BuildTak - solutia perfecta pentru sporirea aderentei de platforma

BuildTak ofera o alternativa superioara la utilizarea benzilor de mascare sau a filmelor rezistente la caldura (cum ar fi kapton) pe platforma de printare a imprimantei 3D FFF. BuildTak are o stratificatie patentata, disponibila in foi de plastic pre-taiate, special texturate, care adera la platforma dvs. de constructie datorita adezivului rezistent la caldura.

BuildTak este superioara benzii de mascare si filmelor rezistente la caldura deoarece:

- placile BuildTak sunt mai rigide si, prin urmare, mult mai usor de instalat sau aplicat pe platforma de printare si mult mai putin sensibile la bulele de aer prinse sub suprafata.

-protejeaza eficient platforma de printare si, cu o utilizare adecvata, poate depasi in mod semnificativ timpul ciclului tipic de viata al filmelor si al benzilor de mascare.

- in general, nu este nevoie de nici un tratament special sau finisare (de ex. utilizarea sprayului de fixare, suspensiei de acetona, raft-ului etc.). Odata ce ati facut pasul crucial de a seta corect inaltimea duzei, BuildTak functioneaza.

-BuildTak functioneaza atat pentru ABS, cat si pentru PLA, ceea ce inseamna ca, daca utilizati o imprimanta care poate printa oricare dintre aceste materiale, nu este necesar sa modificati suprafata intre printuri. Paturile incalzite nu sunt o problema, iar BuildTak este compus din materii prime de inalta calitate si este proiectat sa reziste temperaturilor ridicate ale unei imprimante tipice FFF 3D (adica o platforma de printare incalzita la 110-125 ° C)

-In cazul in care sunteti gata sa inlocuiti folia BuildTak, acesta se indeparteaza cu usurinta dintr-o singura bucata, fara a ramane nici un reziduu al adezivului, in urma sa.

Va recomandam sa utilizati o spatula sau un cutit cu colturi netede si rotunjite. Evitati utilizarea obiectelor cu muchii sau colturi ascutite care vor accelera uzura foliei dvs. BuildTak si NU utilizati solventi industriali, de tipul acetonei, pentru a le curata, doar alcool.

Asigurati-va ca duza extruderului pentru imprimanta 3D FFF este egalizata si NU este in contact direct cu foaia BuildTak. Se recomanda sa setati inaltimea duzei dvs. la nu mai putin decat grosimea unei foi standard de hartie de birou. Atunci cand incercati sa atingeti o inaltime optima a duzei, este mai bine sa incepeti cu o inaltime mai mare, sa executati o printare de testare / nivelare si pur si simplu sa micsorati inaltimea pana cand testul se printeaza corespunzator.


De ce printurile mele nu se lipesc de BuildTak?

Acest lucru este cauzat, in general, atunci cand duza extruderului este prea departe de foaia BuildTak, incercati sa micsorati inaltimea. Rulati un test de printare dupa fiecare ajustare pentru a confirma.

 

De ce printurile mele se lipesc prea bine de BuildTak, ceea ce face dificila scoaterea obiectelor dupa aceea?

 Acest lucru se poate intampla cand duza extruderului este prea aproape de foaia BuildTak. Incercati sa mariti usor inaltimea. Realizati o printare de test. Cand printati ABS, incercati sa indepartati obiectele imediat dupa finalizare, reincalzirea patului de printare incalzit (pentru ABS) va ajuta, de asemenea, la eliberarea unor obiecte mai mari care se lipesc prea bine. Va rugam sa retineti ca nu este necesar un pat incalzit pentru printarea cu PLA sau pentru indepartarea pieselor printate din PLA.


Ce materiale lucreaza cu BuildTak?

Lucreaza cu filamente ABS, PLA, HIPS, PET +, Caramida, Lemn & Flexibile (TPE); in plus, am reusit sa aderam la Nylon si T-glase (PETT) atunci cand este utilizat cu un strat subtire de lipici pe suprafata BuildTak.INSTRUCTIUNI DE INSTALARE:

  1. Stergeti platforma (fara printuri pe ea) pentru a va asigura ca este curata si fara resturi.
  2. Taiati foaia BuildTak pentru a se potrivi cu dimensiunea platformei Dvs. (daca e cazul).
  3. Scoateti banda alba adeziva si aplicati foaia BuildTak pe platforma goala. Incepeti de la o margine a platformei si continuati spre cealalta margine, netezind foaia BuildTak cu un card de credit sau un aplicator decal.
  4. Refaceti suprafata si asigurati-va ca inaltimea duzei este corect setata (de obicei intre 0,10 - 25 mm).


Sfaturi:

Pentru a asigura longevitatea foliei BuildTak, utilizati o spatula sau un cutit cu colturi netede / rotunjite. Evitati utilizarea solventilor industriali, cum ar fi acetona, pentru a o curata.

Comentarii

Articole similare

Aderenta primului strat de platforma
Aderenta primului strat de platforma
Primul strat al fiecarei printari 3D joaca un rol extrem de important in succesul printului. Sunt multe elemente care pot influenta aderenta primului strat de platforma si de aceea vom incerca sa...
Produse de comparat (/4)