Transport si retururi

CAND AJUNGE COMANDA?

Comenzile plasate de Luni pana Vineri pana la ora 12.00 sunt preluate de serviciile de curierat Fan Courier Express / Urgent Cargus in aceeasi zi.

Comenzile plasate Sambata si Duminica, precum si in zilele de sarbatori legale vor fi predate catre serviciile de curierat in prima zi lucratoare (ex. pentru sambata si duminica - in ziua de luni).

Livrarea comenzii se face in termen de 24-36 ore de la expedierea comenzii, cu exceptia sarbatorilor legale si a altor evenimente cand serviciile de curierat sunt foarte aglomerate (ex. Black Friday) sau au personal redus (ex. perioada de vacante de vara/iarna).

Livrarea comenzilor se face de Luni pana Vineri. Livrarea Sambata se poate face doar prin Fan Courier Express cu achitarea unei taxe suplimentare de 6 lei+TVA pentru expeditie.

Aflati mai multe detalii aici: https://www.fancourier.ro/livrare-sambata/

In toate cazurile, magazinul online Filamente3D.ro va pune la dispozitie serviciul de AWB tracking pentru va putea informa de starea comenzii Dvs.

Pentru a utiliza acest serviciu trebuie sa accesati:

 Fan Courier Express: https://www.fancourier.ro/

si sa introduceti la rubrica AWB tracking numarul AWB-ului pe care l-ati primit de la magazinul online Filamente3D.ro in email-ul denumit: “Confirmare comanda expediata

 Urgent Cargus: https://www.urgentcargus.ro/

si sa introduceti la rubrica Verifica status expediere numarul AWB-ului pe care l-ati primit de la magazinul online Filamente3D.ro in email-ul denumit: “Confirmare comanda expediata

.

.

RETURNAREA produselor este acceptata daca te afli in urmatoarele situatii:

1. Produsele pot fi returnate in termen de 14 zile calendaristice de la primirea coletului:

- Nu este necesara o justificare;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre client.

Categoriile de produse care nu pot fi returnate decat sigilate si neutilizate:

- Consumabile;

- Licente software;

- Imprimante si echipamente electronice ale caror consumabile au fost desigilate si folosite;

2. Produsul nu este conform specificatiilor sau prezinta vicii ascunse:

- Daca produsul pe care l-ai comandat nu este conform specificatiilor tehnice sau prezinta vicii ascunse poti solicita returnarea lui cu rambursare integrala, inlocuirea cu un alt produs cu rambursare partiala sau facturare cu diferenta in cazul unui produs mai scump;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro.

3. Comanda a fost livrata gresit

- In cazul in care produsele livrate nu sunt cele comandate de tine te rugam sa ne contactezi imediat pentru a putea inlocui produsele primite cu cele corecte;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro;

- Returnarea va fi platita de catre client in cazul in care acesta a completat adresa de livrare gresit.

4. Produse care nu functioneaza in primele 24 ore de la receptionarea coletului:

- In cazul in care unul din produsele primite nu functioneaza in primele 24 ore de la receptia coletului te rugam sa ne contactezi pentru inlocuirea produsului;

- Costurile de retur vor fi suportate de catre Filamente 3D.ro;

 Conditii Retur

- Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat: in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit;

Returnarea produselor se poate face prin orice firma de curierat preferata de client respectand pasii mai sus mentionati. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator. Returnarea se va face in termen de 14 zile calendaristice de la solicitarea de retragere / renuntare / returnare.

Ne rezervam dreptul de a refuza returul ( in situatia in care nu sunt indeplinite conditiile legale) sau redirectiona produsul in Service ( in cazul in care produsul prezinta neconformitati ) in vederea aduceri la conformitate / stare initiala.

Rambursarea valorii produselor returnate va fii efectuata in cel mult 14 zile de la data efectuarii returului.

Unde returnez produsele?

- La adresa: ATELIER CONCEPT & DESIGN STUDIO SRL, str. Valea Merilor nr. 39, sector 1, Bucuresti

Te rugam sa ne contactezi la 0799.780.393 sau comenzi@filamente3d.ro pentru o mai eficienta solutionare a cererii de retur.

.

.

TRANSPORT si LIVRARE

Filamente 3D (filamente3d.ro) va pune la dispozitie urmatoarele metode de livrare: serviciul de curierat prin Fan Courier Express si serviciul de curierat prin Urgent Cargus.

Filamente 3D (filamente3d.ro) va ofera TRANSPORT GRATUIT pentru comenzile peste 100 lei prin Fan Courier Express si pentru comenzile de peste 400 lei prin Urgent Cargus (recomandat jud. Timis si Cluj) in localitatile cu centre FAN COURIER EXPRESS si/sau URGENT CARGUS.

Pentru localitatile in care companiile de curierat percep taxe suplimentare pentru kilometri suplimentari, acestia se vor tarifa conform tarifelor fiecarei companii.

