Rășina BlueCast X5. Aplicații, utilizări și setări

BlueCast X5 a fost conceput pentru a ajuta bijutierii să realizeze modele dificile în care sunt necesare acuratețe dimensională și calități structurale.

BlueCast X5 este bazat pe un oligomer sintetic produs de BlueCast, pentru care urmează să fie aplicat brevetul. Datorită acestei rășini, se poate ajunge la o calitate remarcabilă a turnării directe cu orice tip de investiție.


BlueCast X5 se potrivește tuturor nevoilor de bijuterii, de la filigran la medalii, precum și cele dentare.

Piesele imprimate sunt suficient de puternice pentru a fi manipulate fără proces de post-întărire, permițând un flux de lucru mai rapid și mai simplu.

.

 

 

 

.

ÎNAINTE DE PRINTARE
Preîncălziți rășina la 40°C .
Puteți încălzi rășina scufundând sticla cu capac într-un aparat de curățat cu ultrasunete sau folosind un încălzitor de biberoane. Alternativ, puteți pune la microunde sticla complet plină de 500 g (cu capac) timp de 45 de secunde la 700 W. Este important să reduceți treptat timpul de încălzire în funcție de greutatea sticlei și de consumul de rășină.
Înainte de a utiliza rășina, agitați sticla timp de 60 de secunde. Dacă rășina a stat în rezervor, utilizați o spatulă de silicon pentru a asigura o amestecare completă.
Verificați decalajul Z și calibrați dacă este necesar. Pentru o aderență mai bună, puteți folosi hârtie abrazivă (granulație 200-400) pentru a spori aderența de placa de aluminiu (de printare). Dacă nu aveți Primercat puteți folosi și rășină standard sau adeziv UV.
Evitați depozitarea rășinii în rezervorul de rășină mai mult de 24 de ore, deoarece rășinile BlueCast sunt foarte higroscopice și absorb umezeala din aer.
Este recomandabil să filtrați rășina după fiecare ciclu de imprimare și să o păstrați în recipientul original pentru a-și păstra caracteristicile și pentru a preveni modificările. Un HD FEP este, de asemenea, recomandat pentru a
îmbunătăți calitatea imprimării și aderența pe platformă.
Se recomandă pre-scalarea modelului cu +2% pentru a compensa contracția rășinii.

.

CURĂȚARE POST-PRINTARE
Curăţaţi printurile utilizând alcool etilic 91%/99% sau alcool izopropilic (IPA).
După primul pas de curățare, pulverizați alcool etilic 91%/99% sau IPA nou-nouț peste modele.
Pentru rezultate optime, uscați și curățați piesele folosind un compresor de aer comprimat.
Post-întărirea UV nu este necesară decât dacă piesele necesită finisare manuală sau în cazul rășinii neîntărite după spălare incompletă.
Continuați cu procesul obișnuit de pre-turnare și ardeți piesele.
Urmați ciclul de epuizare recomandat de producător pentru pulberea de turnare aleasă.

.

BURNOUT
Temperatura ideală pentru arderea rășinii BlueCast X5 este de 850°C.
Pentru arderea rapidă este necesară folosirea unei pulberi de turnare care să reziste la temperaturi de peste 850°C. Vă recomandăm să utilizați o pulbere pentru turnarea de înaltă calitate sau una pe bază de fosfat.
Pentru a obține un program rapid de ardere, lăsați balonul/investment să se odihnească timp de cel puțin 120 de minute. Preîncălziți cuptorul la 850-860°C, apoi introduceți cilindrul și mențineți o temperatură constantă timp de 120/180 de minute. Reduceți temperatura la temperatura dvs. de turnare și țineți-o timp de 60 de minute înainte de turnare, ca de obicei.
În timpul arderii inițiale, poziționați balonul pe o parte și apoi rotiți-l cu butonul în sus pentru restul ciclului pentru a asigura un flux adecvat de aer.

.

.

Comentarii

Produse de comparat (/4)