Obiecte interactive printate 3D de EXPERIMENTUM

Experimentum este dedicat de ceva timp creării de obiecte interactive pentru proiecte muzeale, cu scopul de a răspândi conștientizarea științei, a culturii și de a îngriji de mediul nostru într-un mod ludic.

Experimentum se mândrește cu cooperarea cu mai mult de 6 muzee interactive din cinci orașe diferite din Mexic. Peste 100.000 de vizitatori au avut ocazia să încerce exponatele. Compania folosește ASA Extrafill de la Fillamentum pentru proiectele lor.


Fillamentum a reușit să îl contacteze și să îl intervieveze pe directorul de design, domnul Ángel Fabián Estrada Navarra, responsabil pentru coordonarea și ușurarea întregului proces de producție, modelare 3D și printare 3D.


 

De ce ați început să printați piese pe o imprimantă 3D?

Procesul a fost complet invers – am început să printăm 3D, în format mare, sculpturi paleo ale animalelor preistorice la scară 1: 1. Mai târziu am început să folosim printarea 3D pentru prototiparea rapidă a pieselor care permit mecanisme interactive. De aici a început parteneriatul nostru cu Fillamentum, care ne-a ajutat să realizăm o expoziție interactivă despre energiile regenerabile, prin furnizarea de filamente. Am folosit filamentul ASA Extrafill pentru acest proiect.

 

Cum ați făcut aceste obiecte în trecut?

Am folosit carton și lemn pentru a realiza prototipuri, iar apoi piesele finale au fost prelucrate din aluminiu sau nylon.

 

Deci printarea 3D a rezolvat vreo problemă specifică?

Avem acum piese potrivite pentru utilizare în exterior, iar ASA Extrafill ne-a surprins prin proprietățile sale mecanice și estetice. Este un mod rapid și ieftin de producție.

 

Puteți explica la ce sunt folosite obiectele printate?

Proiectele noastre se bazează pe interactivitate, pe care o folosim pentru a câștiga experiență despre tehnologia informației și materialele mecanice interactive. Aceste dispozitive interactive prezintă adesea o provocare în proiectarea și fabricarea mecanismelor; printarea 3D ne permite să producem diverse tipuri de obiecte precum roți dințate, șine, mânere, butoane și elemente decorative.

 

Ce materiale folosiţi?

ASA Extrafill și PLA Extrafill.Ați economisit costuri sau timp folosind printarea FDM?

În plus, timpul nostru de producție s-a redus cu aproximativ 50%. Un avantaj uriaș este posibilitatea de a dezvolta toate procesele în atelierul nostru, ceea ce facilitează prototiparea și producția. În ceea ce privește costurile, acestea au fost reduse cu aproximativ 50%.

 

De unde știţi de Filamentum?

Din postarile de pe rețelele de socializare ale 3D PRYNXZ, distribuitorul mexican Fillamentum și din grupul de Facebook „3D printing enthusiasts”.

 

Care a fost motivul principal pentru a alege filamentele Fillamentum față de alte mărci?

Filamente de înaltă calitate, o selecție largă de tipuri și culori și în special materialul ASA Extrafill, care îndeplinește perfect cerințele aplicațiilor noastre.

 

Ce vă place cel mai mult la printarea cu materialele Fillamentum?

Fiabilitatea acestora deoarece sunt ușor de calibrat parametrii de printare și posibilitatea de eroare este minimă.

.

Acest articol apartine Fillamentum. Puteti citi articolul original AICI. Traducerea in romana este realizata de Filamente3D.ro

.

Comentarii

Articole similare

Obiecte interactive printate 3D de EXPERIMENTUM
Obiecte interactive printate 3D de EXPERIMENTUM
Experimentum este dedicat de ceva timp creării de obiecte interactive pentru proiecte muzeale, cu scopul de a răspândi conștientizarea științei, a culturii și de a îngriji de mediul nostru într-un...
Produse de comparat (/4)