Utilizarea Flexfill TPU în compania DAIKIN

Daikin Device s.r.o. din Republica Cehă este unul dintre producătorii mondiali de echipamente de climatizare. De peste 90 de ani marca Daikin este sinonimă pentru aerul condiționat de înaltă calitate în scopuri private, comerciale și industriale.

Pe una dintre liniile de asamblare din Daikin din Brno, este necesară marcarea, cu numărul de serie și un cod de serie 2D, a două capace de formă complexă. În timpul marcării se generează zgomot deranjant, care depășește limita de zgomot (până la 85 dB) și afectează bunăstarea locului de muncă și concentrarea operatorilor.

Soluția este producerea unui obiect care ar elimina zgomotul în timpul marcării. Tehnologia aditivă FFF este cea mai avantajoasă opțiune. Motivul principal al acestei decizii este complexitatea prelucrării cauciucului cu o formă atât de complicată și costul ridicat al creării unei matrițe pentru turnarea acestui SDV.

Una dintre cerințe este printarea obiectelor care trebuie să amortizeze zgomotul și vibrațiile care apar în timpul marcării. În același timp, acestea trebuie să fie rezistente la uzură. Luând în considerare toate acestea, Fillamentum a oferit materialele sale Flexfill TPU 98A și Flexfill TPU 92A, care sunt flexibile și cu o bună rezistență la uzură. Linia Flexfill TPU se caracterizează prin proprietăți mecanice bune, flexibilitate și rezistență la benzine. Un alt obiectiv a fost prelucrarea ușoară și printarea cu ușurință, ambele condiții au fost îndeplinite cu Flexfill TPU.

După printarea și postprocesarea pieselor, dispozitivele de amortizare au fost testate în producția de serie și nivelul de zgomot la locul de muncă a fost din nou măsurat cu utilizarea sonometrului. Cu materialele Fillamentum și tehnologia de fabricație aditivă, a fost atinsă limita de zgomot sigură. Efectul pozitiv asupra nivelului de zgomot a fost cauzat de alegerea unui material mai moale Flexfill TPU 92A cu o duritate de 92 Shore A. În general, nivelul sonor a fost redus cu 5,9 dB la 80,7 dB.

    

Este interesant faptul că inițial printarea 3D și utilizarea materialelor Fillamentum au fost concepute doar ca o soluție temporară. Articolele printate sunt folosite în hala de producție de doi ani și în această perioadă au fost realizate peste 200.000 de bucăți.

Comentarii

Produse de comparat (/4)