K1- mână protetică realizata cu ApolloX

Cei de la Formfutura, au fost întotdeauna susținători infocati ai ideii că printarea 3D nu ar trebui folosită doar pentru a crea obiecte frumoase precum vaze, jucării și suveniruri sau prototipuri folosind filamentele noastre industriale. Printarea 3D este și va continua să fie un pas major înainte în ameliorarea nevoilor cu care se confruntă cei care nu sunt atât de norocoși în viață. Printarea 3D a propriilor părți protetice din confortul casei dvs. pentru o fracțiune din cost este unul dintre pilonii care conduc și va continua să conducă mișcarea de printare 3D. 

Pentru a sublinia această afirmație, au început să se uite la ceea ce putem realiza folosind filamentele lor. Au găsit o organizație fantastică numită „Enabling the future”, care fac exact asta.

”Printarea 3D a unei linii de mâini protetice realizate special (dar nu numai) pentru copii. Am început să analizăm proiectele, dar în curând ne-am dat seama că mâinile erau toate foarte mecanice și conduse de sintagma „funcție peste formă”, care bineînțeles este complet ok, deoarece o mână protetică care arată foarte bine, dar nu oferă nicio funcționalitate, este inutilă. Dar apoi am găsit mâna K1. O mână antropomorfă frumoasă care se potrivea tuturor criteriilor pe care am vrut să le îndeplinim.

 

În timpul cercetării noastre în mână am observat lipsa jurnalelor de construcții, manuale sau videoclipuri cu exemple de lucru. După primele noastre încercări de a-l tipări, am aflat curând de ce. Este un obiect greu de tipărit în care trebuie să abordăm o serie de dificultăți și să analizăm fișele tehnice în căutarea unui material care să se potrivească perfect. Iată călătoria detaliată pe care am întreprins-o pentru a construi această mână frumoasă, inclusiv părțile care necesită o atenție suplimentară și setările de imprimare corespunzătoare în Simplify3D.”

  

 Sperăm că acest articol îi va ajuta pe ceilalți să printeze cu succes această mână protetică fantastic concepută și să ofere un anumit confort celor care au nevoie de ea.

 

 .

Aceasta proteza este realizata cu ApolloX, un material foarte robust (exterior și auto), rezistent la UV și rezistent la intemperii.

.

Aflati mai multe pe blogul FormFutura AICI.

Comentarii

Articole similare

K1- mână protetică realizata cu ApolloX
K1- mână protetică realizata cu ApolloX
Cei de la Formfutura, au fost întotdeauna susținători infocati ai ideii că printarea 3D nu ar trebui folosită doar pentru a crea obiecte frumoase precum vaze, jucării și suveniruri sau prototipuri...
Produse de comparat (/4)