Utilizarea CPE HG 100 pentru printarea 3D a adaptoarelor pentru testarea pompelor

Acest studiu de caz este axat pe unul dintre cele mai populare materiale Filamentum, CPE HG100. Este PETG modificat, dezvoltat pentru printuri tehnice. Cu CPE HG100, puteți aștepta cu nerăbdare o printare 3D ușoară și printuri care sunt frumoase chiar și în detalii. Pentru compania OLKA Struna, munca este distractivă și o conversație despre printarea 3D a avut loc tot într-un spirit vesel. Găsiți mai multe detalii în interviul de mai jos.

      

De ce ați folosit tehnologia de printare 3D? Care a fost motivul principal?

 Motivul principal este un design specific al produsului final care nu este disponibil comercial pe piață.

 A fost această soluţie la vreo problemă?

 Da. Trebuie să facem un adaptor pentru testarea pompelor pentru uleiuri cu vâscozitate mare. Piesa este folosită ca adaptor pentru testarea pompelor.

 Ați făcut vreo economie de timp sau de costuri?

 Un astfel de prototip realizat din aluminiu este dificil de realizat din punct de vedere financiar, deoarece atunci când se ia în considerare munca programatorului CAM care creează un program CNC, atunci timpul necesar pentru configurarea mașinii, timpul de așteptare pentru a crea un produs, printarea 3D câștigă fără îndoială. În plus, suntem mari fani ai printării 3D, programării, proiectării compoziției și a construcției propriilor produse, de multe ori nu ne pasă de timp sau bani. Mai degrabă, dorim ca produsul final să îndeplinească cerințele noastre dificile și să se încadreze în ecosistemul nostru, iar doar găsirea unui astfel de produs pe piață este o sarcină foarte dificilă.

      

Cum este printarea cu materiale de la Fillamentum?

Materialul folosit a fost CPE HG100. De ce am ales acest material? Întrucât lucrăm cu uleiuri destul de agresive și utilizate în industria robotică, alegerea a fost clară și a fost CPE HG100. Printarea 3D simplă, rezistența, flexibilitatea, rezistența culorii și în special rezistența chimică a materialului CPE îl fac o alegere ideală. Și cum a fost printarea 3D? Deoarece platformele de printare cu suprafață PEI sunt utilizate la printare, printarea materialului CPE nu este solicitantă. Aderența materialului este ușoară – nu se dezlipește și după ce platforma se răcește, printarea este ușor de îndepărtat de pe suprafață.

 

Ce vă place cel mai mult la materialele Fillamentum, de ce ați ales filamentele Fillamentum?

În opinia noastră, Filamentum este cu un nivel mai sus decât alte companii. Fillamentum este întotdeauna prima noastră alegere atunci când ne lansăm într-un proiect în care este nevoie de printare 3D. De ce? Filamentul pe care îl oferă această companie depășește ca valoare adăugată alte mărci. Fie că este vorba de calitatea filamentului, de ambalaj sau de acuratețea înfășurării rolei (acesta este un factor important împotriva încurcării filamentului pe rolă).

Comentarii

Articole similare

Obiecte interactive printate 3D de EXPERIMENTUM
Obiecte interactive printate 3D de EXPERIMENTUM
Experimentum este dedicat de ceva timp creării de obiecte interactive pentru proiecte muzeale, cu scopul de a răspândi conștientizarea științei, a culturii și de a îngriji de mediul nostru într-un...
Produse de comparat (/4)