Printare 3D a soluțiilor de monitorizare IoT din NonOilen

Startup-ul european foldAI creează soluții de monitorizare IoT pentru păduri și alte ecosisteme naturale, cu scopul de a sprijini eforturile de biodiversitate, conservarea ecosistemelor și remedierea schimbărilor climatice.

 

„În esență, foldAI este despre crearea unei tehnologii avansate în slujba restaurării și conservării naturii; Natura este scopul, iar tehnologia este mijlocul. Din această perspectivă, la proiectarea soluției noastre de monitorizare a pădurilor IoT, reducerea la minimum a impactului asupra mediului al dispozitivelor noastre a fost esențială. Carcasele au fost greu de înțeles! Aveam nevoie de ceva care să reziste mult timp la expunerea la elemente, care să fie ușor de prototipat, dar și non-toxic, compatibil cu principiile economiei circulare și, eventual, chiar compostabil. NonOilen și Fillamentum au fost o descoperire uimitoare”, explică dr. Giovanni Carmantini, co-fondator al foldAI.

Fillamentum NonOilen este 100% biodegradabil, fără a elibera microparticule care sunt dăunătoare mediului. Acest material este stabil și nu se degradează în timpul procesării sau utilizării. NonOilen poate fi printat la fel de ușor ca PLA, fiind totodată mai dur. Comparația tuturor filamentelor biodegradabile Fillamentum poate fi găsită aici. „Materialul se potrivește tuturor cerințelor noastre fără compromisuri și, într-un interval de timp strâns, Fillamentum a reușit să printeze majoritatea carcaselor noastre, sprijinindu-ne totodată cu o perspectivă mai profundă asupra materialului, atât în timpul proiectării carcasei, cât și în timpul printării noastre interne”, adaugă dr. Carmantini.

 

În septembrie 2021, foldAI a implementat cea mai mare rețea multisenzorială de monitorizare a pădurilor din Europa până în prezent, cu aproape două sute de dispozitive IoT plasate în pădurile din jurul orașului german Arnsberg. Fiecare dispozitiv este echipat cu o multitudine de senzori, pentru a culege informații despre mediul înconjurător și pentru a extrage indici importanți de mediu care sunt apoi disponibili în timp real pe platforma online a foldAI.

Compania ta are nevoie de ajutor cu printarea 3D? Nu ezita să ne contactezi.

Comentarii

Articole similare

Produse de comparat (/4)