Ce este Magigoo și de ce ar trebui să-l folosesc?

Ce este Magigoo?

Nu învinuim pe nimeni pentru că a crezut că Magigoo este o formulă magică care rezolvă toate accidentele de aderență ale primului strat. Acest lucru este de fapt doar parțial adevărat, deoarece, după cum știm cu toții, din păcate Magia nu este reala. Cu toate acestea, Magigoo este real și este, de asemenea, o soluție personalizată formulată științific pentru rezolvarea problemelor de aderență ale primului strat care afectează diferite materiale plastice FDM.

Gama Magigoo de adezivi nu înseamnă doar asigurarea celei mai bune aderențe a primului strat pentru piesele dvs. printate. Fiecare adeziv este dezvoltat intern de echipa Thought3D de cercetare și dezvoltare. Aici evaluează chimia formulării, dar o dezvoltăm și în tandem cu teste de printare 3D, pentru a evalua performanța adezivului și utilizabilitatea acestuia. Acest lucru se face în același timp menținând la minimum utilizarea substanțelor chimice periculoase.

 

Cum functioneaza

Adezivii Magigoo sunt ușor de utilizat și necesită doar aplicarea lor prin întinderea unui strat subțire pe platforma de construcție și apoi îndepărtând cu ușurință piesa printata. Ca strat de interfață, Magigoo va crește aderența primului strat imprimat la substratul tău de construcție.

 

Când utilizați majoritatea adezivilor Magigoo, după printare, puteți îndepărta piesa doar dupa ce platforma de construcție se răcește!

 

Materialele termoplastice au de obicei o compoztie chimica foarte diferita de materialul platformei de construcție. Ca rezultat, există o mare diferență în energia de suprafață, care duce adesea la o aderență slabă, în special pentru termoplasticele tehnice.

 

Aderenta piesei dvs. printate 3D la placa de construcție este doar prima parte a lucrării. În afară de reducerea spațiului de aderență dintre termoplastic și platforma de construcție, stratul de interfață oferă o caracteristică suplimentară. Pentru a putea utiliza piesa, trebuie să o puteți scoate și de pe platforma de construcție. Aceasta este de fapt partea „Magica” a adezivilor noștri, deoarece permite utilizatorului să îndepărteze foarte ușor piesele printate 3D de pe platforma de construcție. Procesul de îndepărtare a pieselor va depinde de tipul de adeziv, de suprafața de printare și de materialul de printare utilizat.

 

Compatibilitatea materialului cu platforma de construcție

Adezivii lucrează pe platforme de construcție încălzite, suprafețele de sticlă oferă cele mai bune rezultate. Cu toate acestea, Magigoo funcționează foarte bine și cu o varietate de suprafețe de construcție. Materialul platformei de construcție va avea un efect direct asupra aderenței primului strat. Adezivii sunt în general proiectați și optimizați în principal pe suprafețele de sticlă. Aceasta include o varietate de tipuri de sticlă, cum ar fi sticla normală, sticla borosilicată și sticla ceramică.

 

Alte suprafețe obișnuite, cum ar fi PEI, Buildtak (PC) și banda Kapton, prezintă niveluri similare de aderență la platformele de construcție din sticlă atunci când se utilizează adezivi Magigoo. Acest lucru este valabil pentru marea majoritate a materialelor de printare 3D. Testarea extinsă a materialelor a evidențiat totuși că anumite materiale pentru printare 3D de calitate inginerească ar putea avea o ușoară scădere a aderenței atunci când sunt printate pe o altă suprafață decât sticla, cu adezivi Magigoo. Cu toate acestea, utilizarea adezivilor noștri va îmbunătăți în continuare aderența printului la acea suprafață specială în comparație cu printarea pe aceeași suprafață fără nicio soluție adezivă.

 

Utilizarea Magigoo poate prelungi, de asemenea, durata de viață a suprafeței platformei de construcție. Adezivul acționează de fapt ca un strat intermediar între materialul platformei de construcție și print. În unele cazuri, cum ar fi atunci când printați materiale flexibile, Magigoo Flex poate acționa ca un agent de eliberare, facilitând îndepărtarea pieselor!

 

Un Magigoo pentru fiecare situație

Gama Magigoo este formată din 8 adezivi diferiți:


Magigoo Original PLA, ABS, PETG, HIPS, etc.
Magigoo PA Nylon, Nylon-CF, Nylon-GF
Magigoo PC PC, PC-ABS
Magigoo PP PP
Magigoo Flex TPE, TPC, TPU
Magigoo HT PEEK, PEKK, PVDF, Ultem
Magigoo PPGF GF-30PP
Magigoo Metal BASF Ultrafuse 316L


După cum se vede în tabelul de mai sus, fiecare adeziv Magigoo funcționează cu o anumită familie de termoplastice. Fiecare familie termoplastică este diferită în ceea ce privește compoziția chimică, proprietățile fizice și, de asemenea, proprietățile termice. Ca rezultat, în afară de afișarea unor cerințe de adeziv diferite în ceea ce privește energia de suprafață, diferite materiale impun și cerințe termomecanice diferite.


