Fabricarea pieselor finale și prototiparea în industria de umbrire solară cu Persax

Proiectare și fabricare capace pentru profile antivânt cu filament PLA de la Recreus


Companie: Persax Group

Sector: Industrial. Sisteme de protecție solară

Material: filament PLA Recreus

Misiune: Proiectarea si fabricarea capacelor pentru profile de paravânt

 

Fabricarea prin imprimare 3D, împreună cu filamentul Recreus PLA, a permis companiei Persax să proiecteze și să fabrice propria soluție de capace pentru profilele paravânt ale produselor sale. Atât proiectarea, cât și prototiparea modelului, și chiar producerea acestuia ca parte finală.

Persax este un producător spaniol, lider în produse pentru soluții de protecție solară și securitate, cu o experiență de peste 40 de ani în fabricarea de obloane, uși, plase de țânțari și jaluzele din aluminiu și PVC cu design specific.

Ei se bazează pe tehnologia de fabricație aditivă din multe motive, printre care, în mod fundamental, le permite să își optimizeze noile modele, precum și să testeze rapid și eficient utilitatea componentelor lor.

 

Pentru a fi sfătuiți asupra materialului ideal pentru fabricarea unor capace de profil, aceștia au găsit în filamentul Recreus PLA un aliat perfect pentru fabricarea de piese și componente pentru prototipare și chiar utilizare finală.

 

„Ne-am gândit să producem o matriță de injecție, dar era prea scumpă. Aceasta este cea mai simplă, mai rapidă și mai economică opțiune.” Raúl Hernández García, director tehnic al Persax

 

PROVOCAREA: Fabricarea la comandă a capacelor pentru profile

Departamentul tehnic de imprimare 3D căuta un filament practic și simplu cu care să imprime capace personalizate, concepute cu software-ul lor, pentru a fi atașate de profilele lor.


SOLUŢIA: Filament PLA Recreus. Ușor și rapid de imprimat

Filamentul PLA, un material foarte ușor de imprimat, compatibil cu toate imprimantele și cu care se poate lucra rapid și eficient obținând piese cu un finisaj optim într-un timp foarte scurt, a fost alegerea perfectă. Deoarece nu necesitau proprietăți mecanice complexe, Recreus PLA a fost materialul ideal pentru a lucra în imprimantele celor de la Persax.

Punctele cheie ale cerințelor pentru alegerea materialului au fost:

> Viteza de imprimare

> Ușurință de imprimare

> Finisaj bun

 

REZULTAT: Prototipuri de foarte înaltă calitate imprimate rapid și fără probleme sau erori

În cele din urmă, echipa Persax a reușit să-și imprime prototipurile cu filament PLA, conform designului pe care l-au dezvoltat în departamentul lor de inginerie.

Capacul prototip a fost adaptat profilului și a devenit piesa finală.

Fabricarea sa a fost realizată rapid, fără a fi nevoie să facă o investiție inițială mare în unelte și scule precum și fără a necesita stocuri mari de piese, realizând astfel economii de timp și costuri pentru proiectarea finală.

În plus, acest proces le-a permis să facă modificări rapid ale design-ului și fără costuri adăugate, precum și să aibă cantitățile strict necesare.

„Suntem încântați de filamentul PLA Recreus, precum și de ajutorul și suportul tehnic primit de la compania dumneavoastră, Recreus. Ne-am redus considerabil investițiile în unelte și scule și am făcut progrese semnificative în inovarea și noile noastre designuri, rapid și eficient.” Raúl Hernández García, director tehnic al Persax

Comentarii

Produse de comparat (/4)