Fabricarea traditionala prin matritare nu poate rivaliza cu o lumanare realizata cu NINJAFLEX

Fabricarea traditionala prin matritare nu poate rivaliza cu o lumanare realizata cu NINJAFLEX

Unul dintre colegii celor de la NinjaTek, Bertrand Guery, a gasit o solutie de inalta tehnologie pentru o aplicatie care ar putea fi numita „matura”.

 Bertrand, un cunoscator avansat al proceselor de cercetare la Michelin, a gasit o modalitate de a utiliza filamentul NinjaFlex® si o imprimanta 3D pentru a printa matrite 3D pentru a face lumanari. Exact, lumanari. Prin metoda sa a economisit semnificativ in comparatie cu alte alternative pentru a crea matrite pentru lumanari.

 

Iata comparatia:

 

O modalitate traditionala de a crea o matrita pentru lumanari incepe cu un model fizic cu care doriti sa se potriveasca, apoi necesita realizarea unei cutii de matrita din lemn si utilizarea cauciucului siliconic pentru a crea o matrita. De obicei dureaza noua zile si costa aproximativ 660 USD, inclusiv un model care urmeaza sa fie prelucrat intr-un magazin local.

 

O metoda mai moderna implica descarcarea unui fisier STL. Sau, daca aveti abilitatile, ati putea crea propriul model pentru a se potrivi formei dorite. Apoi, folosind o imprimanta 3D si un filament ieftin, printati modelul si urmati un proces similar cu metoda traditionala de a crea o cutie de matrita si o matrita. Aceasta abordare de printare 3D „in stil vechi” ar dura cinci zile si ar costa 65 USD.

 

In esenta, colegul nostru Michelin a scurt-circuitat procesul, folosind proprietatile unice ale filamentului TPU NinjaFlex®. A inceput prin descarcarea unui model de fisier open source de pe Internet si transformarea acestuia intr-o imagine negativa. Desigur, ti-ai putea crea propriul model, daca vrei.

 

Apoi a luat un model de cutie simpla si a importat atat modelul negativ al formei dorite, cat si modelul de cutie simpla intr-un program de printare 3D (Simplify3D). Apoi, a combinat cele doua modele in matrita finala.

 

Bertrand si-a folosit apoi imprimanta 3D pentru a printa 3D modelul, care era in esenta matrita in sine. A scapat astfel de cutia de matrita, siliconul si pasii asociati, economisind atat timp cat si bani. Intregul proces a durat doua zile si a costat 5 USD. Lumanarile rezultate au fost frumoase.

 

Evident, este de ajutor sa va familiarizati cu printarea 3D, atat cu hardware-ul cat si programul cu software-ul. Dar ii aplaudam ingeniozitatea!

 

   


Fiind primul material flexibil de pe piata, filamentul NinjaFlex® TPU are o tehnologie proprietara care se mandreste cu o textura cu aderenta redusa, usor de alimentat, ideala pentru extruderele cu actionare directa. Materialul are rezistenta la abraziune si chimica si are ca rezultat piese printate consistente.

Taguri:

Comentarii