Adauga performanta in afacerea ta cu filamentele HIGH PERFORMACE de la FormFutura

În ultimii ani, lumea printării 3D a fost dominata în principal din materiale precum ABS, PLA și PETG. Insa lucrurile nu s-au oprit aici, au evoluat, in special în domeniul imprimării 3D, iar rezultatele ofera din ce în ce mai multe posibilități.

Printarea 3D a fost utilizată în principal pentru prototipare și producție la scară mică pentru obiecte mici. Având în vedere evoluțiile atât in zona echipamentelor 3D, cât și in zona filamentelor de printare 3D, avem acum mult mai multe posibilități. În prezent, printarea 3D poate fi utilizată pentru mult mai mult decât simpla prototipare.

Sectorul auto și aerospațial au îmbrățișat printarea 3D cu ani în urmă. În trecut, acest lucru se referea în principal la prototipare, deoarece proprietățile filamentelor generale nu îndeplineau încă standardele adecvate.


     


Cererea pentru materiale performante a crescut puternic de-a lungul anilor, dar factorul limitativ în acest domeniu a fost hardware-ul (echipamentele). Deoarece în zilele noastre tot mai multe imprimante au capacitatea de a imprima la temperaturi ridicate, acest factor limitativ a dispărut.

 .

Odată cu lansarea polimerilor de înaltă performanță, FormFutura a făcut un alt pas pentru a apropia printarea 3D FDM / FFF de piața industrială. Cu filamentele de înaltă performanță, devine din ce în ce mai ușor să realizați obiecte în scopuri industriale cu ajutorul printării 3D.

FILAMENTE DE INALTA PERFORMANȚĂ

Imprimantele 3D desktop nu sunt, în general, utilizate pentru aplicații și piese critice, in vreme ce exhipamentele capabile de temperaturi ridicate sunt. Toleranțele, precizia dimensională și proprietățile pieselor sunt esențiale pentru a îndeplini standardele sectorului. Printarea 3D cu imprimante la temperaturi ridicate permite utilizarea de materiale performante, ceea ce deschide posibilitatea de a realiza piese de uz final printate 3D pentru aplicații aerospațiale, auto și medicale. Filamentele de printare 3D, cum ar fi PEEK, PEKK, PPSU și PEI (Ultem), înlocuiesc oțelul și alte piese metalice din industria grea.

Filamentele 3D de înaltă performanță sunt in prima linie a utilizării pieselor printate 3D în domeniul aerospațial și în alte aplicații. Aceste filamente sunt utilizate pentru a economisi greutatea și costurile de producție ale pieselor personalizate. Imprimantele 3D de temperatură înaltă nu mai sunt un vis, ci mașini de producție reale.


     


Utilizarea imprimantelor 3D la temperaturi ridicate permite flexibilitate în proiecte. Acestea oferă posibilitatea de a produce la fața locului piese funcționale necesare (neprevăzute). Imprimantele 3D însoțesc oamenii pe bărci, navete spațiale, sateliți și alte locații izolate. În loc să transportați o gamă largă de piese de schimb diferite, este posibil să includeți role de filamente de printare 3D și să printați numai bunurile/piesele necesare ori de câte ori este nevoie. Acest lucru oferă un avantaj imens în ceea ce privește partea logistică a proiectelor Dvs.


 

FAMILIA PAEK

PoliArilEterCetona (PAEK) este o familie de termoplastice semi-cristaline de înaltă performanță care se caracterizează prin rezistență mecanică ridicată și rezistență excelentă la temperatură, substanțe chimice și uzură. Membrii cei mai utilizați ai familiei de termoplastice PAEK sunt:

 

  • PoliEterEterCetona (PEEK)
  • PoliEterCetonaCetona (PEKK)
  • PoliEterCetona (PEK)
  • PoliEterCetonaEterCetonaCetona (PEKEKK)
  • PoliEterEterCetonaCetona (PEEKK)

 

FORMFUTURA LUVOCOM 3F PEEK 9581

Cu FormFutura Luvocom 3F PEEK 9581 (PoliEterEterCetona) aducem unul dintre cei mai utilizați polimeri de înaltă performanță într-un filament de imprimantă 3D PEEK. Luvocom 3F PEEK 9581 este un filament PEEK semicristalin care are proprietăți mecanice remarcabile combinate cu proprietăți superbe de rezistență termică și chimică. Părțile care sunt printate 3D cu filament Luvocom 3F PEEK 9581 sunt potrivite pentru utilizare în aplicații care vor fi expuse la temperaturi de serviciu pe termen scurt de până la 260°C și la temperaturi de serviciu continue până la 250°C.

Luvocom 3F PEEK 9581 este un filament de imprimantă 3D capabil să printeze 3D piese care pot înlocui piesele metalice și compozite utilizate în diverse industrii. Acest filament PEEK deblochează aplicații industriale de printare 3D în diverse industrii, precum aerospațială, medicală, petrolieră, energetică, marină și auto. Filamentul Luvocom 3F PEEK 9581 permite printarea 3D a pieselor cu o aderenta excelentă a straturilor, rezultând o precizie dimensională și o rezistență ridicata pe Z pentru piesele printate 3D din PEEK.

