Aderenta primului strat de platforma

Primul strat al fiecarei printari 3D joaca un rol extrem de important in succesul printului.

Sunt multe elemente care pot influenta aderenta primului strat de platforma si de aceea vom incerca sa le parcurgem unul cat unul.

  1. Calibrarea corecta a imprimantei 3D este esentiala. De aceea trebuie sa va asigurati ca imprimanta este corect calibrata.
  2. Aspectul suprafetei de printare. Daca suprafata de imprimare este murdara si/sau prezinta urme de grasime sau resturi de la alte printari, chiar daca imprimanta este corect calibrata, este foarte probabil ca primul strat sa nu adere, iar printul Dvs. sa esueze. Pentru a evita acest lucru, stergeti platforma de printare inainte de fiecare print sau macar dupa cateva printuri. Acest lucru se poate face cu ALCOOL IZOPROPILIC sau cu un spray de curatare, precum PrintaClean sau Nanovia, si un prosop de hartie. Dureaza doar cateva minute si se va dovedi a fi de un mare folos.
  3. Aplicati o solutie de sporire a aderentei de platforma. Alegerea solutiei potrivite tine, desigur, de tipul de filament pe care urmeaza sa il printati. Aceste solutii de sporire a aderentei includ:

              - diferite benzi adezive (Blue Tape, PET Tape, LDPE Tape)

              - suprafete speciale de printare (folii standard, folii PEI, folii Nylon)

              - spray-uri adezive (3DLac, DimaFix, PrintaFix)

              - lipiciuri adezive (DimaFix pen, Magigoo, PrintaStick).


In functie de materialul pe care urmeaza sa il printati, puteti alege, de exemplu, solutia Magigoo potrivita.

Un strat subtire de spray sau lipici adeziv ar trebui sa fie suficient. Aceste solutii vor ajuta chiar si cele mai incapatanate filamente sa adere de suprafata de printare.

 

Evitati printarea direct pe platforma a filamentelor PETG si TPE deoarece acestea adera foarte bine de suprafata si exista riscul ca la desprindere sa antreneze bucati din suprafata de printare.

 

Sunteti gata sa abordati primul strat pentru o gama mai larga de materiale!


Spor la printat!

Comentarii

Articole similare

Aderenta primului strat de platforma
Aderenta primului strat de platforma
Primul strat al fiecarei printari 3D joaca un rol extrem de important in succesul printului. Sunt multe elemente care pot influenta aderenta primului strat de platforma si de aceea vom incerca sa...
Produse de comparat (/4)