Da sau nu filament reciclat?

La nivel global, producem peste 300 de milioane de tone de plastic în fiecare an, din care 50% sunt destinate unei singure utilizări - utilizate doar pentru câteva momente, dar pe planetă raman cel puțin câteva sute de ani.

Printarea 3D este acum răspândită în multe industrii, iar adoptarea acesteia va creste in urmatorii ani. Aplicațiile printarii 3D includ crearea de prototipuri, augmentarea proceselor de fabricație dar și producerea de produse finite. Deoarece imprimanta 3D FDM / FFF folosește plasticul ca materie primă, tehnologia va exacerba problema plasticului, producția și consumul de plastic vor crește, provocând si mai multe efecte negative asupra mediului.

 

Cum putem actiona?

Ca utilizatori ai tehnologiei de printare putem actiona in doua directii:

  1. Fie recicland obiectele din plastic produse (printuri nereusite, prototipuri modificate etc) in filamente noi
  2. Fie utilizand filamente reciclate

 

Cum putem recicla obiectele din plastic produse?

Procesul este simplu: obiectele din plastic sunt tocate, maruntite, uscate, topite si extrudate in filamente noi.

Cu produse ușor de utilizat, puteti controla atat deseurile rezultate in urma printarii cat si modul de creare a filamentelor adaptate nevoilor dvs., materiale specifice.

Un sistem de productie inteligenta, rentabila și adaptabila , o soluție completă de reciclare si fabricare a filamentelor va este pusa la dispozitie de 3devo.

Descopera solutiile desktop de extrudare a filamentelor, de transformare in peleti a acestora si de control al umiditatii.

 

Ce inseamna filament reciclat si cum se fabrica:

Sunt doua surse principale de plastic pentru reciclare:

  1. resturi de filament rezultate in urma extrudarii

 

Descopera filamentele ReForm FORMFUTURA


  1. deseuri din sticle de plastic sau alte surse de resturi reciclabile

Dscopera filamentele ReFill

Descopera filamentele Filamentive

 

Cum se fabrica filamentul reciclat:

Filamentul reciclat este fabricat la fel ca filamentul obișnuit. Resturile / deseurile de plastic sunt încărcate în tocatoare de filament, care le macină în mici peleti de plastic. La fel cum se face filamentul obișnuit, peletii sunt încălziti și răciti pentru a rezulta o anumită formă, cunoscută sub numele de filament.

 

Cum se printeaza filamentul reciclat?

Filamentul reciclat are cateodata temperaturi un pic mai ridicate de printare decat filamentul realizat din peleti virgini. De asemenea, in functie de producator, tolerantele pot fi mai mari/ mai ridicate.

 

Este calitatea filamentului reciclat mai slaba decat cea a celui din peleti virgini?

Nu, producatorii consacrati de filament supun atat peletii din plastic reciclat cat si filamentele rezultate in urma extrudarii peletilor reciclati, acelorasi standarde de calitate, astfel incat calitatea filamentelor este foarte buna. Impuritatile care pot aparea in urma reciclarii sunt sortate si inlaturate inainte de inceperea procesului de extrudare.

 

Utilizarea filamentelor reciclate va aduce urmatoarele beneficii:

  • reducerea impactului plasticului asupra mediului
  • costuri mai reduse
  • posibilitatea de a va produce propriul material

Comentarii

Articole similare

Da sau nu filament reciclat?
Da sau nu filament reciclat?
La nivel global, producem peste 300 de milioane de tone de plastic în fiecare an, din care 50% sunt destinate unei singure utilizări - utilizate doar pentru câteva momente, dar pe planetă raman cel...
PLA+ vs PLA
PLA+ vs PLA
Ce înseamnă “PLA +” şi care sunt diferenţele între PLA şi PLA + Încă de la început vrem să clarificăm un aspect şi anume numele: PLA+ sau PLA întărit. Acest nume nu reprezintă un...
Produse de comparat (/4)