Proprietățile ESD se modifică cu temperatura de extrudare

3DXTech® este cel mai important furnizor de materiale ESD-Safe pe piața printării 3D. Au dezvoltat cel mai larg portofoliu de materiale ESD-Safe - variind de la PLA până la PEKK. Ca atare, efectuează o mulțime de testări pe materialele produse, utilizând multe imprimante diferite pentru a înțelege cum se printează aceste materiale, precum și cum să optimizeze cel mai bine setările de printare pentru a obține piese care să răspundă nevoilor dumneavoastră specifice.

 


3DXTech® au lucrat cu mai mulți furnizori mari de rășină (Solvay, DSM, Bayer) timp de peste 20 de ani dezvoltând numeroase materiale și aplicații - inclusiv multe care necesitau proprietăți ESD. Au lucrat cu clientul pentru a crea, optimiza și rezolva problema procesării materialelor lor. Au constatat că temperatura de procesare a acestor materiale (de exemplu, temperatura topirii, temperatura de turnare) a avut un efect semnificativ asupra rezistenței suprafeței piesei printate. Parametrii de procesare ai fiecărei piese trebuiau optimizați pentru un anumit material şi geometria piesei. Modificarea oricăruia dintre acestea ar avea ca rezultat diferite citiri ale rezistenței la suprafață, dar cele legate de temperatură au fost critice.

 

Problemă investigată:

3DXTech au creat o gamă largă de materiale sigure pentru ESD, care sunt potrivite pentru a fi printate pe o varietate de imprimante. Ca atare, oferă îndrumări generale de procesare pentru materialele lor și le consideră ca „puncte de plecare bune” pentru crearea unui profil de printare care să funcționeze pentru combinația Dvs. specifică material / imprimantă / piesă.

Știind că temperatura topirii are un efect semnificativ asupra acestor materiale, au realizat un studiu pentru a analiza acest efect de temperatură / conductivitate și pentru a crea sfaturi de procesare pentru a fi utilizate de Clienți pentru a-și îmbunătăți experiența de printare.

 

Studiu efectuat:

Au variat temperatura extruderului în intervalul setărilor recomandate pentru a determina efectul temperaturii extruderului asupra rezistenței la suprafață a unui specimen printat.

 

Specimen de testare:

Placă pătrată cu dimensiuni de 100 x 100 x 4mm, printată orizontal.

Parametrii de printare: 100% infill, duză de 0,04 mm, strat de 0,25 mm, umplutură +/- 45, 2 pereți perimetrali (interior / exterior).

Imprimantă: Gearbox ™ HT2

Aparat de testare: instalație de testare Prostat® ESD (PRS-812), set de inele concentrice. Măsurați rezistența suprafeței cu un contor ESD și nu cu un multimetru. Instrumentul potrivit vă va oferi rezultate mai fiabile și repetabile.

Frecvența de testare: 3 măsurători la trepte de 10°C pe toată durata recomandată a temperaturii de extrudare a unui material dat.

 

Sfaturi pentru rezistența îmbunătățită a suprafeței pe piesele printate:

Modificările temperaturii de extrudare vor afecta rezistența suprafeței. Ca și în cazul altor metode de prelucrare a materialelor plastice folosite în trecut, echipa 3DXTech® a constatat că rezistența suprafeței piesei printate 3D poate fi „reglată” prin modificarea temperaturii de extrudare a imprimantei în timpul printării. Printarea cu o temperatură mai mare a extruderului are ca rezultat o suprafață mai conductivă = rezistență mai mică a suprafeței. Schimbarea măsurată a rezistenței la suprafață a fost diferită pentru fiecare material, dar acest efect a fost consistent în toate materialele testate. Fiecare imprimantă va fi diferită, dar tema generală este clară: temperaturi mai mari ale extruderului = conductivitate mai mare a suprafeței.

Distanța strânsă a rasterului îmbunătățește conductivitatea suprafeței pe suprafețele orizontale. Cu cât puteți printa rasterul mai aproape unul de celălalt, cu atât conductivitatea generală va fi mai mare pentru piesă.

Conductivitatea peretelui vertical a fost mai mică decât conductivitatea peretelui orizontal

Au testat plăcile construite vertical și au constatat că conductivitatea suprafeței pereților verticali a fost de obicei mai puțin conductivă decât suprafețele plăcii orizontale printate în mod similar.

 

Rezultatele testelor filamentelor 3DXSTAT ™ ESD-Safe

 Fiecare punct de date („X”) este în medie 3 teste la o temperatură dată a extruderului.

       


              
Descopera produsele ESD SAFE de la 3DXTech

Comentarii

Articole similare

Produse de comparat (/4)