Utilizarea FlexFill PEBA pentru printarea 3D de modele de organe

Cuba este cunoscută pe scară largă pentru chirurgii de înaltă abilitate profesională, dar Şi pentru puținele resurse materiale. Grupul de cercetare TECNOFAB-DEFAM, de la Departamentul de Inginerie Mecanică a Universității Politehnice din Catalonia (UPC), a realizat un proiect de colaborare cu un Spital din Havana. Fillamentum a participat astfel încât materialele sale au fost folosite pentru întreaga dezvoltare a proiectului.

 

Grupul de cercetare a oferit departamentului de radiologie materiale și cunoștințele lor despre cum să folosească tehnologia de printare 3D. Scopul principal al colaborării a fost printarea modelelor de organe pentru a facilita planificarea intervențiilor chirurgicale. Datorită faptului că printarea 3D permite utilizatorului să personalizeze foarte ușor fabricarea, iar din imagini radiologice (DICOM), utilizatorul poate prevedea ce situație va găsi chirurgul înainte de orice operație. Din acest motiv, au fost printate mai multe studii de caz pe care prezentau patologii.

Câteva exemple de mostre printate care au fost utile pentru chirurgi au fost piese de interes în chirurgia vasculară, chirurgia coloanei vertebrale, nefrologie și pneumologie (vezi figura de mai jos).

După cum au explicat chirurgii: „Cu o fază de planificare bună, succesul operațiilor este semnificativ crescut.” Și tocmai asta vrem să promovăm.

În plus, spitalele din Cuba se concentrează și pe formarea de noi medici care studiază medicină la Universitate. Prin urmare, se intenționează și utilizarea modelelor pentru creșterea profesională a medicilor în formare.

 

EVOLUȚIA UNEI TUMORI

 

Odată ce procesul de printare a organelor este deja definit, PEBA este folosit pentru lucru, deoarece rezultatele sunt mult mai asemănătoare cu organe reale datorită flexibilității și rugozității finale ale PEBA. Cele trei stadii diferite ale tumorii au fost studiate și printate folosind scara reală. Forma și dimensiunile au fost subliniate clar, așa cum se poate observa în figura următoare.

După cum se știe, printarea 3D nu mai este viitorul; este de fapt prezentul și se potrivește în multe domenii diferite și pentru multe scopuri diferite. Este o provocare și o plăcere să putem ajuta țări precum Cuba, contribuind cu cunoștințele noastre tehnice și întotdeauna cu sprijinul Fillamentum, căruia îi pasă și ne ajută să realizăm proiecte sociale.


(traducere blog Fillamentum)

Comentarii

Articole similare

Utilizarea Flexfill TPU în compania DAIKIN
Utilizarea Flexfill TPU în compania DAIKIN
Daikin Device s.r.o. din Republica Cehă este unul dintre producătorii mondiali de echipamente de climatizare. De peste 90 de ani marca Daikin este sinonimă pentru aerul condiționat de înaltă calitate...
Produse de comparat (/4)