Seria de lămpi printate 3D de UUP Design

Triin Kõivupuu și Andre Visnapuu sunt fondatorii UUP Design, un studio de design cu sediul în Estonia. Amandoi au studiat la Universitatea de Stiinte Aplicate Pallas, unde s-au cunoscut. Curând au descoperit că împărtășesc aceeași pasiune și idei în design.

.

 

La început, au adus prima lor imprimantă 3D exclusiv în scopuri de prototipare. Cu toate acestea, pe măsură ce au descoperit capacitățile printării 3D, s-au îndrăgostit curând de finisajul final al obiectelor printate. În special finisajul natural al filamentelor Timberfill direct din imprimantă.

 

„La început, nu am plănuit să construim seria noastră de corpuri de iluminat prin printare 3D, dar apoi am început să printăm cu Timberfill…”, explică ei.

Când au început să printeze, PLA a fost alegerea lor clară de început, deoarece este ușor de configurat și de printat. În plus, aspectul de mediu este, de asemenea, vital pentru Triin și Andre.

 „Lucrând cu diferite materiale, căutăm soluții speciale și economice, proiectând viitoarele piese clasice. Ne place ceea ce facem și sperăm că se reflectă în produsele noastre”, a spus UPP Design.

PLA Extrafill și Timberfill sunt materiale 100% pe bază de materiale bio și biodegradabile. Cu toate acestea, este necesară o instalație de compostare industrială, în care se folosesc grămezi mari și aerarea și umiditatea sunt controlate în mod corespunzător. Materialele plastice biodegradabile pot fi colectate și compostate prin colectarea deșeurilor bio.

 

Au creat două colecții și anume KUMA, lampadar de pardoseala & seria de iluminat HÕÕG, cu o lampă de tavan și o lampă de masă.

 

Seria de corpuri de iluminat KUMA

Andre și Triin au folosit PLA Extrafill care, atunci când este printat, prezintă o textură plăcută. În cele din urmă, lampa oferă un aspect confortabil asemănător textilului, mai degrabă decât aspectul de plastic sumbru. Abajurul alb oferă suficientă lumină pentru lectură; emite o lumină de atmosferă încântătoare. Lampa este, de asemenea, realizată din elemente precum cablul textil, țevile metalice și soclul metalic, creând o lampă de tavan fermecătoare. A fost nevoie de aproximativ un an de testare și modificare a produsului pentru a finaliza designul.

 

Seria de corpuri de iluminat HÕÕG

UUP Design a folosit Timberfill, care este un material compozit din lemn cu fibre de lemn reale. Fibrele de lemn prezintă un aspect natural autentic și senzația de lemn. „Lampa de masă Hõõg are o rozetă de lampă ușoară și totuși stabilă, creând un abajur care este printat 3D. Abajururile au design minimal și sunt inspirate de forma clasică”, adaugă Andre. Designul abajurului este creat pentru a ascunde becul, rezultând un aspect curat, cu o lumină translucidă.

„Nu am putea fi mai fericiți de această selecție de materiale ecologice; toate detaliile printate sunt realizate din plastic biodegradabil”, spun Triin și UUP Design entuziasmați. O notă importantă este că acest produs a fost proiectat, produs și chiar ambalat într-o manieră ecologică de la început până la sfârșit.

 

 

Printat cu:

 

PLA Extrafill Traffic White   

TimberFill Light Wood Tone 

TimberFill Cinnamon             

Comentarii

Articole similare

Seria de lămpi printate 3D de UUP Design
Seria de lămpi printate 3D de UUP Design
Triin Kõivupuu și Andre Visnapuu sunt fondatorii UUP Design, un studio de design cu sediul în Estonia. Amandoi au studiat la Universitatea de Stiinte Aplicate Pallas, unde s-au cunoscut. Curând au...
Produse de comparat (/4)