Recomandari de uscare a filamentelor

Primim multe intrebari de la clienti care ne intreaba cat timp pot usca filamentul atunci cand in cele din urma absoarbe umiditatea. 3DXTECH au realizat aceasta diagrama impreuna pentru a ne ajuta clientii cand trebuie sa se usuce filamentul.

Va rugam sa consultati si notele de mai jos.


.

.

Temperatura maxima de uscare:

Important - aceasta temperatura nu trebuie depasita pentru a nu risca deformarea filamentului, a rolei sau a ambelor.

 .

Durata de uscare:

Aceasta depinde desigur de cat de umed este materialul. Daca a stat cateva saptamani sau luni, atunci poate fi necesar sa il uscati mai mult timp pentru a elimina umiditatea. Este posibil ca materialele de inalta temperatura, cum ar fi PEKK, PEEK si PEI, sa fie uscate mai mult, deoarece absorb umezeala si au tendinta de a se usca mai greu.

 .

Uscarea Nylonului: 

Oricine printeaza cu Nylon stie cat de repede poate prelua umezeala din mediul inconjurator si ce se intampla din punctul de vedere al calitatii printarii Dvs. Recomandam 90°C si cel putin 4 ore pentru a usca Nylonul, dar acesta este un punct de plecare. Nylonul saturat poate dura mai mult de 24 de ore pentru a se usca suficient pentru a face printuri decente. Pastrati materialul intr-un loc uscat in timpul printarii si intre lucrarile de printare pentru a usca mai usor.

.

Cuptor cu vid: utilizarea unui cuptor cu vid este desigur utila, dar nu este necesara. Orice cuptor care incalzeste filamentul pana la temperatura recomandata este, in general, potrivit. Exista mai multe „uscatoare” de filamente pe piata (Polybox, de ex).

 .

Ventilatie: este intotdeauna o idee minunata sa va asigurati ca aveti o ventilatie adecvata in mediul Dvs. de printare - indiferent daca este in timpul printarii sau uscarii filamentului - pentru a asigura o buna calitate a aerului in timpul procesarii acestor materiale plastice.

 .

Detectia fumului si prevenirea incendiilor:

Asigurati-va ca aveti un detector de fum in orice mediu in care printati. Procesati materiale plastice si multe dintre ele sunt inflamabile si toate emana vapori in timpul printarii.

Comentarii

Articole similare

Recomandari de uscare a filamentelor
Recomandari de uscare a filamentelor
Primim multe intrebari de la clienti care ne intreaba cat timp pot usca filamentul atunci cand in cele din urma absoarbe umiditatea. 3DXTECH au realizat aceasta diagrama impreuna pentru a ne ajuta...
Produse de comparat (/4)