Cel mai bun mod de a optimiza utilizarea PVA-ului

In printarea 3D, utilizarea PVA ca material suport permite obtinerea unor piese complexe din punct de vedere geometric, fara a afecta calitatea printului. In acest ghid, BCN3D va impartaseste sfaturile expertilor lor pentru a optimiza acest material la maximum, asigurand cele mai bune rezultate la cel mai mic cost posibil.

PVA (alcool polivinilic) este un termoplastic solubil in apa, adoptat pe scara larga ca material suport pentru imprimantele 3D FFF. Suporturile din PVA permit obtinerea unei calitati mai bune a suprafetei, orientarea piesei pentru a obtine proprietati mecanice mai bune si chiar pentru a printa modele si mecanisme cu mai multe componente.

Este, asadar, un material foarte util pentru a obtine piese complexe din punct de vedere geometric, mentinand in acelasi timp un finisaj de inalta calitate. Datorita software-ului BCN3D Cura putem optimiza acest material la maximum, utilizandu-l doar acolo unde este strict necesar: la punctele de contact cu acele parti ale modelului care necesita suport. In acest fel, vom pastra calitatea utilizand cantitatea minima posibila de PVA.

Activand optiunea de Support din interfata BCN3D Cura, vom genera un strat dens intre model si suporturi. Apoi, se creeaza o interfata subtire in partea superioara a suportului pentru a fi depus modelul, sau in partea inferioara a suportului sprijinit pe model.

Pentru a configura aceasta interfata pentru a functiona doar cu materialul solubil in apa, vom selecta extruderul incarcat cu PVA in optiunea support interface extruder*.

 In acest caz, am selectat un model care necesita suporturi in exteriorul piesei si trebuie sa obtina o finisare impecabila a suprafetei. Daca tot suportul este fabricat din PVA, s-ar utiliza 85 de grame din acest material. Pe de alta parte, daca activam interfata de suport cu PVA si fabricam restul suporturilor cu acelasi material ca si partea in sine, cantitatea de material solubil in apa este redusa la doar 3 grame.

Conform acestor calcule, in timp ce o singura rola PVA ne-ar permite sa fabricam 5 bucati in prima optiune, cu a doua posibilitate, un total de 166 de piese pot fi obtinute dintr-o singura rola PVA.


Prin urmare, urmand aceasta procedura, nu numai timpul total de printare al fiecarei piese va fi semnificativ redus, dar utilizarea materialului solubil in apa este strict limitat la ceea ce este strict necesar si, astfel, eficienta costurilor si optimizarea maxima a fiecarei role de PVA este garantata.

 

* Aceasta optiune poate fi gasita in BCN3D Cura in Settings -> Configure Setting Visibility -> Support

 ** Pentru a efectua actiunile detaliate in acest ghid, este important sa se asigure calibrarea corecta a imprimantei 3D pentru a functiona in extrudare dubla. Puteti gasi sfaturile BCN3D pentru a obtine o calibrare impecabila in aceste ghiduri: BCN3D Sigma si BCN3D SigmaX.


CUMPARA FILAMENT PVA AICI.


Acest articol apartine BCN3D si poate fi citit AICI. Traducerea din engleza apartine Atelier Concept & Design Studio SRL.

Comentarii

Articole similare

Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Carcasa de baterie pentru auto-rulote
Cum UniverCell și Forward AM energizează durabil auto-rulotele Industria auto continuă cu dezvoltarea mobilității electrice. Funcționează electric cu baterii litiu-ion ...
Produse de comparat (/4)