Magigoo. Compatibilitati si solutii pentru probleme de printare

1. Ce materiale pentru platforme de construcție sunt compatibile cu adezivii Magigoo?

Adezivii Magigoo sunt optimizați în primul rând pentru a lucra cu suprafețe de construcție din sticlă. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor puteți utiliza adezivi Magigoo cu cele mai comune suprafețe de printare 3D, fără o pierdere notabilă a performanței adezivului. Acestea includ PEI, Buildtak, Kapton Tape și suprafețe ceramice. De fapt, în majoritatea cazurilor, Magigoo poate ajuta la prelungirea duratei de viață a suprafețelor menționate mai sus, deoarece acționează ca un strat de interfață.

 

Prusa i3mk2 are o folie PEI în locul unei platfome de sticlă. Folosirea Magigoo PA vă poate ajuta să păstrați primul strat de printuri din Nylon fără modificări ale imprimantei!

 

În unele cazuri, utilizarea diferitelor suprafețe de printare ar putea necesita ca setările primului strat să fie modificate corespunzător. Folosirea adezivului Magigoo adecvat va crește în continuare capacitățile de aderență ale primului strat ale suprafeței de construcție; cu toate acestea, unele materiale pot prezenta o scădere notabilă a performanței în comparație cu utilizarea Magigoo pe sticlă cu același material.


2. Ce tip de adeziv Magigoo și ce setari de printare ar trebui să folosesc?

 

Material Tip de adeziv Magigoo Temperatura platforma Recomandari pentru incinta
PLA Original 50-70 °C Deschisa
PET-G Original 60-90 °C Deschisa
PET Original /HT* 60-90 °C Inchisa
PET CF Original 60-90 °C Inchisa
CPE Original 60-90 °C Inchisa
ABS Original 80-110 °C Inchisa
HIPS Original 80-110 °C Inchisa
Nylon PA 60-100 °C Inchisa
Nylon GF PA 60-100 °C Inchisa
Nylon CF PA 60-100 °C Inchisa
PP PP 60-90 °C Inchisa
PP GF PPGF 70-100 °C Inchisa
PC PC/HT** 90-120 °C Inchisa/Incalzita activ
TPU/TPE Flex 50-100°C Inchisa
PEEK HT 150 °C Incalzita activ
PEKK HT 150 °C Incalzita activ
PVDF HT 100-150 °C Inchisa
BASF 316L Metal 100 °C Inchisa

* Unele materiale CPE ar putea beneficia de utilizarea HT în loc de Original datorită cerințelor de temperatură mai ridicate. Aceasta include Essentium PCTG + și Eastman Amphora HT5300

** Unele materiale pentru PC, cum ar fi Kimya PC-S, au cerințe de temperatură mai ridicate, în acest caz Magigoo HT ar trebui utilizat, deoarece acest adeziv poate rezista la temperaturile de printare.

 

Tabelul de mai sus oferă o indicație aproximativă a adezivilor și a setărilor platformei de construcție ce pot fi utilizate cu diferite materiale FDM. De asemenea, puteți găsi recomandări mai specifice cu materialele pe care le-am testat în baza noastră de date cu materiale testate. Această bază de date conține setări de printare optimizate pentru diferite combinații de materiale și imprimante. Rețineți că, din moment ce toate imprimantele 3D și mediile de printare sunt diferite, datele furnizate în acest tabel ar trebui să fie utilizate doar ca linii directoare pentru setările optime de printare pe echipamentul dvs. Ar putea fi necesară perfecționarea suplimentară a parametrilor de printare pentru cele mai bune rezultate.

 


3. De ce se deformează printurile mai mari?

În majoritatea cazurilor, puteți printa ireproșabil piese de dimensiuni mai mici, fără probleme de deformare, totuși, la încercarea de a printa piese mai mari, piesele încep să se deformeze. Acest lucru se întâmplă în mod normal din câteva motive: în primul rând, deoarece piesele mai mari tind să se deformeze mai mult datorită dimensiunii și materialelor de printare.

 

Printurile mari, cum ar fi acest suport pentru pian printat, au o tendință mai mare de deformare, prin utilizarea adezivilor de construcție Magigoo și reglarea fină a setărilor primului strat, ridicarea la colțuri putand fi practic eliminată.

 

În al doilea rând, unele imprimante tind să aibă platforma de construcție mai rece la margini, în special imprimantele care nu sunt închise. Acest lucru poate duce la ridicarea printurilor spre zonele mai reci ale platformei de construcție. În acest caz, deformarea poate fi controlată prin utilizarea unei inchideri sau prin creșterea temperaturii platformei de construcție.


