea până când nu vom primi bunurile originale sau până când nu ați furnizat dovada că ați returnat mărfurile.

Vă rugăm să returnați mărfurile în cel mult paisprezece zile de la data la care ne-ați informat despre anularea acestui contract (retur).

Termenul limită va fi considerat îndeplinit dacă trimiteți mărfurile înainte de termenul de paisprezece zile.

Nu pot fi revocate contractele pentru furnizarea de bunuri care nu sunt prefabricate, care au fost fabricate special pentru o persoană/Client sau au fost personalizate sau au fost adaptate nevoilor personale ale consumatorului individual. Articolele personalizate nu sunt eligibile pentru returnare.

Dacă ati beneficiat de transport gratuit pentru comanda / comenzile Dvs. prin intermediul site-ului web și cu condiția ca returul să nu se datoreze unor cauze atribuibile Filamente3D.ro, din suma care va fi rambursată vor fi deduse cheltuielile aferente transportului comenzii / comenzilor Dvs.

Ca dovadă a restituirii, vom emite o factura de rectificare corespunzătoare cu informatiile Dvs., cu indicația articolului plătit și referința comenzii căreia îi corespunde precum si cu deducerile (daca este cazul) aferente.

 1. CUM RETURNEZ PRODUSELE?

Puteti returna produsele fie prin curier (puteti alege orice firma de curierat), fie le puteti returna personal.

Costurile de retur vor fi suportate de catre client.

   3UNDE RETURNEZ PRODUSELE?

- La adresa: ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL, str. Valea Merilor nr. 39, sector 1, Bucuresti

Te rugam sa ne contactezi la 0799.780.393 sau comenzi@filamente3d.ro pentru o mai eficienta solutionare a cererii de retur.

 1. CE PRODUSE SUNT ACCEPTATE LA RETUR

RETURNAREA produselor este acceptata daca te afli in urmatoarele situatii:

A. Produsele pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului:

- Nu este necesara o justificare;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre client.

Vă rugăm să vă asigurați că articolele sunt ambalate în siguranță pentru a preveni apariția oricărei avarii de transport.

Categoriile de produse care nu pot fi returnate decat sigilate si neutilizate:

- Consumabile;

- Licente software;

- Imprimante si echipamente electronice care au fost desigilate si folosite sau ale caror consumabile au fost desigilate si folosite;

B. Produsul nu este conform specificatiilor sau prezinta vicii ascunse:

- Daca produsul pe care l-ai comandat nu este conform specificatiilor tehnice sau prezinta vicii ascunse poti solicita returnarea lui cu rambursare integrala, inlocuirea cu un alt produs cu rambursare partiala sau facturare cu diferenta in cazul unui produs mai scump;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro.

C. Comanda a fost livrata gresit

- In cazul in care produsele livrate nu sunt cele comandate de tine te rugam sa ne contactezi imediat pentru a putea inlocui produsele primite cu cele corecte;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro;

- Returnarea va fi platita de catre client in cazul in care acesta a completat adresa de livrare gresit.

D. Produse care nu functioneaza in primele 24 ore de la receptionarea coletului:

- In cazul in care unul din produsele primite nu functioneaza in primele 24 ore de la receptia coletului te rugam sa ne contactezi pentru inlocuirea produsului;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro;

AFLA MAI MULTE DESPRE POLITICA DE RETUR