In cazul Fan Courier Express tariful pentru 1 km suplimentar este de 0.80 lei + TVA (ex. 60 km suplimentari fata de locatia Fan Courier Express implica un cost suplimentar de 48 lei + TVA ;  57,12 lei TVA inclus).

In cazul Urgent Cargus tariful pentru 1 km suplimentar este de 1.40 lei + TVA (ex. 60 km suplimentari fata de locatia Urgent Cargus implica un cost suplimentar de 84 lei + TVA; 99,96 lei TVA inclus).

Tarifele pentru km suplimentari NU sunt acoperite de oferta Filamente 3D de transport gratuit.


Puteti calcula taxele pentru kilometrii suplimentari aici:

Fan Courier Express: https://www.fancourier.ro/acoperire/

Urgent Cargus: https://www.urgentcargus.ro/servicii-nationale/standard/


In cazul in care comanda nu depaseste 100 lei costul livrarii produselor se va calcula in functie de greutate, conform grilelor de mai jos, in functie de tarifele practicate de serviciile de curierat.

 • curier Fan Courier Express, Livrare in 1-2 zile, Grila de calcul in functie de greutate
  0 kg. - 1 kg.: 22,61 RON
  1 kg. - 2 kg.: 23,92 RON
  2 kg. - 3 kg.: 25,23 RON
  3 kg. - 4 kg.: 26,54 RON
  4 kg. - 5 kg.: 27,85 RON
  5 kg. - 6 kg.: 29,16 RON
  6 kg. - 7 kg.: 30,47 RON
  7 kg. - 8 kg.: 31,78 RON
  8 kg. - 9 kg.: 33,09 RON
  9 kg. - 10 kg.: 34,40 RON
 • curier URGENT CARGUS, Livrare in 3-4 zile, Grila de calcul in functie de greutate
  0 kg. - 1 kg.: 25,59 RON
  1 kg. - 2 kg.: 27,25 RON
  2 kg. - 3 kg.: 28,90 RON
  3 kg. - 4 kg.: 30,58 RON
  4 kg. - 5 kg.: 32,25 RON
  5 kg. - 6 kg.: 33,92 RON
  6 kg. - 7 kg.: 35,59 RON
  7 kg. - 8 kg.: 37,26 RON
  8 kg. - 9 kg.: 38,93 RON
  9 kg. - 10 kg.: 40,60 RON
  10 kg. - sau peste: 42,27 RON

Daca doriti livrare in judetele Cluj si/sau Timis va recomandam sa alegeti ca metoda de livrare Urgent Cargus.


LOCALITĂȚI DIN AFARA ARIEI DE ACOPERIRE

Serviciul de livrare door-to-door este disponibil doar în anumite zone din țară, datorita numarului mare de kilometri suplimentari.

Vezi aria de acoperire Fan Courier Express

Vezi aria de acoperire Urgent Cargus

 Produsele se livrează la adresa solicitată doar dacă Clientul plăteşte anticipat comanda precum si diferenţa rezultată din numărul de kilometri suplimentari.

In acest caz, Clientul va fi contactat de magazinul online Filamente3D.ro si va fi informat de acest aspect.

In cazul in care Clientul nu doreste achitarea anticipata a comenzii, Clientul poate opta pentru ridicarea comenzii de la cea mai apropiata agentie Fan Courier Express / Urgent Cargus, livrarea facandu-se gratuit pentru comenzile de peste 100 lei prin Fan Courier Express sau pentru comenzile de peste 400 lei prin Urgent Cargus (recomandat in jud.Timis si Cluj). Produsele ajung în sediul Fan Courier Express / Urgent Cargus în 24-36 ore de la expedierea comenzii.

In cazul in care Clientul considera inacceptabila deplasarea la cea mai apropiata agenție FAN Courier Express / Urgent Cargus, Clientul poate solicita anularea comenzii plasate.

 

LOCALITĂȚI CU ACCES LIMITAT/DIFICIL

Serviciul de livrare door-to-door este indisponibil în anumite zone din țară, din cauza accesului dificil sau restricționat.

In acest caz, Clientul va fi contactat de magazinul online Filamente3D.ro si va fi informat de acest aspect.

În aceste localități, livrările pot fi preluate doar de la cele mai apropiate agenții FAN Courier Express / Urgent Cargus, livrarea facandu-se gratuit pentru comenzile de peste 100 lei prin Fan Courier Express sau pentru comenzile de peste 400 lei prin Urgent Cargus (recomandat in jud.Timis si Cluj). Produsele ajung în sediul Fan Courier Express / Urgent Cargus în 24-36 ore de la expedierea comenzii.

In cazul in care Clientul considera inacceptabila deplasarea la cea mai apropiata agenție FAN Courier Express / Urgent Cargus, Clientul poate solicita anularea comenzii plasate.