4. Care este cel mai bun adeziv pentru TPU / TPE / TPC?

 

În ceea ce privește aderența, TPE-urile tind, în general, să prezinte două tipuri de comportamente. TPU-urile aderă de obicei prea bine la majoritatea suprafețelor de printare, ceea ce înseamnă că, deși aderența nu este o problemă în timpul printării, indepartarea unui print poate fi destul de dificilă. Prin urmare, există șanse mari ca partea moale și flexibilă să poată fi deteriorată în timpul îndepărtării printului. În cazul TPU-urilor, Magigoo Original poate fi utilizat, deoarece oferă în general suficientă aderență în primul strat.

 

Magigoo Flex - Solutia pentru materiale flexibile


Pe de altă parte, alte TPE și TPC-uri de obicei nu se lipesc prea bine de majoritatea suprafețelor platformelor de construcție, ceea ce înseamnă că deformarea va fi o problemă semnificativă. În acest caz, Magigoo Flex este necesar pentru a furniza forța adezivă suplimentară necesară. Ca adeziv pentru primul strat, oferă o bază adezivă puternică pentru TPE-uri de înaltă performanță, cum ar fi DSM Arnitel, DuPont Hytrel și alte TPC-uri și TPE-uri. Pe de altă parte, se asigură că TPU-urile și alte materiale flexibile care tind să se lipească prea bine pot fi îndepărtate foarte ușor de pe suprafața platformei doar prin aplicarea apei.


5. Materialele CPE / PET se deformează, ce pot face?

PET - Polietilen tereftalat sau CPE - Materialele de tip co-poliester descriu un număr de polimeri care pot varia semnificativ în compoziția chimică și, prin urmare, în proprietăți fizice și chimice. Ca urmare, diferite materiale de tip CPE / PET ar putea necesita setări de printare diferite.

 

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, majoritatea materialelor CPE vor beneficia de utilizarea temperaturilor ușor mai ridicate ale platformei de construcție atunci când se utilizează Magigoo Original.


6. Ce este Magigoo PPGF?

Magigoo PPGF este un adeziv pentru platforme de construcție formulat special în colaborare cu Owen’s Corning pentru printarea cu materiale PP armate cu fibră de sticlă. De fapt, Magigoo PPGF este vărul mai puternic al Magigoo PP, oferind o aderență mai puternică pentru amestecurile mai rigide de polipropilenă armată. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru a asigura o aderență suplimentară pentru Magigoo PP pentru materialele de tip PP.

 

Suport de sticla de apa pentru bicicleta


Cu toate acestea, spre deosebire de Magigoo PP, atunci când se utilizează Magigoo PP-GF piesele sunt mult mai dificil de îndepărtat. Vă recomandăm ca platforma de construcție să fie încălzită până la 80 ° C pentru o îndepărtare sigură și ușoară a piesei atunci când utilizați Magigoo PPGF.


7. Magigoo are acum un vârf aplicator albastru, de ce?

Vârful aplicator al sticlei Magigoo a fost recent schimbat dintr-un vârf de spumă neagră într-un material albastru mai durabil. Noul material este mai rezistent la uzură și, de asemenea, este mai rezistent la temperatură. Cu toate acestea, aceste precauții de mai jos trebuie respectate pentru a prelungi durata de viață a vârfului aplicatorului:

 


Aplicați întotdeauna pe o platforma curata.

Nu aplicați niciodată când temperatura platformei este peste 40 ° C

Nu aplicați cantități excesive de adeziv, un pic este suficient.

Păstrați capacul și strângeți bine atunci când sticla nu este utilizată.

Dacă vedeți vreo acumulare de adeziv pe vârful aplicatorului sau în interiorul capacului cu șurub, o puteți curăța folosind câteva picături de apă pentru a dizolva adezivul și o cârpă umedă pentru a o șterge.


8. Ce este Magigoo Coater?

Recent Magigoo a adaugat in gama de produse Magigoo Coater. Acest nou produs este destinat imprimantelor cu platforme de construcție foarte mari și fermelor de printare cu mai multe imprimante. Magigoo Coater vă permite să pompați o singură dată și să împrăștiați stratul cu aplicatorul de film subțire într-un mod rapid, convenabil și fiabil pe suprafața dvs. de printare FDM.

Comentarii

Articole similare

Aderenta primului strat de platforma
Aderenta primului strat de platforma
Primul strat al fiecarei printari 3D joaca un rol extrem de important in succesul printului. Sunt multe elemente care pot influenta aderenta primului strat de platforma si de aceea vom incerca sa...
Produse de comparat (/4)