Prototiparea verde cu NonOilen în compania Fremach

Compania Fremach, care este un furnizor global de componente complexe din plastic pentru automobile, a testat filamentul revoluționar NonOilen® de la Fillamentum și a devenit prima companie în care a început să aplice „prototiparea verde” în printarea 3D.

 

Cu prototipul ecologic, materialele de clasă precum PLA, PETG sau CPE pot fi înlocuite cu NonOilen®, complet biodegradabil și reciclabil. Acest filament se potrivește perfect economiei circulare, fiind reciclabil de multe ori cu o pierdere redusă a proprietăților. Datorită acestui lucru, puteți elimina sursa de material de intrare și puteți reutiliza materialul în sine. Odată ce durata de viață s-a încheiat, aici cercul se închide și materialul 100% biodegradabil din compost industrial este returnat naturii.

 

Acest material are proprietăți excelente, cum ar fi rezistență ridicată, duritate sau tenacitate. Obiectele printate pot fi folosite pentru aplicații în contact cu alimentele. În comparație cu PLA, Nonoilen® este mai dur și rezistă la temperaturi mai ridicate (până la 120°C). Printarea este la fel de ușoară ca şi cu PLA standard.

 

Informații mai detaliate despre NonOilen® pot fi găsite pe site-ul nostru sau al producătorului. Mai multe despre printarea cu NonOilen® și aplicarea acesteia într-un proces de producție din Fremach puteți găsi în interviul de mai jos:

 

Ce material printați și de ce ați ales acest material pentru scopurile dvs.?

Primele și cu siguranță nu ultimele noastre obiecte printate din NonOilen® au fost indicatorul de control și angrenajele. Apreciem folosirea acestui filament special pentru printarea angrenajelor datorită atât a rezistenţei bune a materialului la temperaturi mai ridicate cât şi a posibilităţii de reciclare completă, ceea ce este foarte binevenit în cazul printării unui număr mare de angrenaje.

 

La ce folosești obiectele printate?

Calibrele sunt realizate pentru a verifica pozițiile simbolurilor pe părțile decorate. În primul rând, gabaritele sunt printate, se verifică corectitudinea și apoi șabloanele sunt realizate din metal. Obiectele printate sunt apoi nefolosite, așa că am considerat că procesul de reciclare este incredibil de benefic.

 

Al doilea obiect printat din NonOilen® sunt angrenajele care fac parte dintr-un sistem rotativ de vopsire a pieselor cilindrice. Acestea trebuie vopsite în mod egal pe întregul circuit. Aceste angrenaje sunt fixate într-o parte în care emailul nereciclabil nu poate ajunge. Prin urmare, suntem foarte mulțumiți de avantajul reciclării, în special de materialul rezistent la temperaturile mai ridicate la care sunt expuse roți dințate din cuptorul de vopsit.

 

Roțile dințate printate din NonOilen® nu sunt deformate și durata lor de viață este prelungită. „Pot confirma proprietățile excelente ale NonOilen®”, adaugă domnul Jan Mozny, un inginer de proces care stă în spatele proiectului de sistem rotativ.

   

 

Știați că NonOilen® este primul material complet biodegradabil de pe piață? Ce veţi face cu obiectele printate atunci când își îndeplinesc scopul?

 

Datorită cooperării cu Fillamentum, avem informații precise despre materialele folosite. Odată cu lansarea NonOilen® și informații despre materialul complet reciclabil, am fost foarte încântați să îl încercăm și să începem să îl folosim în producția noastră. Deocamdată, în cooperare cu compania Fillamentum, vom colecta și recicla în mod regulat piesele nefolosite din material NonOilen®. Gândirea ecologică Filamentum ne motivează să facem pașii noștri mai aproape de natură.

 

Cum a fost printarea? Există ceva despre care ar trebui să fie conștient utilizatorul?

Printarea 3D cu NonOilen® a mers bine. Faptul că materialul nu se udă și nu apar “scame” pe obiectele printate, ceea ce este foarte apreciat la printarea șabloanelor, este extrem de convenabil.

 

„Beneficiile printării 3D sunt evidente și sunt din ce în ce mai importante pentru afacerea noastră. În plus, gândirea ecologică Fillamentum ne motivează să facem pașii noștri mai aproape de natură.” spune Miroslava Pribylova, inginer de proces în Fremach.

 

În general, ideea de durabilitate și reciclare devine subiectul numărul unu în companiile din toate sectoarele industriale. Sustenabilitatea este unul dintre principiile principale ale Fillamentum, care este gata să răspândească această abordare respectuoasă a mediului printre alte companii pentru a asigura o viață de calitate pentru generațiile viitoare.

Comentarii

Articole similare

Obiecte interactive printate 3D de EXPERIMENTUM
Obiecte interactive printate 3D de EXPERIMENTUM
Experimentum este dedicat de ceva timp creării de obiecte interactive pentru proiecte muzeale, cu scopul de a răspândi conștientizarea științei, a culturii și de a îngriji de mediul nostru într-un...
Produse de comparat (/4)