Utilizarea Fluorodur la Institutul de Geologie - Academia Cehă de Științe

Fillamentum Industrial introduce un nou material industrial, filamentul tehnic Fluorodur, care a fost realizat folosind Kynar® PVDF de către Arkema. „Cu proprietăți precum rezistența la temperaturi ridicate, rezistența chimică și duritatea, Fluorodur a înlocuit filamentul PEEK în instituția noastră”, spune Tomas Fertek, inginer de cercetare în cadrul instituției geologice a Academiei Cehe de Științe.

 

La Institutul Geologic al GAC, Fluorodur este utilizat pentru printarea pieselor de etanșare a echipamentelor de măsurare a deformațiilor pe probe de rocă. Etanșarea este montată într-un „manșon“ din cauciuc în care există o probă de piatră. Întregul pachet este introdus într-o cameră de presiune. Probele de rocă sunt presate de pistonul care trece prin „manșon”. Există, de asemenea, un ulei hidraulic în jurul manșonului și simulează o cameră triaxială. Există, de asemenea, inserții metalice așezate pe manșonul de cauciuc, în care sunt introduse tijele cu consolă de măsurare.

 

Cerința materialului în acest scop este rezistența la temperaturi ridicate - Fluorodur rezistă la temperaturi de până la 150 ° C și își păstrează în continuare calitatea ridicată. Un alt criteriu este rezistența chimică a acestui material. Fluorodur rezistă la diverse substanțe chimice, cum ar fi fluide de funcționare, hidrocarburi halogenate, acizi, alcooli, baze, ozon și apă. Fluorodur își păstrează rezistența chimică la temperaturi ridicate (până la 110 °C).

  

Pe lângă proprietățile tehnice excelente, este necesar, de asemenea, să subliniem disponibilitatea acestui filament unic. „Fluorodur este pentru cei care nu doresc să investească într-o nouă imprimantă 3D sau în modernizarea mașinilor industriale, dar sunt în continuare în căutarea unui material de gamă medie care să fie ușor de printat”, spune Fertek și adaugă: „Printarea 3D ne-a ajutat să producem o alternativă mai ieftină. Ar trebui să comandăm o producție externă a piesei necesare, care este costisitoare într-un număr atât de mic de unități de care avem nevoie. ”

 

În ceea ce privește printarea în sine, domnul Fertek recomandă utilizarea unei platforme de printare perfect dreaptă (sticlă sau placă de carbon), un adeziv adecvat (Dimafix Pen sau lipici PVA sunt recomandate de Fillamentum) și să setați viteza de printare de 20 mm/s. Temperatura pentru printarea cu succes a materialului Fluorodur trebuie să ajungă la 250-270 °C, în timp ce temperatura recomandată a platformei este de 100°C.


Comentarii

Articole similare

Produse de comparat (/4)