Din testele noastre, un adeziv formulat special pentru materialul dvs. de printare 3D, oferă nu numai performanțe adezive optime, ci și cea mai bună experiență de printare 3D în ceea ce privește ușurința în utilizare. De fapt, credem că nu există o soluție care să se potrivească tuturor atunci când vine vorba de aderența primului strat datorită diferitelor proprietăți ale termoplasticelor.


Din acest motiv, vă recomandăm întotdeauna să folosiți adezivul Magigoo adecvat pentru materialele dvs. de printare 3D. În primul rând, performanța adezivului va fi afectată dacă se utilizează un tip de adeziv greșit. Mai mult, chiar dacă în unele cazuri un material poate prezenta o aderență bună cu mai mulți adezivi Magigoo, ar putea exista totuși probleme cu procesul de îndepărtare a pieselor. De exemplu, ABS poate fi printat, probabil, fără deformare, cu majoritatea formulărilor adezive Magigoo. Cu toate acestea, atunci când se utilizează alte formulări decât Magigoo Original pentru ABS, acestea pot crește șansele de ciobire a platformei de sticlă sau ca piesa să se lipească excesiv de platforma de construcție.


Magigoo este sigur și ușor de utilizat

Așa cum am menționat deja, atunci când sunt formulati adezivii, producatorii se asigură, de asemenea, că adezivii sunt cât mai ușor de utilizat și cu un nivel redus de periculozitate pentru utilizator. De fapt, toți adezivii Magigoo sunt pe bază de apă și fără solvenți. A avea un adeziv pe bază de apă are mai multe avantaje, inclusiv neinflamabilitatea și faptul că componentele reziduurilor adezive sunt solubile în apă. În afară de faptul că reziduurile Magigoo sunt solubile în apă, pot fi curățate cu ușurință cu o cârpă sau un burete umezit cu apă.


Magigoo poate fi curățat cu ușurință doar cu apă


Flaconul aplicator de tip dab asigură, de asemenea, faptul că Magigoo este ușor de aplicat. Nu sunt necesare componente suplimentare, precum perii, pentru a răspândi adezivul. Mai mult, atunci când se utilizează aplicatorul de tip dop, utilizatorul poate selecta zona care necesita aderenta. Aceasta înseamnă că utilizatorul poate aplica adeziv numai pe zona pe care se printează. În plus, spre deosebire de sistemele de aplicare de tip spray, această metodă de aplicare previne depunerea excesivă si accidentala pe componentele imprimantei 3D sau in zona de lucru.Deoarece Magigoo este sigur, pe bază de apă și ușor de utilizat, este ideal pentru utilizare educațională, având în vedere pericolele reduse asociate cu utilizarea acestui adeziv. Formularea pe bază de apă și sticla nepresurizată facilitează transportul și importul în diferite țări. De fapt, poate fi transportat cu ușurință pe calea aerului. De fapt, puteți lua Magigoo de 50 ml în bagajul de mână la aeroport, dacă doriți!Un alt avantaj al sticlei de tip aplicator este risipa mai mică de adeziv. Având în vedere că o sticlă Magigoo® ar trebui să reziste mult peste 100 de printari la dimensiune completă pe o imprimantă de dimensiuni medii. Va dura chiar mai mult dacă aplicați numai pe zona care va fi utilizată pentru printare.


Mai mult decât un adeziv

În cele din urmă, dar cu siguranță nu în ultimul rând, Tought3D se mândresc că nu ofera doar un adeziv, ci și numeroase resurse. Acest lucru vă ajută să profitați la maximum de produsele Magigoo adezive. Dacă aveți dificultăți sau aveți întrebări legate de aderența primului strat, nu ezitați să ne trimiteți un email la comenzi@filamente3d.ro sau la info@magigoo.com. Specialistii nostri noștri sunt mai mult decât fericiți să vă ajute!Pentru a afla mai multe despre adezivii Magigoo, puteți descărca manualul Magigoo. Acest manual conține informații despre Magigoo, aderența primului strat și sfaturi utile de printare 3D. De asemenea, puteți verifica setările optime pentru materialul dvs. din baza Magigoo de date de materiale testate, care conține setări specifice de printare pentru combinații de materiale, adezivi și imprimante!

Comentarii

Articole similare

Aderenta primului strat de platforma
Aderenta primului strat de platforma
Primul strat al fiecarei printari 3D joaca un rol extrem de important in succesul printului. Sunt multe elemente care pot influenta aderenta primului strat de platforma si de aceea vom incerca sa...
Produse de comparat (/4)