Colaborare intre Mitsubishi Chemical si Formfutura: doua filamente ingineresti extraordinare

Suntem mandri sa anuntam colaborarea FormFutura cu Mitsubishi Chemical, in care FormFutura este partener oficial de distributie pentru portofoliul de filamente de imprimare 3D de la Mitsubishi Chemical.

  

Mitsubishi Chemical a produs polimerii de performanta DURABIO si 3Diakon disponibili pentru aplicatii de imprimare 3D prin Fused Filament Fabrication (FFF).

 

3Diakon PMMA

 

3Diakon PMMA este un filament de imprimanta 3D extrem de transparent din polimetacrilat de metil care combina proprietatile excelente de rezistenta la intemperii si stabilitate la UV cu proprietati mecanice deosebite asupra performantei la impact si rigiditate.

3Diakon PMMA este un filament usor care este mai usor de imprimat 3D decat alte filamente PMMA si obiectele imprimate 3D pot fi facute transparente prin post-procesare prin slefuire si / sau lustruire.

 

3Diakon PMMA este un material puternic, usor si rigid. Finisajul transparent si lucios dupa lustruire este ideal pentru aplicatii de iluminat. Rezistenta si stabilitatea excelenta la UV si la intemperii il fac ideal pentru aplicatii in aer liber.

 

DURABIO

DURABIO este un filament bio de inginerie, care combina majoritatea proprietatilor avantajoase ale policarbonatului (PC) si a celor ale polimetilmetacrilatului (PMMA), creand un filament inovator de imprimare 3D regenerabil, cu proprietati extraordinare.

 

DURABIO este un filament pentru imprimanta 3D cu proprietati de transparenta similare cu PMMA, dar cu o rezistenta la impact mult mai mare si o rezistenta imbunatatita la caldura. Filamentul DURABIO depaseste PC-ul pentru aplicatiile de imprimare 3D care necesita proprietati precum rezistenta la zgarieturi, duritatea si rezistenta chimica. De aceea, DURABIO reduce distanta dintre PC si PMMA.

  

Acest filament pentru imprimare 3D din policarbonat bio (PC) a carui materie prima principala este izosorbidul derivat din plante, un material plastic transparent, care are diferite caracteristici distincte de filamentele PC fabricate din materii prime BPA. In special, proprietatile sale optice sunt superioare. De asemenea, stabilitatea expunerii la lumina si caracteristicile suprafetei arata performante ridicate.

 

DURABIO este special conceput pentru aplicatii cu rezistenta la zgarieturi si la impact care necesita transparenta durabila exceptionala si aspect vizual.

 

EDGAR SCHOORL, MANAGER COMERCIAL LA FORMFUTURA

„DURABIO si 3Diakon sunt doi polimeri inovatori de performanta, care sunt folositi pe scara larga in turnarea prin injectie in diferite industrii, de la automobile si aerospatiale la asistenta medicala si electronice de larg consum. Pe masura ce industria printarii 3D evolueaza vedem din ce in ce mai mult orientarea catre aplicatii de inginerie, speciale. Sunt necesare filamente specifice pentru utilizarea in aplicatii de imprimare 3D care pot inlocui metodele traditionale de productie si pot permite productia on site prin imprimarea 3D.”

Comentarii

Articole similare

Review: Filamentele Matt PLA de la FormFutura
Review: Filamentele Matt PLA de la FormFutura
FormFutura a lansat o noua gama de filamente MATT PLA , ale carei culori variaza de la alb si negru pana la diferite variante de gri, rosu, albastru, nisipiu, verde camuflaj etc. Le-am...
Produse de comparat (/4)