Printare rapidă cu PROGRAFEN

Apariția pe piață a imprimantelor Bambu Lab a revoluționat piața de printare 3D. Utilizatorul obișnuit a primit brusc posibilitatea de a-și face printurile și mai rapid.

Pentru imprimantele de mare viteză, debitul de topire este un parametru foarte important al filamentului. Valorile mai mari ale debitului de topire ale filamentului permit o umplere mai precisă a printurilor la viteze mai mari ale imprimantei.

Un utilizator de filamente PROGRAFEN, @tiger3dprinting , a obținut rezultate foarte bune pe o imprimantă VORON la viteze de până la 440 mm/s. Făcând clic pe linkul de mai jos, puteți vedea cum arată acest lucru în timpul printării:

 

Filamentele PROGRAFEN fără grafen funcționează foarte bine și pe imprimantele Bambu LAB:

   

MFR-ul (proprietatea de curgere a filamentului) ne spune cât de lichid este materialul la temperatura testată, în cazul nostru este de 230 de grade C. Cu cât valoarea este mai mare, cu atât plasticul este mai fluid. Un MFR ridicat vă permite să printați la o temperatură mai scăzută sau să printați mai rapid.

 

Adăugarea grafenului la plastic crește semnificativ proprietățile de curgere (MFR), datorită conductivității termice ridicate a nano-aditivului, care ajută la o mai bună distribuire a căldurii în polimer, în timp ce îl întărește.

 

PLA standard are un MFR de aprox. 10g/10 min, în timp ce PROGRAFEN PLA are un MFR de 30g/10 min, ceea ce permite printarea la viteze mari. Situația este similară cu PET-G PROGRAFEN.

Dacă doriți să utilizați rolă de carton PROGRAFEN cu sistemul de livrare a filamentului Bambu AMS, puteți utiliza unul dintre aceste adaptoare

Comentarii

Articole similare

Produse de comparat (/4)