Magigoo - Sfaturi de printare 3D – FDM

Acest articol vă oferă câteva sfaturi generale pentru printarea 3D. Aceste sfaturi și reguli de bază vor maximiza calitatea printării și longevitatea imprimantei Dvs. 3D.

 

# Sfatul 1 pentru printare 3D: Curățați platforma de construcție pentru rezultate optime

Dacă întâmpinați probleme cu aderența primului strat, acest sfat vă poate ajuta. Curățați placa de construcție de orice resturi sau adezivi. Evitați să utilizați detergenți pentru a curăța placa de construcție, deoarece reziduurile acestor produse pot interfera cu aderența. Vă puteți curăța platforma de construcție cu apă și un prosop din microfibră sau cu ȘERVEȚELE PENTRU CURĂȚARE (FĂRĂ SCAME). Cu toate acestea, dacă apa nu este suficientă din cauza prezenței uleiului sau grăsimii, puteți folosi ETANOL sau ALCOOL IZOPROPILIC.

 

# Sfatul 2 pentru printare 3D: Curățați duza atunci când încărcați un filament nou

Indiferent dacă schimbați, încărcați sau descărcați filament, este întotdeauna o idee bună să curățați duza. Purjarea implică alimentarea filamentului prin extruder pentru a curăța duza în interior. Când schimbați sau încărcați un filament, purjarea timp de câteva minute asigură că resturile filamentului anterior sunt complet îndepărtate din duză. Când vine vorba de descărcarea filamentului, purjarea filamentului pentru câteva secunde scade șansele ca filamentul să se blocheze în hot-end!


# Sfatul 3 pentru printare 3D: Determinați temperatura optimă a platformei de construcție pentru materialul Dvs

Acest proces de găsire a celei mai bune temperaturi a platformei de construcție pentru printarea 3D este relativ simplu, dar adesea trecut cu vederea. Constă în testarea diferitelor temperaturi ale platformei de construcție cu un print simplu de test pentru o anumită combinație de material/adeziv pe imprimanta Dvs. Acest lucru vă va ajuta să găsiți temperatura la care printurile Dvs. sunt cel mai puțin probabil să se deformeze! Găsirea temperaturii optime a platformei de construcție pentru material asigură că printurile Dvs. ies cu cea mai mică cantitate de deformare posibilă.

 

# Sfatul 4 pentru printare 3D: Mențineți și calibrați imprimanta Dvs. 3D

Dacă dețineți o imprimantă 3D și nu ați efectuat niciodată întreținerea acesteia, ar fi bine să luați în considerare în special acest sfat. Indiferent dacă printați 3D piese mecanice sau modele mici de hobby, este bine să vă întrețineți imprimanta/-tele Dvs. 3D.

Se recomandă să efectuați întreținerea la fiecare una până la trei luni, în funcție de frecvența de utilizare a imprimantei. Următoarele sunt câteva dintre procedurile standard de întreținere pe care le efectuăm pentru imprimantele noastre 3D:

 

 • Curățați imprimanta și îndepărtați resturile.
 • Curățați bine suprafața de construcție folosind apă caldă cu săpun, urmată de alcool izopropilic. Suprafețele PEI pot fi tratate cu șmirghel fin pentru a restabili proprietățile adezive.
 • Verificați tensiunea curelelor și reglați dacă este necesar. De asemenea, verificați dacă există joc sau puncte nefuncționale în zona hotend-ului.
 • Curățați și reungeți tijele/șinele de ghidare cu soluții speciale precum SUPERLUBE.
 • Curăţaţi şi reungeţi şuruburile cu soluții speciale precum SUPERLUBE.
 • Curățați duza de reziduuri.
 • Efectuați o procedură de curățare a duzei.

 

# Sfatul nr. 5 pentru printare 3D: Utilizați funcția de previzualizare din slicer înainte de a printa

Este recomandat să verificați întotdeauna previzualizarea unei printări atunci când vă pregătiți modelele pentru printare 3D. Acesta este un instrument puternic care vă poate ajuta să identificați eventualele probleme de printare înainte de a începe printarea. Majoritatea slicerelor au posibilitatea de a detecta prezența consolelor și deci nevoia de plasare a suportului. Acest lucru vă va permite să verificați dacă anumite părți ale unui model au fost lăsate neacceptate. În plus, utilizarea previzualizării poate, de asemenea, să evidențieze orice erori din modelul Dvs. care ar putea să nu apară imediat înainte de slicing. Acestea includ margini non-colectiv și corpuri deconectate, care pot duce fie la printuri nereușite, fie la piese slabe!

 

# Sfatul 6 pentru printare 3D: Proiectați și printați ținând cont de toleranțe

Un sfat util atunci când vine vorba de printarea 3D și proiectarea unei piese este să printați și să proiectați ținând cont de toleranțe. Diferitele imprimante 3D au toleranțe diferite care pot fi luate în considerare în timpul slicing-ului. Există mai multe tutoriale online pentru a vă ajuta să vă reglați imprimanta pentru a reproduce cu mai multă acuratețe dimensiunile pieselor. Cu toate acestea, este totuși o idee bună să lăsați spațiu pentru toleranță atunci când proiectați părți printate 3D, pentru a vă asigura că părțile printate se pot potrivi unele cu altele. O regulă generală este să se permită aproximativ 0,1-0,15 mm de toleranță atunci când se proiectează piesele care se potrivesc unele cu altele. Acest lucru ar trebui să prevină problemele în care piesele nu se potrivesc unele cu altele din cauza erorilor, cum ar fi găurile printate prea mici.

 

# Sfatul 7 pentru printare 3D: Îndepărtarea unui print care este lipit de platforma de construcție

Adezivii MAGIGOO sunt proiectați pentru a facilita îndepărtarea pieselor după printare. De fapt, majoritatea materialelor ies de pe platforma de construcție după ce se răcește. Cu toate acestea, unele materiale, cum ar fi materialele flexibile, ar putea să nu prezinte acest comportament datorită flexibilității lor. Pentru materialele flexibile care sunt greu de îndepărtat sau pentru părțile delicate, vă recomandăm umezirea în jurul plăcii de construcție. Câteva stropi de apă ar trebui să fie suficienți. După ce ați așteptat câteva minute, printul trebuie îndepărtat cu ușurință.

 

# Sfatul 8 pentru printare 3D: Printarea unor piese mai puternice

Printăm în mod obișnuit unele piese funcționale pentru linia noastră de producție și alte proiecte. Acest lucru necesită ca piesele să fie cât mai puternice posibil. Pe lângă printarea piesei într-o orientare și material adecvate, puteți, de asemenea, să modificați setările slicing-ului pentru o rezistență îmbunătățită a piesei. Iată câțiva parametri care vă pot ajuta să obțineți o printare mai puternică:

 • Măriți lățimea de extrudare
 • Creșterea numărului de perimetre
 • Temperatura duzei ușor crescută
 • Reduceți sau eliminați răcirea piesei (ventilația)
 • Folosind o imprimantă închisă sau o cameră încălzită
 • Măriți dimensiunea duzei

 

# Sfatul nr. 9 pentru printare 3D: Când nu sunteți sigur, cereți ajutor!

Acest sfat este probabil cel mai valoros! Printarea 3D poate fi uneori frustrantă, mai ales atunci când vă confruntați cu probleme neașteptate! Din fericire, suntem bucuroși să vă ajutăm să depășiți problemele întâmpinate de Dvs. în ce privește printare 3D.

Nu ezitați să ne contactați la comenzi@filamente3d.ro

Comentarii

Produse de comparat (/4)