Afla mai multe

 

FORMFUTURA LUVOCOM 3F PEEK-CF 9676

FormFutura Luvocom 3F PEEK-CF 9676 este un filament de printare 3D PEEK (PolEterEterCetona) armat cu fibre de carbon, care are proprietăți mecanice remarcabile combinate cu proprietăți excelente de rezistență termică și chimică. Fibrele de carbon din filamentul Luvocom 3F PEEK CF 9676 îmbunătățesc semnificativ rigiditatea și rezistența la compresiune a pieselor printate 3D. Piesele care sunt printate 3D cu filament Luvocom 3F PEEK CF 9676 sunt potrivite pentru utilizare în aplicații care vor fi expuse la temperaturi de serviciu pe termen scurt de până la 280 ° C și la temperaturi de serviciu continue până la 250 ° C.

Luvocom 3F PEEK CF 9676 este un filament de imprimantă 3D capabil să printeze 3D piese care pot înlocui piesele metalice și compozite utilizate în diverse industrii. Acest filament PEEK întărit cu fibră de carbon deblochează aplicațiile industriale de printare 3D în diverse industrii, precum aerospațială, medicală, petrolieră și gaze, energetică, marină și auto. Filamentul Luvocom 3F PEEK CF 9676 este potrivit pentru imprimarea 3D a pieselor cu solicitări dinamice, a pieselor rezistente chimic și hidrolitic, a părților neinflamabile și a aplicațiilor care necesită rezistență la flacără inerentă cu emisii reduse de fum și gaze toxice reduse.

Afla mai multe

 

FORMFUTURA LUVOCOM 3F PEKK 50082

Acest filament PEKK deblochează aplicații industriale de imprimare 3D în diverse industrii, precum aerospațială, medicală, petrolieră și gae, energetică, marină și auto. Filamentul Luvocom 3F PEKK 50082 permite printarea 3D a pieselor cu o aderenta excelentă a straturilor, rezultând o precizie dimensională și o rezistență pe Z ridicata pentru piesele imprimate 3D din PEKK.

Piesele care sunt printate 3D cu filament Luvocom 3F PEKK 50082 sunt potrivite pentru utilizare în aplicații care vor fi expuse la temperaturi de serviciu pe termen scurt de până la 300 ° C și la temperaturi de serviciu continue până la 255 °C.

Filamentul FormFutura Luvocom 3F PEKK 50082 poate fi procesat la temperaturi de printare 3D mai scăzute decât filamentele pe bază de PEEK și totuși oferă o temperatură de tranziție (Tg) cu 15 °C mai mare. Acest lucru face din filamentul Luvocom 3F PEKK 50082 un polimer de imprimare 3D foarte performant, capabil să imprime piese 3D care pot înlocui piesele metalice și compozite utilizate în diverse industrii.

Afla mai multe

 

FORMFUTURA PPSU

FormFutura PPSU (Polifenilsulfona) este un filament de înaltă performanță care combină abilități remarcabile de sterilizare cu rezistență unică la hidroliză și o rezistență la impact remarcabil de mare. Pe lângă acesta, FormFutura PPSU conține o capacitate de întârziere a flăcării și oferă o bună rezistență la radiații de mare energie. PPSU este un filament izolator termic și electric cu o rezistență chimică excelentă.

Urmând caracteristicile descrise mai sus, PPSU este adesea utilizat în domeniul medical. Aplicațiile în acest domeniu pot fi, de exemplu, instrumente chirurgicale sau, de exemplu, in domeniul dentar. Unul dintre cele mai importante calitati este că poate fi autoclavizat și sterilizat. FormFutura PPSU îndeplinește standardele ISO10993 pentru aplicații medicale.

Afla mai multe

 

FORMFUTURA PEI ULTEM 1010

FormFutura PEI ULTEM 1010 cu o temperatură de tranziție de 217°C PEI ULTEM 1010 depășește orice alt filament de printare 3D. PEI ULTEM 1010 combină proprietăți termice excelente, stabilitate dimensională excepțională, rezistență la flacără inerentă și rezistență chimică bună într-un filament de imprimare 3D de înaltă performanță.

FormFutura PEI ULTEM 1010 este un filament 3D ignifug cu evoluție redusă a fumului și îndeplinește valorile UL 94 V-0 și 5VA. Filamentul PEI ULTEM 1010 permite printarea 3D a pieselor cu o aderenta excelentă a straturilor, rezultând o precizie dimensională superbă, rezistență la impact, durabilitate și rezistență la tracțiune pentru piesele printate 3D.

Afla mai multe

 

FORMFUTURA PEI ULTEM 9085

FormFutura PEI ULTEM 9085 este un filament extraordinar. Temperatura de tranziție de 186°C a PEI ULTEM 9085 este puțin mai mică decât PEI ULTEM 1010, dar este superioară din multe puncte de vedere. PEI ULTEM 9085 prezintă proprietăți excelente de aderenta a straturilor, permițând printarea 3D cu o stabilitate dimensională excelentă și dimensiuni foarte reproductibile, parte la parte.

PEI ULTEM 9085 combină proprietăți termice excelente, stabilitate dimensională excepțională, rezistență la flacără inerentă și rezistență chimică bună într-un filament de imprimare 3D de înaltă performanță.  FormFutura PEI ULTEM 9085 este un filament de printare 3D ignifug cu evoluție redusă a fumului și toxicitate redusă a fumului, care îndeplinește standardele UL 94 V-0 și 5VA.

Afla mai multe

Comentarii

Articole similare

Produse de comparat (/4)