Matrita si calapod. BASF Forward AM revoluționează instrumentele în industria încălțămintei

Cicluri de dezvoltare uluitoare și un lanț de aprovizionare în mișcare rapidă care se întinde pe tot globul - industria încălțămintei este cea mai dinamică.


Provocare: să fii mereu cu un pas înainte

Odată cu apariția micilor producatori, extrem de inovatori și cu adevărat agili, această industrie câștigă un impuls și mai mare, făcând-o și mai importantă pentru noii producători (OEM) și pentru producătorii de încălțăminte consacrati să rămână in top.

 

Fabricarea tradițională are limitări clare atunci când vine vorba de încălțăminte: dezvoltarea unui nou prototip de model și fabricarea diferitelor stiluri în numeroase dimensiuni sunt procese lungi care consumă timpul - o marfă prețioasă în această industrie extrem de competitivă.

 

Imprimarea 3D în masă îți vine adesea în minte atunci când analizezi o parte finală printată. Până când aceasta nu va deveni noua realitate a industriei încălțămintei, OEM-urile și furnizorii pot profita deja de avantajele clare ale imprimării 3D în procesele lor de producție existente: Fabricarea aditivă (AM) schimbă acum jocul, deoarece oferă avantajele competitive ale matrițelor printate 3D.


Matrite noi - peste noapte

Pentru industria încălțămintei, matrițele sunt o modalitate excelentă de a dezvolta noi modele și modele într-o fracțiune din timpul necesar fabricării tradiționale. Fabricarea aditiva scurtează radical prototiparea, iterațiile de proiectare și testele funcționale. Și mai mult, capacitatea de loturi mici a fabricarii aditive pregătește un nou model de producție în serie, fără timpii de asteptare anteriori. Acest lucru aduce un nou stil pe piață mult mai rapid decât înainte, deschizând noi oportunități de concurență pentru producătorii noi precum și pentru producătorii traditionali de încălțăminte. Matrițele, materialele și tehnologia aditiva fac acum individualizarea designului, adaptarea rapidă și dimensiunile variate foarte ușor și irezistibil de rentabile.

 

Rășina Ultracur3D® ST45 de la BASF Forward AM este materialul ales pentru matrițele printate 3D. Acest fotopolimer avansat oferă rezistență ridicată, rezistență și rezistență la impact, precum și stabilitate excelentă la temperatură. Datorită eliberării ușoare a Ultracur3D® ST45, îndepărtarea tălpii pantofului din matriță este netedă și rapidă.


Matriță PU tipărită cu Ultracur3D® ST45 de SoonSer (o marcă comercială a Soonsolid) (Sursa: Forward AM).


Principalii producători de echipamente de încălțăminte și furnizori cheie din industrie știu că este crucial să-și păstreze IP-ul pentru matrițe pe deplin confidențial, asigurându-se că geometriile lor secrete rămân cu adevărat secrete - o cerinta extrem de importanta, având în vedere lanțurile și depozitele complexe de aprovizionare din întreaga lume. Fabricarea aditiva face acum posibil ca producătorii OEM să producă la nivel local și chiar intern: Acest lucru maximizează securitatea IP, minimizând în același timp timpii ridicati de expediere, neprietenoasă din punct de vedere al mediului și costurile ridicate ale depozitarii.

 

Calapodul este un alt instrument esențial în cizmărie. Această formă mecanică are forma unui picior uman și este utilizată pentru fabricarea și repararea pantofilor. De obicei realizate din polietilenă sau lemn de esență tare, forma și funcția sa au rămas neschimbate de secole. Fabricarea aditiva va ofera o schimbare a paradigmei și in acest domeniu: printarea 3D a calapoadelor reduce timpul de asteptare la numai 6 - 12 ore. Realizat cu Ultracur3D® RG35, post-procesarea, ajustarea fina și lustruirea devin simplitatea în sine. Chiar și găurirea și filetarea pentru a adăuga știfturi sau alte accesorii sunt ușoare și rapide.


Calapodul 3D a fost printat de Forward AM.

Stânga: Printare cu infill pentru a reduce consumul de material. Dreapta: Printare material complet pentru rezistență maximă. (Sursa: Forward AM).


Aplicarea tehnologiei aditive la calapoduri aduce un alt avantaj competitiv decisiv: producătorii de încălțăminte trebuie, de obicei, să producă și să depoziteze calapoduri pentru fiecare dimensiune de pantof, rezultând un efort major de depozitare. Migrarea către fabricarea aditiva necesită depozitare digitală și elimina depozitarea costisitoare.

 

Valorificarea beneficiilor producției aditive deschide noi posibilități pentru industria încălțămintei aflata în mișcare rapidă. Prin matrițele și calapodurile 3D, producatorii noi, precum si cei consacrati și furnizorii pot acum să beneficieze de toate aceste avantaje, economisind timp prețios și intrând mai rapid pe piață. BASF Forward AM ii ajuta pe jucătorii cheie din industrie sa fie cu un pas înaintea concurenței.

 

„Prin utilizarea tehnologiei aditive, putem accelera foarte mult designul și ritmul de dezvoltare al matriței PU. Suntem foarte mulțumiți de durabilitatea matriței printate 3D și de flexibilitatea procesului de imprimare 3D. fabricarea aditiva nu numai că a redus costurile noastre de dezvoltare, dar a adăugat și dimensiuni și posibilități suplimentare procesului nostru de proiectare. Credem cu adevărat că AM poate servi mai bine industria încălțămintei. ” Dr. Darren Shih, director inovație, Longterm Concept Industry Corp.

Comentarii

Articole similare

Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Cum UniverCell și Forward AM energizează durabil auto-rulotele Industria auto continuă cu dezvoltarea mobilității electrice. Funcționează electric cu baterii litiu-ion ...
Produse de comparat (/4)