Carcasa de baterie pentru auto-rulote

Cum UniverCell și Forward AM energizează durabil auto-rulotele

Industria auto continuă cu dezvoltarea mobilității electrice.

 


Funcționează electric cu baterii litiu-ion

Schimbarea majoră a producatorilor de echipamente originale (OEM) către producerea a tot mai multor vehicule electrice înseamnă, de asemenea, că cererea pentru un anumit tip de componentă se confruntă cu un nivel record: bateria litiu-ion (Li-Ion). Datorită proprietăților sale atractive, cum ar fi eficiența energetică ridicată, lipsa efectului de memorie, durata lungă de viață, energie și puterie ridicata, bateriile Li-Ion sunt în prezent cel mai potrivit dispozitiv de stocare a energiei pentru alimentarea vehiculelor electrice (EV). Pentru a satisface cererea mare din partea industriei auto pentru bateriile Li-Ion, producătorii de baterii își concentrează puternic capacitățile de dezvoltare și producție pe acest tip de baterii, adaptate pentru mașini. Dar există și alte segmente auto care trec, de asemenea, la unitatea electrică durabilă cu bateriile Li-Ion - industria auto-rulotelor, de exemplu. Cererea actuală ridicată de tehnologia Li-Ion pentru mașini a dus la o lipsă acută de baterii Li-Ion pentru auto-rulote, împiedicând producătorii OEM din acest segment să facă următorul pas către o durabilitate mai mare.

 

Aici intervin UniverCell și Forward AM. Start-up-ul german UniverCell este specializat în producerea de electrozi, celule, module și baterii bazate pe tehnologia litiu-ion. Cu scopul de a oferi soluții adaptate nevoilor fiecărui client OEM, au colaborat cu Forward AM pentru a dezvolta o soluție pentru carcasele de baterii Li-Ion pentru industria auto-rulotelor.

 

Dinamizarea modelului de afaceri cu fabricarea aditiva - viteză mare, personalizare

Industria dinamică a autovehiculelor ține de viteză și de capacitatea de a satisface nevoile individuale ale clienților - iar flexibilitatea absolută a fabricării aditive de către Forward AM o face o tehnologie perfectă pentru industria auto. O accelerare majoră a vitezei de reproiectare și o nouă libertate de personalizare sunt argumente convingătoare pentru fabricarea aditiva.

 

Modelele de afaceri inovatoare beneficiază de fabricare aditiva în mai multe moduri. Construirea prototipurilor pentru a prezenta dovada conceptului este decisivă în convingerea și dobândirea clienților. Pe lângă aceasta, fabricarea aditivă permite fabricarea rapidă și rentabilă a prototipurilor în loturi mici, oferind clienților o idee realistă a produsului final. Mai mult decât atât, prin înființarea fermelor de printare 3D la UniverCell, producția ar putea crește rapid și ar permite fabricarea de produse specifice, personalizate, pentru clienti, suficient de flexibile pentru a oferi soluții personalizate chiar și pentru piața bateriilor.

 

În timp ce expertiza UniverCell pe piața Litiu-Ion și know-how-ul profund al produselor au fost esențiale pentru dezvoltarea carcasei de baterie, materialul avansat de fabricare aditivă de la Forward AM a fost esențial pentru realizarea soluției: Carcase de baterii pentru Litiu-Ion optimizate pentru auto-rulote. Acest lucru oferă industriei de auto-rulote o carcasă pentru baterii în dimensiunile de producție și posibilitatea de a o testa în condiții reale. Acești factori înseamnă că producătorii OEM pot compara în cele din urmă în mod fiabil tehnologia Litiu-Ion cu bateriile convenționale cu plumb-acid în ceea ce privește performanța în funcționare, integrarea sistemului și prețurile.

 

Rezultat: o carcasă pentru baterii Li-Ion adaptată nevoilor fiecărui client

Valorificarea beneficiilor producției aditive a permis ca aceasta carcasa de baterie să fie fabricată rapid și la un nivel foarte personalizat. Forward AM a realizat optimizarea componentelor prin „gândire aditiva” pentru a reproiecta piesa de la zero prin inginerie virtuală și simulare precisă:

Modificări mici, impact mare: reducerea timpului de printare cu 75%, a costului cu 50% per piesă

Optimizările de proiectare realizate de Forward AM arată că modificări minore conteaza foarte mult:

  • adaptarea piesei prin optimizarea căilor pe care urmează capul de printare
  • îndepărtarea structurilor de susținere și înlocuirea acestora cu structuri de umplere, care permit același nivel de stabilitate cu o reducere semnificativă a materialului necesar și a timpului necesar pentru printare
  • folosirea filamentului solubil în apă Ultrafuse® BVOH ca material de sprijin pentru a reduce timpul necesar post-procesării

 

În total, aceste optimizări au ca rezultat un timp de printare mult mai redus - de la 11 zile până la 4 zile pe piesă - precum și o reducere semnificativă a costurilor cu 50%.

 

Optimizarea componentelor de către Forward AM demonstrează că nu sunt necesare modificări extraordinare pentru a îmbunătăți în mod semnificativ funcționalitatea carcasei bateriei - combinația potrivită de modificări de design mici, atent orientate, au deja un impact major asupra performanței și eficienței costurilor.

 

Imprimarea cu succes a carcasei de baterie devine posibilă cu materialul ales: Ultrafuse® PLA PRO1 de la Forward AM. Acest filament avansat este un material termoplastic de inginerie care imprimă la viteze considerate anterior impracticabile, făcându-l ideal pentru iterațiile rapide de proiectare ale prototipurilor moderne. Viteza și precizia de imprimare ridicate permit producerea rapidă de loturi și mai mari - soluția perfectă pentru un start-up în creștere rapidă și pentru produsul său foarte scalabil.

 

Abordarea comună a dat rezultate convingătoare:

„Gandirea aditiva” ne-a permis să fabricăm prototipuri rapid și rentabil, astfel încât clienții noștri să le poată atinge și testa rapid. Viteza rapidă va fi un factor esențial în viitor dacă doriți să dezvoltați produse de înaltă tehnologie care să convingă și să inspire.”

Dr. Stefan Permien, CEO UniverCell

Comentarii

Articole similare

Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Cum UniverCell și Forward AM energizează durabil auto-rulotele Industria auto continuă cu dezvoltarea mobilității electrice. Funcționează electric cu baterii litiu-ion ...
Produse de comparat (/4)