Cele mai bune filamente PLA care sunt rezistente la căldură

Filamentele PLA au fost și probabil vor rămâne prima alegere în special a hobby-iștilor, dar nu numai. Acest lucru se datorează în principal ușurinței de printare, costurilor reduse dar și capacităților limitate a imprimantelor 3D entry-level.

Însă marea problemă a PLA-ului este că, deși este potrivit pentru multe aplicații, totuși nu este potrivit pentru rezistența la temperatură sau pentru utilizarea în exterior.

Alte materiale, care au aceste proprietăți, sunt însă dificil de printat pe imprimante hobby, fără incinte închise și/sau încălzite.

Producătorii de filamente sunt, desigur, conștienți de aceste nevoi, motiv pentru care au dezvoltat variante de PLA care sunt mai rezistente la căldură decât PLA-urile obișnuite.

Înainte de a vă prezenta cele mai rezistente la temperatură PLA-uri, vă vom prezenta cea mai improtantă caracteristică pe care trebuie să o urmăriți atunci când alegeți materialul:

Temperatura de deformare sub influența căldurii (HDT) se referă la capacitatea unui material de a rezista la deformare sub influența căldurii sau a temperaturilor ridicate. Este o proprietate critică pentru materialele utilizate în aplicații în care vor fi expuse la temperaturi ridicate sau supuse la stres termic.

Materialele diferite au temperaturi diferite de deformare sub influența căldurii în funcție de compoziția lor chimică și proprietățile fizice. De exemplu, materialele termoplastice precum policarbonatul și polipropilena au temperaturi specifice de deformare a căldurii, indicând temperatura la care încep să se înmoaie și să se deformeze sub sarcină. Aceste informații sunt esențiale în selectarea materialelor pentru aplicații precum piese turnate prin injecție pentru aparate, componente auto sau dispozitive electronice, unde expunerea la căldură poate apărea în timpul ciclului de viață al produsului.

Pe scurt, temperatura de deformare sub influența căldurii este o caracteristică crucială care indică capacitatea unui material de a rezista la deformare la temperaturi ridicate și joacă un rol semnificativ în selecția materialului pentru diverse aplicații industriale și de inginerie.

 

  1. FormFutura VOLCANO PLA

> Rezistență ridicată la căldură de ≥ 95° C după călire

> Contracție mai mică de 0,3% după călire

> Proiectat pentru a avea o precizie dimensională excelentă înainte și după călire

> Proiectat pentru viteze mari de imprimare de > 120 mm/s

 


  1. ColorFabb PLA-HP

> Rezistență la temperatură de 134 °C HDT, cu proprietăți ușor de imprimat ale PLA-ului

> Nu necesită călire după printare

 
SFATURI:

Deși PLA-ul rezistent la temperatură este special formulat pentru această caracteristică, vă recomandăm ca piesa să aibă pereți groși și un infill cât mai mare. În felul acesta vă veți asigura că piesa rezistă și mai bine la căldură.

De asemenea aceste setări vă vor ajuta și în momentul în care veți căli piesa, reducând și chiar eliminând deformările.

Comentarii

Produse de comparat (/4)