BCN3D Sigma D25 vs SigmaX R19: o explicatie detaliata a imbunatatirilor implementate

BCN3D se dezvolta prin inovatie; lucreaza in continuu la imbunatatirea experientei de imprimare 3D a utilizatorilor si o fac printr-un proces de rafinare constanta a produselor si solutiilor. Un bun exemplu in acest sens este linia Sigma, care a evoluat semnificativ in timp. Cea mai recenta generatie a acestei serii o reprezinta Sigma D25, o imprimanta 3D care include diverse progrese in comparatie cu predecesoarea sa, Sigma R19. Cititi in continuare pentru a gasi o explicatie detaliata a tot ceea ce este nou!

In perioada dintre lansarea Sigma (X) R19 si Sigma D25, au existat o multime de evolutii majore care au avut loc in cadrul seriei BCN3D Epsilon. Acum, multe dintre aceste imbunatatiri sunt aduse Seriei Sigma, in principal sub forma fiabilitatii rafinate si a unei experiente imbunatatite a utilizatorului.

 

Una dintre cele mai evidente modificari care au avut loc afecteaza volumul, renuntand la dimensiunea Sigma mai mica si alegand sa continue cu un volum de constructie asemanator cu SigmaX R19, mai competitiv. Dupa o analiza atenta, s-a ajuns la decizia ca aceasta era o platforma mult mai buna pentru a utiliza beneficiile IDEX, cu o axa X mult mai mare comparativ cu Sigma R19 anterioara.

 

De asemenea, cei de la BCN3D au dorit sa ofere clientilor o platforma mai accesibila, optimizata pentru cele mai utilizate materiale standard de pe piata desktop-urilor, care sa fie mai usor si mai sigur de imprimat acasa sau la birou. Acest lucru a eliminat necesitatea componentelor specifice care sunt necesare pentru sustinerea materialelor tehnice si compozite, care au avut o influenta directa si pozitiva asupra pretului. Pentru clientii care doresc sa utilizeze materiale tehnice si compozite, seria BCN3D Epsilon ofera in mod implicit acele componente pentru crearea pieselor de inalta calitate cu aceste materiale mai industriale.

 

Principalele modificari implementate pe Sigma D25 in comparatie cu Sigma (X) R19:

PLATFORMA DE CONSTRUCTIE SI ANSAMBLUL AXEI Z au fost reproiectate pentru a include mai multe imbunatatiri:

 • Rigiditate imbunatatita - mai robusta datorita suporturilor arborelui Z reproiectat si platformei patului inferior.

 

In stanga: platforma de constructie a Sigma (X) R19. In dreapta: platforma de constructie imbunatatita a Sigma D25.

 

 • Planeitate mai buna a suprafetei de imprimare - ca urmare a noii platforme din aluminiu si a clemelor de pat imbunatatite, la fel ca in seria BCN3D Epsilon.
 • Distributie mai buna a caldurii pe suprafata de imprimare - ca urmare a noului tampon termic din silicon utilizat in locul incalzitorului PCB, s-a eliminat golul de aer, si a noii platforme din aluminiu, la fel ca in seria BCN3D Epsilon. In imaginea de mai jos se poate observa distributia caldurii cu noua platforma, cu o mica raspandire de aproximativ 2°C, comparativ cu 20°C la SigmaX R19 anterioara.

 

 • Procedura imbunatatita de calibrare - cu o precizie de reglare de 30 microni si suruburi de reglare mai ergonomice.
 • Mai usor de asamblat si de reparat - Sigma D25 este conceputa ca subansamblu propriu, ceea ce il face mai eficient pentru servicii tehnice si reparatii.
 • Piese consolidate - acelasi ansamblu de platforma si platforma de constructie ca seria BCN3D Epsilon, precum si alte componente generale de arhitectura.
 • Volumul de constructie - 420mm x 300mm x 200mm (25 litri).

