Designul iterativ cu ajutorul printării 3D oferă dispozitivelor GPS TwoNav o fiabilitate constantă

Producătorul de echipamente pentru exterior TwoNav se confruntă cu un proces de proiectare mai flexibil și mai iterativ, un timp mai rapid de lansare pe piață și o reducere a cheltuielilor de când a încorporat printarea 3D. Compania nu folosește doar tehnologia BCN3D pentru proiectarea, prototiparea și piesele de utilizare finală, ci și pentru unelte în și în jurul liniei de producție.

Când te aventurezi în natură, te bazezi pe dispozitivele tale GPS pentru a te întoarce acasă în siguranță. Fie că faci doar o plimbare sau eşti un profesionist în evadarea în sălbăticie, TwoNav creează dispozitive pe care te poți baza. Într-un domeniu în care fiabilitatea constantă este o necesitate, printarea 3D i-a permis producătorului de echipamente pentru exterior TwoNav să aibă mai multă libertate în proiectarea lor și să-și eficientizeze viteza de lansare pe piață și costurile de producție. Echipa face acest lucru prin utilizarea a două Epsilon W50 și a unui Sigma D25 în unitățile lor din Arenys de Mar, Barcelona, realizând validarea designului, sculele și piese de utilizare finală.

 

Câteva cuvinte despre TwoNav

„Cu serviciile TwoNav, oamenii pot fi siguri că merg în aer liber cu dispozitivele noastre de încredere.” – Adrián Guillamón Aparicio, director de producție la TwoNav.

 

TwoNav creează un întreg ecosistem pentru clienți, începând cu Land, software-ul său care vă permite să vă planificați cu ușurință următoarea aventură în natură. Apoi, în timp ce sunteți în călătorie, puteți folosi dispozitivele TwoNav cu tehnologie GPS pentru a vă asigura că sunteți mereu pe calea cea bună în timpul activităților în aer liber. Acestea se adresează clienților de toate interesele și nivelurile de experiență, de la exploratori începători la profesioniști, cum ar fi lucrătorii serviciilor de salvare montană.

 

Un proces de proiectare iterativ care se încheie cu rezultate fiabile

Compania era în căutarea unei soluții pentru a-și duce procesele de producție la următorul nivel. Decizia echipei de a utiliza printarea 3D a rezultat din obiectivul lor de a scurta procesul de dezvoltare și de a scoate produsele pe piață cât mai repede posibil.

 

În consecință, după ce au achiziţionat două Epsilon W50 și un Sigma D25, această tehnologie a fost încorporată în fiecare etapă a stilului de viață al produsului. Începând de la început, în stadiul conceptului de design, timp în care ideile pot deveni realitate și ținute în mâinile creatorilor. Urmează etapa de proiectare detaliată și validare, în care piesele printate sunt montate și cu care se joacă pentru a vedea dacă se potrivesc. Aici, prototipurile pot fi testate rapid și apoi produse imediat în funcție de feedback, până când se ajunge la o iterație de succes. În imaginea de mai jos, puteți vedea un prototip al cadrului pentru dispozitivele GPS. Principalul material folosit în acest caz este PLA, pentru renumita sa versatilitate și ușurință în utilizare.

 


„Printarea 3D ne-a stimulat procesele de dezvoltare și producție și am fost surprins de câte aplicații o puteam folosi.” – Adrián Guillamón Aparicio, director de producție la TwoNav.

 

Multe dintre aceste componente evoluează în cele din urmă în piese destinate utilizării finale incluse în dispozitivele trimise direct clienților. Această ușurință de încercare și eroare (trial-error) și rapiditatea procesului înseamnă că echipa este liberă să fie mai flexibilă și să obțină cea mai înaltă calitate. Această piesă de utilizare finală funcționează ca suport pentru dispozitivul GPS care se conectează la ghidonul bicicletei dumneavoastră.

 

Pe lângă piesele printate 3D din produsele care se îndreaptă spre piață, echipa TwoNav printează scule și organizatoare de precizie pentru a le ajuta pe parcursul tuturor fazelor de asamblare. Folosind un Sigma D25, o matriță este creată și implementată în utilizarea unei mașini presurizate care fixează panoul de sticlă pe partea frontală a dispozitivului GPS. În dreapta, puteți vedea instrumente de precizie care țin componentele dispozitivului GPS în loc în timp ce sunt asamblate, asigurând calitate și consistență. Aceste piese printate, în special, conferă companiei autodependență și își descurcă procesul de asamblare pentru o eficiență optimă.

 

 

De ce BCN3D?

Ceea ce a contat cel mai mult pentru echipa TwoNav a fost un sistem de printare robust care putea produce piese de înaltă calitate, menținând totuși un timp de producție rezonabil. TwoNav a ales imprimantele BCN3D în primul rând datorită capacității lor de a se ridica la nivelul acestei așteptări și pentru capacitatea lor de a lucra cu orice tip de material. Un alt punct culminant al experienței de printare a echipei este flexibilitatea configurației setărilor imprimantei, care poate fi adaptată pentru a găzdui orice tip de piesă.

 

„Aș recomanda imprimantele BCN3D oricărei companii care trebuie să își introducă rapid produsul pe piață.” – Guillem Mitjà Puigdengolas, Product Manager la TwoNav.

 

Introducerea printării 3D în toate aspectele operațiunilor de producție TwoNav a avut ca rezultat un proces de proiectare flexibil și iterativ, o viteză mai rapidă de a ajunge pe piață și o reducere semnificativă a costurilor. Piesele printate 3D sunt acum folosite pentru o gamă variată de aplicații în cadrul companiei în sine și pentru produsele produse pentru clienții săi. Printarea 3D chiar vă poate transforma afacerea, chiar și în moduri la care nu v-ați gândit înainte!


Articolul poate fi lecturat in original AICI.

Comentarii

Articole similare

Produse de comparat (/4)