Utilizarea Nylon AF80 Aramid în CAS

Utilizarea Nylon AF80 Aramid în CAS

Suporturi pentru senzori mecanici, corpul acestor senzori si mici motoare pentru camera de înaltă presiune

 

În mod tradițional, fabricarea aditivă este utilizată în domenii precum industria auto sau ambalajul. De această dată, printarea 3D a fost aplicată într-o știință foarte specifică – geologia. Tomas Feřtek, un inginer de cercetare de la Departamentul de Laboratorului de proprietăți mecanice ale rocilor din Institutul de Geologie al CAS folosește această tehnologie în principal pentru producerea de suporturi pentru senzori mecanici, corpul acestor senzori și motoare mici pentru camera de înaltă presiune. Institutul de Geologie este una dintre primele instituții care testează filamentul Nylon AF80 Aramid. Fillamentum a discutat cu domnul Feřtek despre calitatea acestui filament și proprietățile sale de printare.

 


Care a fost principalul motiv pentru care ați început să printați 3D?

Motivul principal este prețul piesei printate în comparație cu piesa produsă pe mașina de frezat. Diferența este semnificativă. Dacă vrem să testăm senzori noi, îi putem printa mai rapid și mai ieftin decât să fie fabricați de o companie externă. Un alt motiv principal este că obiectul printat poate fi optimizat și modificat.

 

Cum ați evalua printarea cu filamentul Nylon AF80 Aramid?

Printarea cu Nylon AF80 Aramid a avut mare succes, filamentul are o aderenţă inter-strat foarte bună. Obiectul arată foarte estetic. În general, compozitele creează o suprafață frumoasă, mată și continuă. Este foarte important să folosiți soluţia adezivă potrivită. Aș recomanda mai degrabă printarea pe imprimante 3D profesionale cu camere încălzite decât pe imprimante convenționale. Am printat în Nylon AF80 Aramid cu aceleași setări ca ABS Extrafill. Excepția a fost temperatura platformei încălzite care a fost setată la 140°C. Faptul că materialul nu face stringing a fost cu adevărat surprinzător. Răcirea obiectului trebuie să fie lentă pentru a evita deformarea prin scăderea rapidă a temperaturii.

 

La ce sunt folosite obiectele printate?

Piesele sunt folosite pentru măsurarea undelor seismice pe eşantioane de rocă în camera de înaltă presiune. Sunt trei părți împreună. Două „palme” compuse din senzori și micul suport de motor care trage palmele una de cealaltă, determinând ca senzorii să fie apăsați pe eşantion. Pe suportul motorului există un potențiometru liniar, care servește ca senzor de presare. Pentru această aplicație a fost important să existe un material rezistent la abraziune și la substanțe chimice. Nylon AF80 Aramid a îndeplinit 100% aceste condiții.

 

Printarea 3D a rezolvat vreo problemă?

Printarea 3D ne-a ajutat să reducem costurile, să accelerăm producția și ne-a permis să producem componente finale fără o companie externă.

 

Ce îţi place cel mai mult la brandul Fillamentum?

Am ales Fillamentum pentru că este un brand ceh, care produce o gamă largă de materiale profesionale și pune un accent deosebit asupra calității filamentelor sale.

Comentarii

Articole similare

Utilizarea Flexfill TPU în compania DAIKIN
Utilizarea Flexfill TPU în compania DAIKIN
Daikin Device s.r.o. din Republica Cehă este unul dintre producătorii mondiali de echipamente de climatizare. De peste 90 de ani marca Daikin este sinonimă pentru aerul condiționat de înaltă calitate...
Produse de comparat (/4)