 

FUNCTIONALITATE:

 • Numai materiale standard - optimizate pentru a sustine mai bine materialele cele mai utilizate pe piata desktopurilor: materiale PLA, PETG, TPU si PVA cu profile BCN3D, dar mentinand totusi un sistem de filament deschis pentru a permite compatibilitatea cu materialele tertilor.
 • Numai duze de 0,4 mm si 0,8 mm - modificate pentru a sustine cele doua cele mai utilizate duze ale clientilor nostri in functie de datele noastre de utilizare, permitand ca resursele sa fie mai bine consumate pentru imbunatatirea unei selectii focalizate de profile de material.
 • Temperatura maxima a patului de 80 ° C - datorita modificarilor ofertei de materiale, a fost posibil sa se reduca costul componentelor pentru a satisface cerintele mai putin exigente ale materialelor standard.
 • Nu sunt necesare elemente suplimentare - datorita modificarilor ofertei de materiale, a fost posibil sa se elimine necesitatea componentelor suplimentare, cum ar fi carcasa si filtrarea.

 

ELECTRONICA a fost modificata pentru a imbunatati stabilitatea, functionalitatea si UX pentru a reflecta imbunatatirile aduse in BCN3D Epsilon:

 • Ecran tactil mai mare de 5 ”- pentru o experienta de utilizare mai confortabila, ca in seria BCN3D Epsilon.
 • Meniuri UI imbunatatite - meniuri si UX mai intuitive, cu suport multilingual, ca in seria BCN3D Epsilon.
 • Functionalitate de conectivitate adaugata - Sigma D25 poate printa acum prin retea, prin Wi-Fi sau Ethernet, direct de la BCN3D Cura sau BCN3D Cloud.
 • Integrare cu BCN3D Cloud - utilizatorul poate gestiona acum mai multe imprimante, lucrari de imprimare si poate revizui statisticile de imprimare, precum si configurarea imprimantei prin interfata BCN3D Cloud.

 • Actualizari de firmware over-the-Air - datorita functionalitatii de conectivitate adaugate.
 • Proces de calibrare actualizat - cu firmware optimizat.
 • Software / incorporat - imbunatatiri generale.

SISTEM DE EXTRUDARE:

 • Imbunatatirea incarcarii filamentului - Designul suportului senzorului de rulare a filamentului a fost imbunatatit pentru a elimina problemele din timpul procesului de incarcare.
 • Profiluri de printare imbunatatite - imbunatatirea generala a profilurilor de printare si progrese semnificative pentru imprimarea cu PLA.
 • Intretinere mai usoara - extruderele au fost mutate in partea din spate a imprimantei pentru a spori usurinta intretinerii.

ANSAMBLU IMBUNATATIT PE AXA X:

 • Sina ranforsata pe axa X (bara rosie din ilustratia de mai jos) - fabricata acum din otel inoxidabil armat in loc de aluminiu, la fel ca in seria BCN3D Epsilon.

 • Motoare noi - schimbate in motoare NEMA17 in loc de NEMA14, care erau predispuse la supraincalzire.
 • Mai usor de asamblat - imbunatatiri ale intregii axe pentru a imbunatati mult usurinta de asamblare.
 • Recipiente de purjare mai mari: au fost implementate recipiente de purjare mai mari si mai largi, care pot gestiona filamente mult mai amorsate, la fel ca Epsilon W27.

ESTETICA:

 • Cadru din aluminiu sudat, mai inalt - datorita schimbarilor in electronica imbunatatita si axa Z intarita.
 • Nou aspect gri deschis - pentru a se diferentia de portofoliul de produse in crestere al BCN3D, pentru a crea un aspect unic pentru viitorul liniei Sigma si pentru a oferi o potrivire mai buna pe piata desktopurilor.

 

Iata schimbarile semnificative, atat in exterior cat si in interior, prin care a trecut modelul Sigma (X) R19 pana a devenit noua Sigma D25. Experienta imbunatatita a utilizatorului, fiabilitate si o experienta de printare 3D reformata in esenta sa.

Comentarii

Articole similare

Viteza si calitate sau Viteza vs. calitate?
Viteza si calitate sau Viteza vs. calitate?
Cat de mult afecteaza viteza calitatea printului? Vitezele mai mici fac, in general, ca imprimantele 3D sa aiba o calitate mai buna atunci cand imprimanta 3D nu este optimizata. Optimizarea...
Produse de comparat (/4)