Fabricarea traditionala prin matritare nu poate rivaliza cu o lumanare realizata cu NINJAFLEX

Unul dintre colegii celor de la NinjaTek, Bertrand Guery, a gasit o solutie de inalta tehnologie pentru o aplicatie care ar putea fi numita „matura”.

 Bertrand, un cunoscator avansat al proceselor de cercetare la Michelin, a gasit o modalitate de a utiliza filamentul NinjaFlex® si o imprimanta 3D pentru a printa matrite 3D pentru a face lumanari. Exact, lumanari. Prin metoda sa a economisit semnificativ in comparatie cu alte alternative pentru a crea matrite pentru lumanari.

 

Iata comparatia:

 

O modalitate traditionala de a crea o matrita pentru lumanari incepe cu un model fizic cu care doriti sa se potriveasca, apoi necesita realizarea unei cutii de matrita din lemn si utilizarea cauciucului siliconic pentru a crea o matrita. De obicei dureaza noua zile si costa aproximativ 660 USD, inclusiv un model care urmeaza sa fie prelucrat intr-un magazin local.

 

O metoda mai moderna implica descarcarea unui fisier STL. Sau, daca aveti abilitatile, ati putea crea propriul model pentru a se potrivi formei dorite. Apoi, folosind o imprimanta 3D si un filament ieftin, printati modelul si urmati un proces similar cu metoda traditionala de a crea o cutie de matrita si o matrita. Aceasta abordare de printare 3D „in stil vechi” ar dura cinci zile si ar costa 65 USD.

 

In esenta, colegul nostru Michelin a scurt-circuitat procesul, folosind proprietatile unice ale filamentului TPU NinjaFlex®. A inceput prin descarcarea unui model de fisier open source de pe Internet si transformarea acestuia intr-o imagine negativa. Desigur, ti-ai putea crea propriul model, daca vrei.

 

Apoi a luat un model de cutie simpla si a importat atat modelul negativ al formei dorite, cat si modelul de cutie simpla intr-un program de printare 3D (Simplify3D). Apoi, a combinat cele doua modele in matrita finala.

 

Bertrand si-a folosit apoi imprimanta 3D pentru a printa 3D modelul, care era in esenta matrita in sine. A scapat astfel de cutia de matrita, siliconul si pasii asociati, economisind atat timp cat si bani. Intregul proces a durat doua zile si a costat 5 USD. Lumanarile rezultate au fost frumoase.

 

Evident, este de ajutor sa va familiarizati cu printarea 3D, atat cu hardware-ul cat si programul cu software-ul. Dar ii aplaudam ingeniozitatea!

 

   


Fiind primul material flexibil de pe piata, filamentul NinjaFlex® TPU are o tehnologie proprietara care se mandreste cu o textura cu aderenta redusa, usor de alimentat, ideala pentru extruderele cu actionare directa. Materialul are rezistenta la abraziune si chimica si are ca rezultat piese printate consistente.

Comentarii

Articole similare

Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Cum UniverCell și Forward AM energizează durabil auto-rulotele Industria auto continuă cu dezvoltarea mobilității electrice. Funcționează electric cu baterii litiu-ion ...
Produse de comparat (/4)