PRINSOLES 3D la fel de flexibil ca Smartfil Flex 93A

Prinsoles 3D este o companie franceză cu sediul în Limours care a început ca o idee de la fondatorul său, Pierre Riggio, podolog de profesie, care a descoperit în printarea 3D o soluție pentru a obține branțuri 100% personalizate cu o producție care reduce semnificativ timpul și costurile în efort și muncă.

 

Industria de fabricare a branțurilor pentru tratamente podologice este dominată de fabricarea tradițională, fiind un proces foarte lent, care nu poate fi complet personalizat, deoarece depinde de producția de masă sau de o cantitate minimă de comandă, ca să nu mai vorbim de faptul că utilizarea materialelor tradiționale generează un nivel ridicat de deșeuri care, în cele din urmă provoacă un impact dăunător asupra mediului și îl transformă într-un proces costisitor și ineficient.

 

Pierre Riggio, prin printarea 3D, a dezvoltat o soluție adaptată și accesibilă cu care puteți avea control total asupra proiectelor terapeutice, puteți crește profitabilitatea și face economii substanțiale de timp, garantând în același timp confortul și calitatea produselor lor. În ce priveste calitatea este esențial să folosească materiale care îndeplinesc toate proprietățile specifice de care are nevoie fiecare proiect.

De aceea compania franceză a avut încredere în Smart Materials 3D, care le furnizează materia primă a fiecăruia dintre branțuri: SMARTFIL® FLEX 93A un material care are capacitatea de a fi întins la alungiri moderate şi revenire la forma iniţială, cu o duritate de 93A pe scara Shore. În plus are şi avantajul că proprietatea sa flexibilă se menţine la temperaturi scăzute şi poate fi folosit în medii reci, ceea ce oferă un nivel foarte ridicat de precizie şi de adecvare pentru fiecare branț, realizând un produs 100% personalizat.

Am invitat Prinsoles 3D să fie prezent la standul Smart Materials 3D de la ediția 2022 a FORMNEXT de la Frankfurt, ca un caz de succes pentru că nu este doar o fabrică de branțuri, ci oferă și o gamă de posibilități la fel de flexibile precum materialele produselor și serviciilor sale. Dispun de un serviciu de printare adaptat clienților de acasă sau de la birou, unde oferă planuri pentru ca fiecare consultație de podologie să aibă control total asupra procesului de printare a produselor lor, de la scanare și design până la produsul final. Iar dacă acest lucru nu a fost suficient , oferă, de asemenea, pregătire specifică pentru a acoperi toate punctele din lanțul de producție, fiind conștienți de faptul că printarea 3D este o tehnologie nouă în această industrie, că oferă multe promisiuni de îmbunătățire continuă și că multe avantaje nu au fost încă descoperite.

Odată cu crearea de noi materiale precum cel dezvoltat recent în laboratorul departamentului R&D al Smart Materials 3D ca SMARTFIL® FLEX 98A, creat pentru a răspunde nevoilor sectorului, precum și proiectele de cercetare în dezvoltare pentru a crea materiale inteligente cu noile filamente de tehnologie 4D.

 

Aceste două companii au un angajament eco-responsabil, branțurile fabricate în Prinsoles 3D oferă clienților lor posibilitatea de a construi o ofertă care să reflecte valorile lor și să aibă o alternativă ecologică la branțurile tradiționale, sunt complet reciclabile și nu produc deșeuri de fabricație.

Materialele și Smart Materials 3D au potențialul de a fi reciclabile și reutilizabile, astfel încât impactul lor ecologic este neutru, printarea 3D și ortezele au un viitor promițător și deja se poate prevedea că acestea, în cele din urmă, vor înlocui în timp vechile și ineficientele metode de fabricație.


(traducere blog Smart Materials 3D)

Comentarii

Articole similare

Produse de comparat (/4)