Trei stiluri de design de bijuterii si trei rasini de printare 3D turnabile pentru a le potrivi

Trei rasini turnabile pentru aplicatii de bijuterii sunt disponibile pentru Zortrax Inkspire in parteneriat cu BlueCast, un important producator de materiale pentru turnarea bijuteriilor.

Noile rasini sunt proiectate sa inlocuiasca ceara in turnarea investment cast-urilor si sa lucreze cu acelasi set de instrumente in cadrul aceluiasi proces.

Fiecare dintre cele trei noi rasini este bine reglata pentru a lucra intr-unul din cele trei stiluri majore in designul bijuteriilor: european, american si, respectiv, Orientul Mijlociu.

Imprimantele 3D cu rasina UV LCD sunt instrumente deosebit de utile pentru turnarea bijuteriilor. In mod traditional, bijutierii au sculptat sau modelat modelele din ceara. O imprimanta 3D cu rasina care lucreaza cu o rasina turnabila de calitate poate simplifica si automatiza acest proces prin printarea modelelor pentru turnare din rasini castabile/turnabile proiectate sa aiba proprietati aproape identice cu ceara. Pentru a raspunde nevoilor bijutierilor profesionisti, Zortrax a introdus BlueCast Original, BlueCast X5 si BlueCast X10 - trei rasini castable / turnabile, optimizate pentru imprimanta 3D UV LCD Zortrax Inkspire.

 

Noua tehnologie intr-un proces traditional

Fabricarea bijuteriilor este un domeniu cu traditii imense. Turnarea este una dintre cele mai vechi forme de modelare a metalelor cu o istorie de peste 5.000 de ani. Acesta este motivul pentru care bijutierii intâmpina de obicei noutatile cu reticenta si nu doresc sa schimbe modul in care au lucrat de-a lungul generatiilor.

rasini BlueCast turnabile pentru bijuterii

Acesta este motivul pentru care toate rasinile turnabile dedicate Zortrax Inkspire pot fi utilizate in acelasi tip de proces, cu aceleasi instrumente si aceleasi investitii ca ceara. Singura schimbare in experienta bijutierilor este ca acestia nu mai trebuie sa cheltuiasca mult timp pentru modelarea manuala a modelelor din ceara. Orice altceva este asa cum a fost intotdeauna. In afara de acest lucru, fiecare rasina BlueCast are proprietatile sale unice de a lucra in diferite stiluri de design de bijuterii. Bijuteriile sunt adesea foarte personalizate si nu exista asemenea rasini care sa fie bune pentru toate.

 

Rasina pentru bijuterii in stil european

Inelele de logodna cu monturi pentru diamante si alte pietre sunt realizate cel mai adesea de catre bijutieri din Franta, Italia si alte tari europene. Acest tip de design este bogat in detalii, dar in acelasi timp incorporeaza forme cu un anumit volum. BlueCast X5 a fost proiectat pentru a functiona cel mai bine in exact aceste aplicatii. Ofera precizie dimensionala inalta si calitate ridicata a suprafetei.

Rasina BlueCast X5

Rasina nu lasa reziduuri de cenusa in timpul arderii. Formula sa nu include componente toxice care ar putea contamina turnarea. Sublimarea incepe de la 130 °C si este posibila arderea rapida la 850 °C. Mai mult, procesul de turnare a bijuteriilor se face mai rapid, deoarece BlueCast X5 nu are nevoie de post-intarire. Modelele pot fi acoperite cu pulberea imediat dupa curatarea cu alcool izopropilic (IPA) 90% / 99% sau alcool etilic 90% / 90%. In afara de inelele de logodna, aceasta rasina este recomandata si pentru medalii si instrumente de pre-montare a pietrei.

 

Rasina pentru bijuterii in stil american

In SUA exista traditia de a face diverse inele pentru a comemora anumite evenimente, cum ar fi absolvirea universitatii sau finala de succes a NBA. Astfel de inele difera de bijuteriile obtinute de obicei in Europa, prin faptul ca sunt, in medie, mai voluminoase si turnate cu cantitati mai mari de metal.

Rasina BlueCast X10

BlueCast X10 a fost conceput pentru a lucra cu stilul de bijuterii preferat pe piata americana. Ofera o calitate excelenta a suprafetei ceea ce o face perfecta pentru piesele de bijuterii relativ mari. Nivelul de detaliu si precizia dimensionala sunt comparabile cu BlueCast X5. De asemenea, nu lasa reziduuri de cenusa in timpul arderii nu necesita intarire. Este posibila arderea rapida la 740°C. Printre alte aplicatii ale BlueCast X10 se recomanda modele mari precum vaze si turnare cu argint.

 

Rasina pentru bijuterii in Orientul Mijlociu

Bijuteriile in stilul Orientului Mijlociu difera de cele europene si americane, prin faptul ca sunt de obicei filigree si usoare. Aspectul volumului se realizeaza prin construirea de piese de bijuterii cu ochiuri complexe proiectate din siruri de aur sau alte metale meticulos impletite. BlueCast Original a fost conceput pentru a lucra la cel mai inalt nivel de detalii si precizie necesare pentru a aplica eficient estetica Orientului Mijlociu. Rasina ofera o precizie dimensionala exceptionala si o calitate ridicata a suprafetei.

Rasina BlueCast Original

Spre deosebire de BlueCast X5 si X10, are nevoie de post-intarire, dar exista un bun motiv pentru acest lucru. Odata ce modelul este printat 3D, un bijutier poate sa-l modeleze cu mâna pentru a incorpora micro- reliefuri minutioase sau alte elemente artistice. Odata ce aceste elemente sunt realizate, modelul trebuie sa fie tratat inainte de acoperirea cu investment-ul ales. O alta caracteristica a BlueCast Original este ca nu se extinde in timpul arderii. Alte aplicatii recomandate ale acestei rasini includ monturi/setari de micro-pave si piese de bijuterii cu gravuri precise.

Comentarii

i
iustin
26 iul. 2022
Bluecast original ls23 lcd trebuie polimerizata sau nu?
F
Filamente3d.ro
26 iul. 2022
Fisa tehnica a produsului, disponibila pe site in pagina produsului, contine toate informatiile referitoare la printare, post-procesare si turnare.

Articole similare

Produse de comparat (/4)