BASF Forward AM - UltraFuse Metal 316L: Dispozitive, scule si SDV

Fabricare aditiva de metal rentabila si eficienta cu L3HARRIS

Sisteme de comunicații electronice, avionică, inteligență spațială, securitate cibernetică și soluții de monitorizare meteo - compania americană L3HARRIS Technologies este un lider dovedit în numeroase domenii: aerian, terestru și cibernetic. Cu sediul central în Melbourne, Florida, cu 50.000 de angajați și clienți în 130 de țări, L3HARRIS Technologies este un adevărat jucător global.


 

Componente de fixare - Păstrarea tuturor împreună

Ce au în comun toate aceste industrii? Și cum intră în scena fabricarea aditivă (AM)? Este în detalii. În toate domeniile in care activeaza, L3HARRIS necesită componente de fixare, de ex. pentru prinderea sau distanțarea pieselor în timpul asamblării - iar imprimarea 3D este perfectă pentru fabricarea acestora. Ca inovator al industriei, L3HARRIS Fuzing & Ordnance Systems a fost un adoptator timpuriu al metalului AM. Compania a printat inițial, în mod uzual, piese metalice 3D apeland la birouri de printare, dar a decis rapid să își mărească capacitățile de metal AM, așa că L3HARRIS a început să caute modalități de a face exact acest lucru la o rentabilitate maximă. Au dorit o tehnologie care să satisfacă aplicațiile acestora, scule de fabricație, dar care să fie, de asemenea, o potrivire excelentă pentru dezvoltarea produselor.

 

L3HARRIS Fuzing & Ordnance Systems a decis să cumpere un echipament SAAM HT (Small Area Additive Manufacturing High Temperature) de la Cincinnati Incorporated. Cu toate acestea, L3HARRIS era pe deplin conștient de faptul că imprimanta reprezintă doar jumătate din poveste: pentru a reuși, este crucial sa utilizeze un material de incredere, fiabil și ușor de manevrat - ideal unul care este deja bine stabilit în industria MIM (turnare prin injecție a metalelor) pentru Fusion Filament Fabrication (FFF). Prin urmare, L3HARRIS a optat pentru testarea Ultrafuse® 316L, un filament metalic avansat de la Forward AM.


 

Materialul folosit

Ultrafuse® 316L de la Forward AM este un compozit din polimer metalic pentru producția de componente metalice din oțel inoxidabil 316L. Permite fabricarea utilizând echipamente convenționale FFF, urmată de un proces de debinding catalitic și sinterizare. Filamentul are o suprafață antiderapantă, permițându-i folosirea la majoritatea echipamentelor direct drive sau Bowden. Datorită flexibilității sale ridicate, acesta poate fi alimentat cu usurinta, fără a fi necesară o uscare suplimentară.

 

Disponibil la un pret atractiv, Ultrafuse® 316L permite ca printarea 3D de metal sa fie ușoara și la prețuri accesibile. Se potrivește perfect pentru diferite aplicații de scule si SDV-uri și este adecvat de la producția în serie si până la prototipuri funcționale.

Când se compară fabricarea aditiva cu costurile de prelucrare convenționale, cifrele vorbesc de la sine. Alegând imprimarea 3D în combinație cu filamentul Forward AM Ultrafuse® 316L, L3HARRIS a reușit să-și reducă costurile cu peste 35%.

 


Economii pentru SDV-uri

Fabricare aditiva          – material: Ultrafuse 316L – numar de piese: 50 buc. – cost total: 3806.70 USD

Prelucrare traditionala – material: 316 SS              – numar de piese: 50 buc. – cost total: 6125.00 USD

* Costul total include toate costurile aferente materialului, producției, debinduirii, sinterizării și post-prelucrarii.

 

Rezultat: Imprimarea 3D de metal de înaltă calitate economisește timp și costuri

Timpul investit în extinderea capabilităților sale de fabricare aditiva i-a ajutat foarte mult pe L3HARRIS Fuzing & Ordnance Systems.

 

Prin utilizarea filamentului metalic Forward AM, L3HARRIS a reușit imediat să producă componente de fixare din oțel inoxidabil sigure, pregătite pentru asamblare și accesibile, scule pentru prinderea pieselor și piese de distanțare. În plus, compania a reușit să il utilizeze pentru a accelera dezvoltarea produselor pentru carcase și alte componente mici. Ca dovezi clare ale calității componentelor printate 3D, prototipurile care utilizează filament metalic Ultrafuse® 316L si care îndeplinesc specificații riguroase au fost utilizate în programele de testare ale Departamentului Apărării din SUA.

 

„Soluția Forward AM ne-a permis să realizăm printarea pieselor metalice de înaltă calitate cu o imprimantă 3D desktop accesibilă. Marele avantaj este că putem folosi și alte materiale polimerice Forward AM în același echipament.”

Mark Holthaus, Lead Designer / Additive Lead, L3HARRIS, Fuzing & Ordnance Systems.

 

Cu un concept acum dovedit, L3HARRIS a introdus Ultrafuse® 316L de la Forward AM în ciclul său de dezvoltare. Asocierea acestui material avansat cu o imprimantă 3D desktop standard s-a dovedit a fi o alternativă extrem de rentabilă, eficientă și mai rapidă fata de procesele de prelucrare tradiționale. Ușurința de utilizare și viteza maximă asigură o mai mare libertate de proiectare în timpul fazei de investigare și dezvoltare, îmbunătățind în același timp calitatea și fiabilitatea componentelor produse.Forward AM a colaborat și cu DSH Technologies, un specialist independent pentru debinding și sinterizare. Acest lucru a permis L3Harris să realizeze direct printarea in metal a componentelor sale. Relația s-a dovedit a fi soluția perfectă pentru L3HARRIS Fuzing & Ordnance Systems, permițându-le să se concentreze pe imprimarea pieselor “verzi: de cea mai bună calitate, fără a se îngrijora de alte etape ale procesului.

Comentarii

Articole similare

Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Cum UniverCell și Forward AM energizează durabil auto-rulotele Industria auto continuă cu dezvoltarea mobilității electrice. Funcționează electric cu baterii litiu-ion ...
Produse de comparat (/4)